"Beni en çok cezbeden şey..."

21.12.2015 - 20:39 | Son Güncellenme: 21.12.2015 - 20:39

Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Timsah Arena'nın açılışı öncesi açıklamalar yaptı..

Timsah Arena'nın açılışı öncesi NTV Spor'a konuşan Bursaspor'un yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, hedeflerini şampiyonluk ve Avrupa'da başarı diye sıraladı. Hamzaoğlu, takımda öz güven kaybı olduğunu da vurguladı.

Göreve gelir gelmez yeni stadın açılışının nasip olduğunu hatırlatan Hamzaoğlu, "Burada güzel şeyler yaşıcağımızın hissi var. Ama şu anda içinde bulunduğumuz durum itibariyle kolay olmayacak" dedi.

Başarının gelmesi için herşeyin mevcut olduğunu, stattan tesislere şehrin ileri gelenlerinin bugüne kadar elde edilen başarıların tesadüf olmadığını gösterdiğini vurgulayan Bursaspor Teknik direktörü, "İnşallah bunu artık sonuçlara da yansıtmaya başlarız. İleride güzel şeyler olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Yeşil beyazlı kulüple anlaşma sürecini de anlatan Hamzaoğlu, Başkan Recep Bölükbaşı'nın kendisini tam yurtdışına gideceği sırada aradığını belirtti.

Bölükbaşı'na "Sayın Başkan yurtdışını düşünüyorum ben, başka planlarım var" dediğini ama ciddi ve ısrarlı tavır karşısında hedeflere Bursa'da ulaşabileceği inancı kazandığını belirten Hamza Hamzaoğlu şunları söyledi: "Güzel şeyler yapacağımızı umuyorum. Çünkü bütün imkanlar ve bu kulübün daha önce şampiyonluk yaşamış olması, en önemlisi de şehrin arkasında olması, inanılmaz bir seyirci potansiyeline sahip olması, burada farklı hedeflere koşabileceğimizi gösterdi bize. İnşallah doğru bir karar verdiğimizi zaman bize gösterecek.

Sözlerine "Beni en çok cezbeden şey, Bursaspor'un altyapısı. İnanılmaz bir potansiyel var. Buradan ülke futboluna yeni futbolcular yetiştirebilirsek, inanılmaz mutlu olurum" diye devam eden Hamzaoğlu, hedeflerinin Türkiye'de şampiyonluk, Avrupa'da da başarı olduğunu vurguladı. Hamza Hamzaoğlu, "Takımıyla, taraftarıyla, stadıyla, centilmenliğiyle ve misafirperverliğiyle ses getiren, ön planda olan bir Bursaspor olmayı hedefleyeceğiz" diye konuştu.

Detay vermese de transfer yapacaklarını söyleyen ama aynı zamanda takım içinde de bazı değişiklikler yapacaklarını ifade eden Hamzaoğlu, "Şu anda bir sayı belirlemedik. İki maçımız daha var, biz bütün arkadaşlarımızı objektif olarak değerlendirmek istiyoruz. Ondan sonra kararımızı vereceğiz. İhtiyacımız varsa ki öyle görünüyor, belki birkaç takviyeye ihtiyacımız olabilir. Ama mümkün olduğunca kendi içimizden çözmeye çalışaacğız. 3-4 günlük çalışmalar sonucunda takım içinden de önemli kazanımlar olabileciğini düşünüyorum." dedi.

Timsah Arena'yı öven ve "Bursaspor'a yakışan bir stat olmuş, kim emek verdiyse teşekkür ederim" diyen Bursaspor'un çiçeği burnunda teknik direktörü, "Artık kulüplerimizin Avrupa'da da başarılı olması gerekiyor. Adım adım oraya gidiyoruz." ifadelerini kullandı.

Taraftara da mesaj veren başarılı teknik adam "Takımımız almış olduğu mağlubiyetlerden dolayı biraz güvenini kaybetmişti biz geldiğimizde. Ve tabii ki taraftar baskısı, beklentiler büyüklüğü ile oyuncuları bu yükün altında ezilmiş gördüm. İnanıyorum ki perşembe günü oynacağımız Eskişehir kupa maçıyla birlikte taraftarımızla yeniden barışıp eski güzen günlere yürümenin ilk adımını atacağımızı düşünüyorum" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler