Başakşehir'de Emre Belözoğlu, Beşiktaş Yenilgisi Sonrası Konuştu

Orhan Gülek
12.03.2023 - 21:39 | Son Güncellenme: 12.03.2023 - 22:36

Son dakika spor haberleri... Başakşehir'in Beşiktaş'a 2-0 kaybettiği maçta teknik direktör Emre Belözoğlu, maç sonu değerlendirmelerde bulundu. İşte tüm detaylar...

Başakşehir'de Emre Belözoğlu, Beşiktaş Yenilgisi Sonrası Konuştu

AJANSSPOR - HABER

Emre Belözoğlu yönetimindeki Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Şenol Güneş'li Beşiktaş'ı konuk etti.

Beşiktaş mücadeleden 2-0 galip ayrıldı. Beşiktaş'ta goller 15. dakikada Aboubakar ve 55. dakikada Masukau'dan geldi.

Karşılaşma sonrası Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu açıklamalarda bulundu.

"Beşiktaş taraftarına yakışmıyor"

Maçın 8 dakikalık duraklama bölümünde Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ve tribünler arasında gerginlik yaşandı.

Yaşanan olaylara değinen Belözoğlu, "Beşiktaş taraftarına yakışmıyor. Annemiz var, eşimiz, çocuğumuz buraya geldi. Bence kendilerine yakıştırıyorlar bu olayı. Emre Belözoğlu'na küfür etmeyi, ama bence yakışmıyor." dedi.

"Haysiyetten yoksun"

Belözoğlu, "Bizim öyle bir terbiyesizliğimiz olmadı. Buraya gelenler, ahlaktan ve çok ağır olacak belki ama haysiyetten yoksun. Bu tavırla olmaz. Böyle taraftarlı olmaz. Beşiktaş'ı ve Şenol Hoca'yı tebrik ederim. Söyleyebileceğim şey bu." dedi.

Emre Belözoğlu, Beşiktaş taraftarının kendisine yönelik küfürlü tezahüratları ile ilgili, “Bu maça iki kızımı getirdim. Sağ olsun bizimkiler de bizim çocukları oraya yakın koydular. Çocuklar 30-35 dakika küfür dinlediler. 8 ve 5 yaşlarında kızım var. Beşiktaş taraftarı özünde benim de tanıdığım çok dostum var. Özellikle 1 ay önce ülkenin yaşadığı en büyük felaketi yaşamış ülkenin Emre Belözoğlu’na küfrediyorsa nasip işidir, haysiyet de nasip işidir. Ne insanlık ne haysiyetten nasibini aldığını düşünmüyorum. Annem var, babamdan başka kimsenin elini tutmamış. Şeref istiyorlarsa bu bizde fazlasıyla var. Kendilerini gidip aynada kontrol etsinler. Hepsinin annelerinin ellerinden öpmesini istiyorum. Anneler bu ülkede insanlar adına en değerli varlıktır. Hepsi anneme, eşime ettikleri küfürden sonra annesinin elini öpsün, varsa eşlerine sarılsın” ifadelerini kullandı.

“Kırmızı kart çok arada bir pozisyon”

Adnan Janujaz’ın gördüğü kırmızı kartın ortada bir karar olduğuna dikkat çeken Belözoğlu, “Mete Kalkavan üzerinde değerlendirmek istemiyorum. Oyunun içinde kalmak istiyorum. Kırmız kart pozisyonu ile alakalı verilebilirdi de verilmeyebilirdi de. Kaydıktan sonra ayağını kaldırıyor da. Başka açıdan bakınca sanki mecbur kalıyor. Biz 10 kişi kalmasaydık bu kadar basit hata ile gol yemeseydik daha farklı senaryoya doğru gidiyordu diye hissettim. Oyuncuların da bunu anlaması gerekiyor. Başka hedefleri olan bir kulüp. Adnan’ın isteyerek yaptığını düşünmüyorum. Oyunun gidişatı bizim lehimizeydi. Takım olarak iyi organizasyon içinde maça bağlandık. Kırmızı kart üzerinde çok konuşmak istemiyorum arada bir pozisyon” açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler