"Ben hâlâ şampiyonluk modundayım"

09.11.2017 - 21:35 | Son Güncellenme: 09.11.2017 - 21:35

Röportaj: Slam Online

Çeviri: EREN TUNCAY / AJANSSPOR

Bu sezon NBA'deki 15. sezonunu geçiren Cleveland Cavaliers'ın 33 yaşındaki süper yıldız oyuncusu LeBron James, Slam Online ile bir röportaj gerçekleştirdi.

Çoğu NBA oyuncusu yaz döneminde oyununun belirli kısımlarını geliştirmek için çalışır, ancak sanıyorum ki sen her şeyden biraz çalışıyorsun. Özel yaptığın herhangi bir şey var mı zihinsel olarak?

- Benim için zihinsel olarak, her geçen gün daha iyi bir lider olmak için çalışıyorum. Arkadaşlarım bana 'Sen iyi bir lidersin' dediklerinde ben 'Hâlâ bunu çözmeye çalışıyorum, daha iyi olabilirim' diyorum. Kendi adıma oyunum için ise, her şeye çalışıyorum. Şuttan top hakimiyetine, top hakimiyetinden post oyunlarıma, ondan dribbling'im üzerine her şeye çalışıyorum. Eğer her alanda kendimi geliştirebilirsem, takımım için daha etkili olacağını düşünüyorum. Bu yüzden yaptığım şey bu.

Zihinsel yaklaşımını geliştirmek için ne gibi şeyler yapıyorsun?

- Her zaman 'The Godfather' kitabını okurum. Şimdi yeniden okumaya başladım. Geçen hafta yeniden başladım. Belirli rutinlerim var.

Yaz aylarında Instagram'dan çok eğlenceli, konuşulan hikayeler paylaştın.

- (Gülüyor) Olduğum kişi bu.

Bu gayet iyiydi. Günün erken saatlerinde antrenman salonuna çalışmaya gidiyordun. Senin gibi olmaya çalışan çocuklar için harika bir örnek.

- Benim için ben buna artık çalışma demiyorum. Bu bir yaşam tarzı. Antrenman salonundayken kendimi iyi hissediyorum, antrenman salonunda değilsem iyi hissetmiyorum. Hatta yazın belirli etkinlikler için yaptığım şehir/ülke dışı seyahatlerde bile bir şekilde vücudumu, oyunumu ve zihnimi geliştirmek için bir antrenman salonuna gitmenin yolunu buluyorum. Bu bir yaşam tarzı.

Biz seni hep müzik dinlerken ve bir şeyler okurken görüyoruz maçlardan önce, yeni bir şeyler deniyor musun?

Hayır, aynı şeyler. Maça giderken yolda her zaman müzik dinlerim. Maçlardan önce kitap okurum. Bu benim yaptığım şeyin verimliliğini en üst düzeye çıkarma yolum. Şuana kadar işe yaradı, bunu devam ettireceğim.

Muhtemelen başka bir 15 yılın daha olmayacak. Daha başka neleri başarmak istiyorsun?

- Yıllardır olduğu gibi, ben hâlâ şampiyonluk modundayım. Bu şeyler bazen olur, bazen olmaz. Garanti edebileceğin tek bir şey var o da yaptığın şeye, inandığı şeye her şeyini vermek ve günün sonunda kendini o şey için rekabet ederken görmek. Benim için, potansiyelimi en üst seviyeye çıkarmak istiyorum. Her geçen yıl ben bu ligi, oyunu, rekabet etmeyi, çalışmayı seviyorum. Bu yüzden bu oyuna her şeyimi vermek için gibi bir sorumluluğum var. Kariyer olarak daha bir yavaşlama aşamasına geçmedim, bunu elimden geldiğince sürdüreceğim.

 

Senin için hazırladığımız haberler