"Benden başka kimse..."

01.06.2020 - 18:07 | Son Güncellenme: 01.06.2020 - 18:14

"Benden başka kimse..."

ABD'de polis tarafından gözaltına alınırken öldürülen George Floyd için tüm dünyada yapılan protestolar karşısında sessiz kalan Formula 1 dünyasına seslenen Lewis Hamilton, Instagram hesabından açıklamalarda bulundu.

"Benden başka karşı çıkan kimse yok!"

Formula 1 dünyasının bu konu hakkında sessiz kalmasını eleştiren Hamilton, "Sessiz kaldığınızı görüyorum. Bazılarınız bu sporun en büyük yıldızlarındansınız ama adaletsizliğin ortasında sessiz kalıyorsunuz. Beyazların egemen olduğu Formula 1'de kimseden bir işaret yok. Ben burada farklı renkte olan birisiyim ve bu olaya benden başka karşı çıkan kimse yok! Bu zamana kadar bir şeyler söylersiniz diye bekledim ama bizim yanımızda durmuyorsunuz. Sizlerin farkında olduğumu bilmenizi istiyorum."

"Bizler kalbimizde nefretle ya da ırkçılıkla doğmuyoruz."

Irkçılığın tüm dünya için bir sorun olduğunu dile getiren şampiyon pilot, "Sadece Amerika için değil, Birleşik Krallık, İspanya, İtalya ve tüm dünya için geçerli. Azınlık olanlara karşı yaklaşımlarımızın değişmesi gerekiyor. Tüm dünya ülkelerinin insanlarına eşitliği, ırkçılığı ve sınıf ayrımı gibi konularını iyi bir şekilde aktarması gerekiyor. Bizler kalbimizde nefretle ya da ırkçılıkla doğmuyoruz. Bu tür şeyleri gördüğümüz insanlardan öğreniyoruz.

Formula 1 pilotları, ırkçılığı kınamaya başladı!

Hamilton'ın açıklamalarından sonra Formula 1 pilotları, sosyal medya hesapları aracılığıyla ırkçılığı kınamaya başladı.

Charles Leclerc

Carlos Sainz

Alex Albon

Senin için hazırladığımız haberler