"Ben gittim, geldim"

25.12.2020 - 19:54 | Son Güncellenme: 25.12.2020 - 19:54

Türk futbolunun deneyimli teknik adamlarından Yılmaz Vural, koronavirüsü yenmesinin ardından Radyospor'a açıklamalarda bulundu. Bu süreçte ne kadar sevildiğini anladığını söyleyen Vural, "İnsan yaşarken farkında olmuyor; ama bu ölünce anlaşılıyor. Ben gittim, geldim" dedi. Vural ayrıca hayatını kaybeden Özkan Sümer hakkında da konuştu.

"Ben gittim, geldim"

Koronavirüse karşı verdiği mücadeleyi kazanan Yılmaz Vural, ne kadar çok sevildiğini bu dönemde anladığını söyledi.

"Ben gittim, geldim"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Vural, "Çok uzun insanın duasını aldım. Tabiri caizse gidip geldik. Temizlik, Mesafe, Maske mutlaka herkes buna dikkat etsin. Ben hayatımı zor kurtardım; ama tama olarak iyileşmek için hâlâ çalışıyorum. Fizik tedavi görüyorum. Koluma birisi girmeden, ayağa kalkmakta zorlanıyorum. Ermeni, yahudi, Suryani bir sürü arkadaşım aradı. 'Meryem Ana'ya dua ettik' dediler. İnsan yaşarken farkında olmuyor; ama bu ölünce anlaşılıyor. Ben gittim, geldim. Geri geldiğimde, inanın bu Korona konusunda bana çok şeyler ögretti" dedi.

"Gelecek sezonun adı Özkan Sümer olmalı"

Bugünlere gelmesinde Özkan Sümer'in büyük katkısı olduğuna işaret eden Vural, "Özkan Sümer, antrenörlük hayatımın başlamasını sağlayan insandır. Malatyaspor'a yardımcı antrenör olarak girmemi sağladı. Bugün Yılmaz Vural olduysam, Özkan Sümer sayesinde oldum.

Sert mizacının altında, aslında çok naif bir insandı. İnanılmaz bir mizah anlayışı vardı. Entelektüel bir insandı, çok araştırırdı. Türk futbolunun özerkleşmesi konusunda verdiği çabaları kimse unutamaz. Şimdiki nesil antrenörler yöneticinin önünde ceket iliklerken, Özkan Sümer ve jenerasyonu, yöneticilerin ceket ilikledikleri antrenörler oldular. Ben onun evladı gibiyim, çok üzgünüm. Bana göre önümüzdeki sezon Süper Lig, Özkan Sümer sezonu olmalı" şeklinde konuştu.

Yılmaz Vural hangi takımları çalıştırdı?

Son olarak TFF 1. Lig ekibi Akhisarspor’u çalıştıran Vural, 576 maçla Süper Lig’de en çok maça çıkan 3. teknik direktör durumunda.

34 sezonluk tüm kariyeri boyuncaysa 765 maça çıkan Yılmaz Vural, 297 galibiyet, 178 beraberlik ve 290 da yenilgi aldı. Yüzde 39 galibiyet oranına erişen Vural’ın maç başı ortalama puanıysa 1.4 olarak gerçekleşti.

Deneyimli teknik adam Malatyaspor, Adanaspor, Bursaspor, Karşıyaka, Gaziantep, Trabzonspor, Sarıyer, Gençlerbirliği, Dardanelspor, Bursaspor, Diyarbakırspor, Çaykur Rizespor, Ankaragücü, Kocaelispor, Karabükspor ve Adana Demirspor gibi takımlarda görev yaptı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler