Belözoğlu'ndan Albayrak'a: ''Sana ne benim futbolcumdan!''

11.02.2021 - 21:09 | Son Güncellenme: 11.02.2021 - 23:36

Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu, Sarı-lacivertli takımın bugün yaptığı antrenmanı takip etti ve gazetecilerle bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

Belözoğlu'ndan Albayrak'a: ''Sana ne benim futbolcumdan!''

 

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde Fenerbahçe muhabirleri ile sohbet toplantısı gerçekleştirdi.  

 

Belözoğlu, Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut'un da oynanan oyundan rahatsız olduğunu belirterek "Fenerbahçe daha çok topa hükmeden, oyunu daha önde oynamaya çalışan bir takım olma hedefindedir, biz her zaman böyle bir takım olmalıyız" dedi.

 

İrfan Can Kahveci transferi konusunda da açıklamalarda bulanan Belözoğlu, Galatasaray 2. Başkanı Abdürrahim Albayarak'ın futbolcu hakkında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Belözoğlu, şunları söyledi: "Başka bir takımın oyuncusunun ismini bu kadar rahat şekilde telaffuz edemezsiniz. Fenerbahçeli futbolcunun ismini hiç edemezsiniz bu çok net. Rakip takımın bir oyuncusunu etik kurallar çerçevesinde beğendiğine dair bir açıklama yapmakta sakınca yok ama sen alamadığın futbolcuyu konuşmayacaksın. Ben senin futbolcunla ilgili konuşmuyorum. Biz susuyoruz konuşmuyoruz ortam gerilmesin istiyoruz ama benim sözleşmeli oyuncum hakkında hiç kimse böyle konuşamaz. Böyle futbol yöneticiliği olmaz."

Abdurrahim Albayrak ne demişti?

Fenerbahçe'nin transfer ettiği oyuncularla ilgili açıklamalarda bulunan Galatasaray 2. Başkanı Abdürrahim Albayrak "İrfan Can Kahveci Galatasaray’a gelmek çok istedi. Sadece o değil ki... Mert Hakan Yandaş'ın da... Vedat Muriç boynuma sarılıp ağlarken fotoğrafı var. Hiçbir zaman bir futbolcuya odaklanmadık. Bu transfer döneminde sabırlı ve kararlı davrandık yoksa çok pahalıya mal olacaktı" ifadelerini kullanmıştı. 

Ajansspor muhabiri Barış Şehirlioğlu’nun "Galatasaray ve Başakşehir mağlubiyetlerinden sonra Teknik Direktör Erol Bulut’un Fenerbahçe’deki geleceği tartışılmaya başlandı, oynanan oyun da eleştiriliyor, siz memnun musunuz?" sorusuna Emre Belözoğlu, “Oyundan bağımsız Fenerbahçe bugün puansal olarak ligin tepesinde, zirveyi paylaşıyor. En çok konuşulan en çok eleştirilen ise Fenerbahçe başta hocamız, bizler, yöneticilerimiz, başkanımız ve camiamızın da oyundan şu anda çok memnun olmadığını biliyoruz. Hocamız da oynanan doğru oyunlardan, beklentilerden ve hedeflerimizden dem vurarak devamlı oyuncuları motive etmeye çalışıyor. Çok iyi bir kadromuz var. Herkesin hazır olmasıyla beraber daha iyi olacağız. Fenerbahçe daha çok topa hükmeden, oyunu daha önde oynamaya çalışan bir takım olma hedefindedir, biz her zaman böyle bir takım olmalıyız. Hocamız da oyundan rahatsız. Ama Fenerbahçe taraftarı şunu bilsin, bizim her şeyin yolunda gitmesi için ciddi bir mücadele veriyoruz. Biz gerektiğinde kendi içimizde gereken değerlendirmeleri yapıyoruz, ancak kritik süreçlerde hakkaniyetli bir şekilde sabırlıca hareket etmeliyiz. Fenerbahçe önde oynar önde basar, mevcut oyundan en başta hocamız rahatsız ve tamamen bu yönde bir sistem için çalışıyor. Hocamız bunun çaresini biliyor.Biz de hocamıza inanıyor ve güveniyoruz. Bu haftadan itibaren oyunsal anlamda camianın beklentisini karşılayacak şekilde ilerleyeceğine inanıyor ve takımımıza güveniyoruz. Biz Fenerbahçe’nin hedefleri için çıktığımız bu yolda kimseyi yarı yolda bırakmayacağız, kimseyi korumasız yalnız bırakmayacağız! Oyuncularımızın ve hocamızın arkasında duracağız.  Biz burada bunu yapacağız.Biz takımımızı korumak adına kulübümüz adına dışarıda zaten mücadelemizi veriyoruz.Hocamıza ağır eleştiriler yapılıyor ama bizi en çok üzen Fenerbahçelilerin yaptığı eleştiriler olur, bizi onlar kırar. Bunun dışında gelen eleştiriler bizi bozmaz ama taraftarımız yanımızda olmazsa bu takımı bu ekibi koruyup sahiplenmezse, onlar bize destek olmazsa bu bizi çok üzer ve yıpratır. Biz hocamızın ve oyuncularımızın değersizleştirilmesine müsaade etmeyeceğiz.  Başta başkanımız olmak üzere camia olarak hiçbirimiz buna müsaade etmeyeceğiz" yanıtı verdi.

Hocamızın istekleri doğrultusunda hareket ediyoruz diyen Belözoğlu, "Hocamızla sürekli istişare halindeyiz, sürekli konuşuyoruz, fikir alışverişi yapıyoruz. Biz bu yola sen, ben değil biz olacağız diyerek çıktık ve bundan hiç sapmadık. Bu ekip ruhu takımımıza performans ve oyun anlamında da olumlu etki yapacak” şeklinde konuştu.

Galatasaray ikinci başkanı Abdürrahim Albayrak’ın Fenerbahçeli oyunculara yönelik sözlere sert çıkan Emre Belözoğlu şöyle konuştu: “Sana ne benim futbolcumdan! Başkasıyla sözleşmesi olan oyuncuyla ilgili konuşmak yöneticilik değil.Bu sadece bizim rahatsızlığımız değil genel anlamda Türkiye’deki diğer bütün takımların da rahatsızlığı. Başka bir takımın oyuncusunun ismini bu kadar rahat şekilde telaffuz edemezsiniz. Fenerbahçeli futbolcunun ismini hiç edemezsiniz bu çok net. Rakip takımın bir oyuncusunu etik kurallar çerçevesinde beğendiğine dair bir açıklama yapmakta sakınca yok ama sen alamadığın futbolcuyu konuşmayacaksın.Ben senin futbolcunla ilgili konuşmuyorum. Biz susuyoruz konuşmuyoruz ortam gerilmesin istiyoruz ama benim sözleşmeli oyuncum hakkında hiç kimse böyle konuşamaz. Böyle futbol yöneticiliği olmaz. Biz hiç kimseyle de yarışmıyoruz transferde, biz Fenerbahçe olarak ihtiyacımız olduğumuz oyuncuyu alıyoruz. Başkanımızın büyük özverisi sayesinde bunu yapıyoruz. Bizim için önemli olan, değerli olan bu takımın sezon sonunda şampiyon olmasıdır; camiamızın da özlemi arzusu budur. Biz bu hedefler doğrultusunda çalışıyoruz. Fenerbahçe’nin vizyonu doğrultusunda orta uzun vadeli planlarla hedeflerimizi gerçekleştirmek için geldik. Sözleşmeli oyuncu hakkında konuşmak doğru ve etik değil.
 Biz imza atmışız, bizi istiyor diye açıklama yapıyorsun. Buradan görüyoruz ki hala kabul edememişler bazı şeyleri. Nereden biliyorsun oyuncunun seni istediğini?  Başakşehir’e İrfan Can Kahveci’nin gelmesi sürecinde de biz vardık. Başkanımız Ali Koç bu gibi süreçlerde her zaman üslubumuzu korumamızı istiyor. Ancak hiç kimse başka bir takımın oyuncusu hakkında bu kadar rahat konuşamaz.”

Limit tepkisi: Devamlı bahsediyorlar

Rakiplerin kendileri hakkındaki harcama limitleri ile ilgili açıklama da yapan Emre Belözoğlu, “Ekip olarak Fenerbahçe’ye hizmet etme arzu ve istediği ile çalışıyoruz, biz işimize konsantreyiz. Ancak bizi bu noktadan saptırmaya, tahrik etmeye çalışıyorlar.  Galatasaray ve Beşiktaş birbirine rakip mi değil mi ben anlamadım.  Devamlı limitten bahsediyorlar.Sezon başında biz limitle ilgili konuştuğumuzda "Federasyona güvenmiyor musunuz?" diyenler şimdi Fenerbahçe nasıl transfer yaptı diyorlar.Herkes kendi işine baksın, federasyon kendi işine bakıyor. Limitlere aykırı bir şey yapıyorsan zaten federasyon var, kurulmuş kurul var” diye konuştu.

Herkesin odağında Fenerbahçe olduğunu bildiren Belözoğlu, “Şu an ligde üç takım aynı puanda. Ancak Galatasaray ve Beşiktaş birbirine rakip değiller, herhalde birbirlerini rakip görmüyorlar ki odaklarında sadece Fenerbahçe var gibi görünüyor. Bunlar hiç doğru yaklaşımlar değil.” dedi

Harcama limitleri konusunda ceza alma risklerinin olmadığını belirten Emre Belözoğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Fenerbahçe’nin böyle bir riski yok. Kimsenin bilgisi yok ama herkesin fikri var.Her kulübün belli bir limiti var ve bunlar da resmen açıklanıyor. Biz kendimize göre bize verilen limitleri en doğru şekilde kullandık. Limitleri Fenerbahçe üzerinden bu kadar gündeme getirme çabası farklı niyet taşıyor. Bizim mevcut oyuncu kadromuz, yeni kadro kurduk, 18 oyuncu geldiğinde 18 milyon Euro harcadık.Bizim TL olarak kadromuzun maliyetini federasyon sitesinde görebilirsiniz. Transferlerimizi limitin dışında yapıyor algısını oluşturmak isteyenlerin tek bir amacı var, gereksiz gündem yaratmak, Fenerbahçe’yi de bunun bir parçası yapmak.Biz sezon başında limitlerle ilgili açıklama yaparken, durumu anlatırken, kritik dönemden geçerken herkes memnundu, federasyona güveniyoruz deniyordu. Kulübümüz mali yapılanmasını kendi şartları çerçevesinde gerçekleştirdi.Limitimiz belli bir seviyeye geldi. Ondan sonra da transferlerimizi yaptık. Fenerbahçe olunca tutum değişiyor. Bu durum rahatsızlık verici. Federasyonun oluşturduğu bir kurul var, ona göre hareket etmek zorundayız, onun dışına zaten çıkamayız. Bunun sorgulanıyor olması zaten garip.”  

Fenerbahçe’nin sağlık ekibine sahip çıkan Belözoğlu, “Sağlık ekibiyle ilgili yapılan eleştiriler hakkında rahatsızlıklarım var.Buradaki ekip yıllardır bu kulübün içinde olan, görevini en iyi şekilde yapmaya çalışan bir ekip. Pelkas ve Tisserand döndü, Luiz Gustavo 2 hafta daha sürecek gibi görünüyor.Sağlık ekibi en iyisini yapmaya çalışıyor. Oyuncular da tesislere gelerek tedavi oluyorlar, ekstra çalışmalar yapıyorlar.  Herkes en maksimum performans ve aidiyetle çalışıyor” dedi.

'Mesut Özil ne yapacağını herkese gösterecek'

Mesut Özil’in takıma çabuk uyum sağladığını dile getiren Emre Belözoğlu, “Mesut Özil’in oynayıp oynamayacağına hocamız karar verecek. Mesut Özil oyuna girdiğinde duyduğu heyecanı, futbola olan özlemini tüm taraftarımıza gösterdi. Top ayağına geldiğinde bazı şeyleri değiştirebileceğini gösterdi, takıma hızlıca adapte olabileceğini gösterdi.  Mütevazi ve takımda toparlayacı bir kimliği var.Mesut Özil’in tecrübelerini tüm takımla paylaşması, herkese yakın ilgi göstermesi hepinizi mutlu ediyor.Neler yapabileceğini tam fit hale geldiğinde herkese gösterecek. Umuyoruz çok başarılı olacak” dedi.

Takımdaki bütün oyunculara sahip çıkacaklarını belirten Belözoğlu, “Oyuncularımızı değersizleştirmek için çaba gösterenlere müsaade etmeyeceğiz.Oyuncularımızın hepsi bizim için değerli ve önemli. Bu formayı giyen her isim kıymetli. Mert Hakan Yandaş özelinde; oyuncumuzun Fenerbahçe’yi tercih ettiği için nelerin yapıldığını görüyoruz. Sadece Mert Hakan değil tüm oyuncularımız için aynı şey geçerli.Hepsi bu forma için mücadele ediyor ve onları değersizleştirmek isteyenlerin karşısına taraftarımızın çıkması gerekiyor.Fenerbahçe kültürüne aykırı davranmadığı sürece biz her oyuncumuza sahip çıkacağız” yorumunda bulundu.

Perotti'nin durumu 

Diego Perotti’nin son durumu hakkında da bilgi veren Emre Belözoğlu, “Diego Perotti ameliyat oldu. Biz oyuncu ile kulübümüz koruyacak şekilde bir sözleşme imzalamıştık.  Menajerleriyle görüşüyoruz, bir protokol yapmayı düşünüyoruz.Kafamızda bazı şeyler var. Elimizden geldiği kadar Perotti’ye destek olduğumuzu düşünüyorum. Sezon sonunda ne olacağına birlikte karar vereceğiz. Zor bir ameliyat oldu. Oynamadığı için üzülen, karakterli bir oyuncu. Ben de bilirim o psikolojiyi, bir futbolcu için zor bir süreç. Sezon sonunda Diego Perotti konusunda süreç netleşir” dedi.

Kimse ile yarış halinde olmadıklarını vurgulayan Belözoğlu,şunları söyledi: “Biz Fenerbahçe’de görev yapmanın sorumluluğuyla doğru bildiğimiz ne varsa yapmaya çalışacağız.Fenerbahçe’ye hizmet ediyoruz, belli bir kariyerim, futbol bilgim var.İlişkilerimiz, dostluklarımız, arkadaşlıklarımız var. Biz kimseyle yarış halinde değiliz. İhtiyacımız olan bir oyuncuyu almak için sonuna kadar zorlarız alamazsak da o saatten sonra oyuncuyu değersizleştirmek için bir şey yapmayız. Bu bize yakışmaz. Ben işimi yapmaktan yanayım elimden geldiğince en iyisi için çalışacağım. Benim için başka kimsenin ne dediği önemli değil; Fenerbahçe camiasının ne dediği önemli. Ben kendimi buraya adadım.” 

Arda Turan sorusuna yanıt: konuşmak istemiyorum

Galatasaraylı futbolcu Arda Turan derbi sonrası soyunma odasında küfürlü tezahüratı için Belözoğlu, “Arda’nın şu an camiasıyla, hocasıyla arası iyi, ben bir şey konuşmak istemiyorum” dedi. Arda Turan'ın soyunma odasında küfür ettiği görüntüsü takım arkadaşı Etobo tarafından sosyal medyada yayınlamıştı. Galatasaray kaptanı bu hareketinden dolayı 2 maç ceza almıştı. 

VAR sisteminin düzgün işletilmesi gerektiğini bildiren Emre Belözoğlu şöyle konuştu: “VAR konusunda görüşlerimizi yaptığımız açıklama ile anlattık. Benim onun dışında söylemek istediğim ve sorguladığım şey şu; iki yıldır hiç üst üste gelmedi mi bu çizgi? Bu sistemin güvenli ve düzgün yürümesi adına gerekenlerin bir an önce yapılması şart. Bir televizyon kanalında, VTR’cinin gönderdiği görüntüyle bu kararın verilmemesi gerekiyor.Bir fotoğrafta bir saniye içinde 24 tane kare var, bu karelerin sadece saniyeler içinde nasıl farklı hale geleceğini hepimiz biliyoruz.Bunun için daha ciddi bir altyapıya daha ehli kişilere ihtiyacımız var. Bu çizgi sisteminin 2 yılda üst üste gelmemesi çok ilginç, hiç denk gelmiyor. Bence yeterli ekipman yeterli insan anlamında orada yeterli olacak sistemin gerektirdiği şeyler yok. Bu sistemin Avrupa’daki gibi kurulması ve yürütülmesi gerekiyor. Bu iş hakkaniyetle ve güven ortamında yapılmalı, tartışmaya ve soru işaretlerine açık olmamalı! Biz onca emek, maddi manevi yatırım yapıyorsak Fenerbahçe haklarını da koruyacağız! Hakkımız olmayan bir şeyi tabi ki istemiyoruz."

Sezon sonunda şampiyon olacaklarına inandıklarını belirten Belözoğlu, “Biz kendi camiamızla birlikte takımımızı, kulübümüzü korumak için her şeyi yapmaya hazırız. Biz oyuncularımıza güveniyor ve inanıyoruz.Taraftarımız da inanıyor ve güveniyor. Sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz. Sezon sonunda şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Tüm mücadelemiz bunun için ve bir an olsun bundan vazgeçmemiz, geri durmamız mümkün değil” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler