Benfica, Gedson Fernandes hakkında kararını verdi

Salim Manav
23.05.2021 - 10:24 | Son Güncellenme: 23.05.2021 - 10:30

Galatasaray, Gedson Fernandes'i satın alma opsiyonuyla 1 yıllığına kiralamak istiyor. İki kulüp arasında görüşmeler devam ederken Benfica, Gedson Fernandes için son dakika kararı aldı! İşte detaylar...

Benfica, Gedson Fernandes hakkında kararını verdi

Galatasaray'ın devre arasında kiralık olarak kadrosuna kattığı Gedson Fernandes'in kiralık sözleşmesi sona erdi. Portekizli futbolcu kulübü Benfica'ya geri döndü. Fatih Terim'in Galatasaray'daki geleceği belirsizliğini korurken Gedson Fernandes konusunda Benfica ile görüşmeler sürüyor. Portekiz kulübü Gedson Fernandes ile ilgili flaş bir karar aldı. 

Kulübüne geri döndü

Gedson Fernandes, 6 ay forma giydiği Galatasaray'da iz bırakarak kulübü Benfica'ya geri döndü. Sarı Kırmızılı kulübün 6 aylığına kiraladığı Portekizli yıldız, Sarı Kırmızılı takımın şampiyonluk yarışındaki en büyük kozu oluş ve son haftalarda elde edilen galibiyetin mimarı olmuştu.

Galatasaray 1 yıl daha kiralamak istiyor

Kısa sürede Galatasaray taraftarının sevgilisi haline gelen Gedson Fernandes kiralık sözleşmesi biter bitmez kulübü Benfica'ya geri döndü. Galatasaray, Gedson Fernandes'i alma opsiyonlu 1 yıl daha kiralamak için Benfica ile görüşmelerini sürdürüyor.

Benfica işi zora sokuyor

Galatasaray’ın yeniden kadrosunda görmek istediği Gedson Fernandes’in kulübü Benfica’da, böyle bir transferi zora sokacak gelişmeler yaşanıyor. Portekiz ekibinden kiralık olarak kadroya dahil edilen genç ve yetenekli oyuncu özellikle son haftalarda form grafiğini yukarı çekerek sarı-kırmızılılardaki performansıyla beğeni toplamıştı.

Benfica'nın tutumu merak ediliyordu

Cimbom’un yeniden kiralık olarak transfer etmek istediği 22 yaşındaki orta saha oyuncusu ile ilgili bonservisini elinde bulunduran kırmızı-beyazlıların nasıl bir tutum sergileyeceği merakla bekleniyordu.

Skorer'in haberine göre bu sezon şampiyonluğu Sporting’e kaptıran Benfica, gelecek sezon aynı hayal kırıklığına uğramamak adına transfer çalışmalarına başladı ve kadrosunu oluşturmak üzere hazırlıklara girişti. Takımın orta sahasından bir çok futbolcuyla yolların ayrılmasına karar verildiği öğrenildi. Bu doğrultuda, Galatasaray’da iyi bir performans gösteren Gedson Fernandes’in gelecek sezonun kadrosunda düşünüldüğü belirlendi.

Benfica kadrosunda yer alacak

Jose Mourinho’nun beğendiği futbolcular arasında yer alan ve deneyimli teknik adam tarafından Tottenham’a kiralık olarak alınmasına karşın fazla forma şansı bulamayınca Galatasaray’ın yolunu tutan Gedson’un önümüzdeki sezon Benfica kadrosunda yer bulması bekleniyor.

Portekiz ekibinin bu yüzden kiralık olarak oyuncuyu göndermeye soğuk baktığı, ancak çok cazip bir teklif durumunda bonservisiyle vermeye açık olduğu belirtildi.

Senin için hazırladığımız haberler