"Bence Antalya, TFF için halen bir seçenek"

13.05.2020 - 11:20 | Son Güncellenme: 13.05.2020 - 15:19

Almanya'da futbol takımları koronavirüsten korunabilmek adına karantina otellerinde kalıyor. Maçların başlamaya yaklaştığı şu günlerde 'İstanbul'da karantina oteli var mı?' sorusu akıllara geldi. Futbol takımları böyle bir düşünce ile hareket ederse sıkıntı olduğu gün yüzüne çıktı. Ajansspor, konuyu araştırdı.

"Bence Antalya, TFF için halen bir seçenek"

EMRAH KARALİNÇ/ÖZEL HABER

Almanya Ligi'nde maçların kaldığı yerden devam etmesine sayılı günler kala, futbol takımları kendisini en iyi şekilde izole etmek için uğraş veriyor. Bundesliga kulüpleri, kendilerini virüsten koruyabilmek için futbolcuları adeta otele kilitledi!

Almanya'da otellerde 500 Euro fark alıyorlar!

Karantina otellerinde ise salgın riski sebebiyle tutarda yaşanan değişimler dikkatleri çekiyor. Örnek olarak; Bundesliga takımlarının kaldığı karantina otellerinde kişi başına neredeyse 500 Euro fark alınıyor!

İstanbul'da karantina oteli yapılabilir mi?

Türkiye'de özellikle nüfusun en yoğun olduğu illerin başında gelen İstanbul'da karantina oteli olarak kullanılma imkanı bulunan tesis sayısının olmaması dikkatleri çekiyor.

Antrenman yaptırabilme sorunu var

12 Haziran'da başlaması planlanan lig maçları öncesi İstanbul'daki takımlar karantina otelinde yer almak istese bile antrenman yapma imkanı bulamayacaklar. Bu da başka bir problemi ortaya çıkaracak.

Otel sahiplerinin tavrı önemli

Fakat; bazı otel sahiplerinin kendi işletmelerini karantina oteline çevirmeyi düşündüğü iddia ediliyor. Bu noktada ise otel sahiplerinin inisiyatifi devreye girecek.

Bir turizmciye sorduk...

İstanbul'da bulunan Grand Washington Otel'in Genel Müdürü olarak görev yapan Özkan Deli, bu konuyla ilgili sorularımızı yanıtladı.

Özkan Deli: "Ağırlamada sorun olmaz, antrenman yaptırabilmek önemli"

Özkan Deli: "Karantina oteli olarak kullanıbilecek oteller Antalya'da var"

Özkan Deli, "Bu imkân sadece Antalya'da var. Antalya'da futbol sahası olan otel sayısı fazla. İstanbul'da karantina oteli, ancak otel sahibinin oteline yapacağı düzenlemeyle mümkün olabilir. Buna da otel sahipleri ne kadar sıcak yaklaşır? Ayrıca futbol takımlarını misafir etsek bile onlara antrenman yaptıramadıktan sonra bir anlamı olmaz. Nihat Bey, 'Tek şehirde maç oynanma durumu gündemde yok' demesine rağmen halen Türkiye Futbol Federasyonu'nun Antalya'yı bir opsiyon olarak düşündüğünü sanıyorum" diye konuştu.

YASAL UYARI: BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler