"Ben laf dinleyen bir adamımdır"

30.03.2020 - 19:33 | Son Güncellenme: 30.03.2020 - 19:42

Bir sporcu kaç günde formunu kaybeder? Liglerin başlamasından kaç gün önce kampa girilmesi gerekiyor? Yılmaz Vural açıkladı.

"Ben laf dinleyen bir adamımdır"

Akhisar teknik direktörü Yılmaz Vural, Radyospor'da yayınlanan Yeşil Koltuk programında, Can Çobanoğlu'nun sorularını yanıtladı. Tecrübeli çalıştırıcı, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Yılmaz Vural'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde

Ben laf dinleyen bir adamım!

"Dışarı çıkanlar başına iş alıyor. Ben dışarı çıkmıyorum. Ben laf dinleyen bir adamımdır. İnsanoğlunun başına zaman zaman böyle şeyler geliyor. Bu çok enteresan bir gelişme. Enteresan dedikodular da çıkıyor. ABD, Çin'i mahkemeye verecekmiş. Çin bunu çok çabuk atlattı. Dünyanın en yüksek nüfuslu ülkelerinde birinde bu hastalık yok oldu. Burada tek gerçek insanlar hayatını kaybediyor. Devletimizin aldığı kararlara uymalıyız. Bu kurallara uymazsak daha çok yasak gelir. Türkiye bu konuda fena gitmiyor. Diğer ülkelere göre çok daha iyiyiz. Bizim çok yakınlarımız bu durumdan etkilendi. Herkese sağlık diliyorum. Çok şükür Fatih Terim ve Yusuf Günay eve çıktı."

Sporcular ne kadar sürede forma girer?

"Ben en son bilgilere baktım. Esneklik her gün yapmazsanız kayboluyor. Dayanıklılık 5. günden itibaren kayba uğruyor ve 12. günde bitiyor. Kuvvette 12. günden itibaren bitiyor ve normal bir insana dönüyorsunuz. Biz sezon başında 8 hafta hazırlık yapıyoruz. 12 gün çalışmazsanız bunun 2 katı yani 24 gün çalışmalısınız. Burada birimizde bir şey çıksa kulüpte 80 kişi karantinaya girer. Oyunculara motorik özelliklerini kaybetmesinler diye 80 dakikalık bir program verdik. Oyunculardan koşu programlarını tamamlamasını istiyoruz. Oyuncuları 6 gruba böldük. Onları görüntülü olarak takip ediyoruz. Biz böyle bir program oluşturduk. Şu anda bu oyuncular boş değil. Kendi formlarını korumak istiyorlar. Artık oyuncularımız çok zeki. Bizim takımımız 30 yaş ortalamalı, tecrübeliler. Zaten bizim onlara bir şey dememize gerek yok. Onlar ne yapmaları gerektiğini, eğer çalışmazlarsa eski formlarına kavuşmalarının çok zor olacağını biliyorlar. Oyuncu grubumuz bu süreçte çok bilinçli davranıyor."

"Biz bir şey kaybetmedik"

"Biz geldiğimizde takım 8. sıralardaydı. Bu hafta Erzurumspor'u yensek 2. oluyorduk. Bir şey kaybetmedik. Yukarıdaki takımlar birbirleriyle oynuyor. Bu akış içerisinde biz hedefli takımlarla oynamıyorduk. Bizim maç ağırlığımız daha rahattı. Eskişehirspor'un da Bursaspor'u yendiğini tabiki unutmamak lazım. Ben kulübümde çok mutluyum. Burası bir ilçe ve büyük şehir karışıklığı yok. İnsanlar gördüğünüz gibi. İnsan yapıları çok iyi. Takımın kimseye borcu yok. Oynayan oyuncular parasını alıyor. Maaşların ödenmesi konusunda da bir çalışmaları var. Bu konumda bir takıma gittiğinizde genelde yönetim dağılmış oluyor ancak çok şükür biz bunu normal konumuna getirdik. Erzurumspor maçı seyircisiz oynanmasa stadyum dolardı. Futbol sonuç olarak bir eğlence. Çarşamba günü UEFA'nın toplantısı var. Bu toplantıdan ne çıkar bilmiyorum. Burada kararı Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu verecek. Bu işler bizim anladığımız konular değil. Lütfen herkes evinde kalsın. Bu söylenenlere dikkat etsinler."

Senin için hazırladığımız haberler