Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü İçin Emre Belözoğlu Öne Çıktı

18.06.2023 - 12:19 | Son Güncellenme: 18.06.2023 - 12:29

Ali Koç'un yeni hocanın Türk olacağını açıklamasıyla bir çok kişi yazıldı. Aykut Kocaman ve İsmail Kartal akla ilk gelenler olsa da Emre Belözoğlu Fenerbahçe'ye daha yakın.

Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü İçin Emre Belözoğlu Öne Çıktı

Yılmaz DİRİM - AJANSSPOR

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün oldukça gerilimli geçen olağan mali genel kurulundan sonra gözler artık yeni teknik direktörün kim olacağına çevrildi. Başkan Ali Koç'un "Yeni sezonda hocamız yerli olacak" açıklamasından sonra spor medyası adeta "Hoca toto" oynamaya başladı.

Ali Koç, yine ofsayta düşürdü

Ali Koç genel kurulda yeni hocayı şöyle tarif etti ve yine herkesi ofsayta düşürdü: "Camiayı bilecek, camianın evladı olacak, Samandıra'ya ruh aşılasın düşüncesi de var. Türkiye'yi bilen yabancı hoca 3'ü geçmiyor. Türkiye'yi bilen, burada yıllarca hocalık yapmış, bize uyabilecek hoca dediğiniz zaman 4'ü geçmiyor. Camiayı bilen, ruhu bilen 2 tane Türk hoca ortaya çıkıyor. İsim olarak söylemiyorum. Anlaşma olmadan hiçbir şey söylenemez. Camiayı iyi bilen bir Türk hoca ile çalışacağız"

Koç'un tarifine uyan teknik direktörler

Bu tariften sonra ortaya ilk olarak Aykut Kocaman ve İsmail Kartal'ın adı ortaya atıldı. Ancak bu isimler anında yaptıkları açıklamalarla kulübün kendilerine bugüne kadar bir teklif getirmediğini söylediler. Bu iki isim dışında Volkan Demirel, Emre Belözoğlu ve Ersun Yanal'ın adı da yazıldı. Geniş tarifin içine Sergen Yalçın ve Abdullah Avcı da giriyor ama "Camiayı bilen" kriteri onları dışarıda tutuyor.

İlgini Çekebilir
Fener teklifini yaptı, Cuadrado cevap verdi!
Habere Git

Belözğlu ve Demirel öne çıkıyor

Ajansspor'un yaptığı araştırmaya göre Fenerbahçe'nin önündeki listede bir numarada Emre Belözoğlu bulunuyor. 2020-21 sezonunda Erol Bulut'un görevden ayrılmasından sonra kalan 10 haftada takımı çalıştıran ve şampiyonluğu son hafta kaçıran Belözoğlu, Ali Koç'a en çok önerilen isim.

Son iki sezondur Medipol Başakşehir'de çalışan Belözoğlu, takımıyla Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'ye rakip olmuştu.

Demirel demek "Samandıra ruhu" demek

Emre Belözoğlu'nun olmaması halindeyse diğer güçlü seçenek Volkan Demirel. Genç teknik adam özellikle "Samandıra ruhu" kavramını en çok temsil eden isim olarak da öne çıkıyor. Fatih Karagümrük ve Atakaş Hatayspor'da teknik direktörlük deneyimi yaşayan Demirel, 2019-2021 döneminde sarı lacivertli kulüpte yardımcı antrenörlük de yaptı.

İlgini Çekebilir
Jesus deniyordu, Ancelotti geliyor!
Habere Git

Bazı kurmaylar Montella'da ısrarlı

Diğer yandan başkan Ali Koç'un bazı kurmayları Türkiye'de Adana Demirspor'u çalıştıran ve oynattığı futbolla büyük beğeni de toplayan Vincenzo Montella'yı getirmesi için de ısrar ediyor. Fakat, Koç'un Cumartesi günü yapılan mali genel kurulda yeni hocanın Türk olacağını söylemesinden sonra İtalyan teknik adama dönüş neredeyse olanaksız hale gelmiş durumda.

Fenerbahçe'nin ilk transferi Kent

Türkiye'yi UEFA Konferans Ligi'nde temsil edecek ve 2. ön eleme turundan başlayacak olan Fenerbahçe, ilk maçına 27 Temmuz'da çıkacak. Şu ana kadar transferde sadece Ryan Kent'i renklerine bağlayan sarı lacivertli kulübün bir an önce yeni hocasını belirleyip sezon planlamasını gerçekleştirmesi gerekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler