Ben Bentil, Bahçeşehir Koleji'nde!

İsa Kethüda
07.07.2021 - 18:05 | Son Güncellenme: 07.07.2021 - 18:07

Basketbol Transfer haberleri... Bahçeşehir Koleji, son olarak Yunanistan takımlarından Panathinaikos’ta forma giyen uzun forvet Ben Bentil ile anlaştı.

Ben Bentil, Bahçeşehir Koleji'nde!

AJANSSPOR-HABER

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bahçeşehir Koleji, son olarak Yunanistan şampiyonu ve Turkish Airlines EuroLeague temsilcilerinden Panathinaikos’ta forma giyen uzun forvet Ben Bentil ile anlaşma sağladığını duyurdu.

Anlaşma sağlandı

Kulüpten yapılan açıklamada, "2021 – 2022 sezonu için hazırlıklarını sürdüren Bahçeşehir Koleji, son olarak Yunanistan şampiyonu ve Turkish Airlines EuroLeague temsilcilerinden Panathinaikos’ta forma giyen uzun forvet Ben Bentil (2.06, 26) ile anlaşma sağladı.

29 Mart 1995 tarihinde Gana’nın Sekondi-Takoradi şehrinde dünyaya gelen Bentil, henüz 15 yaşındayken burs alarak Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti ve lise öğrenimini burada tamamladıktan sonra NCAA takımlarından Providence’ın yolunu tuttu. Burada iki sene oynayan Ganalı oyuncu, 2016 NBA Draft’ına girdi ve 2. Tur 51. Sırada Boston Celtics tarafından seçildi.

2016 – 2017 sezonunu G-League ekiplerinden Fort Wayne Mad Ants ve Çin Basketbol Ligi (CBA) takımı Xinjiang Flying Tigers’ta geçiren Bentil, aynı sezon üç maç da Dallas Mavericks ile NBA tecrübesi yaşadı.

Ertesi sezon ilk kez kıta basketboluyla tanışan Bentil, Fransız ekibi Chalons-Reims’in yolunu tuttu. Burada gösterdiği etkili performansla ACB takımlarından Bilbao’nun dikkatini çekti ve sezonu İspanya’da tamamladı.

2018 – 2019 sezonunu Yunanistan temsilcisi Peristeri’de geçiren ve ligde yarı final oynama başarısı gösteren takımda önemli rol oynayan Bentil, birçok Turkish Airlines EuroLeague temsilcisinin dikkatini çekti ve tercihini Panathinaikos’tan yana kullandı.

Geçtiğimiz iki sezonda Panathinaikos’la iki Yunanistan Ligi ve bir Yunanistan Kupası şampiyonluğu yaşayan 26 yaşındaki uzun forvet, önümüzdeki sezon Bahçeşehir Koleji’nin başarısı için ter dökecek" ifadelerine yer verildi. 

Senin için hazırladığımız haberler