Eyüpspor'un Yeni Teknik Direktörü Zafer Turan Ryan Babel'in Kariyerindeki 20. Çalıştırıcı Olacak

Burak Alaca
28.03.2023 - 00:45 | Son Güncellenme: 28.03.2023 - 01:28

Eyüpspor'da göreve getirilen Zafer Turan takımın 36 yaşındaki Hollandalı Ryan Babel'in kariyerinde çalıştığı 20. teknik direktör olacak.

Eyüpspor'un Yeni Teknik Direktörü Zafer Turan Ryan Babel'in Kariyerindeki 20. Çalıştırıcı Olacak

AJANSSPOR-HABER

TFF 1. Lig'de Süper Lig'e çıkma mücadelesi veren Eyüpspor'da geçtiğimiz günlerde teknik direktör İbrahim Üzülmez ile yollarını ayrıldı ve yerine Zafer Turan'ın getirildiğini açıklandı. Bu teknik direktör değişikliği ile birlikte takımın tecrübeli ismi Ryan Babel'in kariyerindeki ilginç bir istatistik dikkat çekti.

20'yi devirdi

Eyüpspor'un yeni çalıştırıcısı Zafer Turan kariyerinde daha önce; Ajax, Liverpool, Hoffenheim, Kasımpaşa, Al-Ain, Deportivo La Coruna, Beşiktaş, Fulham, Galatasaray formaları giyen Ryan Babel'in 20. teknik direktörü oldu.

Rafael Benitez ile parladı

2017-2011 arası İngiliz devi Liverpool formasını terleten Ryan Babel burada geçirdiği dönemin büyük kısmını tecrübeli teknik direktör Rafael Benitez yönetiminde geçridi. Hollandalı yıldız burada en iyi sezonunu 2007-2008 sezonunda yaşadı ve tüm kulvarlarda 49 maça çıkarken: 10 gol, 8 asistle oynadı.

İlgini Çekebilir
Eyüpspor'da yeni teknik direktör belli oldu!
Habere Git

İlk Türkiye serüveninde Shota ile çalıştı

Liverpool'da kariyeri düşüşe geçtikten sonra Bundesliga ekibi Hoffenheim'da top koşturan Babel, 2013 yılında Shota Arveladze yönetimindeki Kasımpaşa'ya transfer oldu. Buradaki kariyerinin büyük bölümünde de Gürcü teknik direktör ile çalışan Hollandalı kanat oyuncusu 2015'te 2.5 milyon Euro karşılığında Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al-Ain'e transfer oldu.

Şenol Güneş yönetiminde küllerinden doğdu

Al-Ain deneyiminden sonra La Liga ekibi Deportivo La Coruna'da yarım sezon top koşturan Ryan Babel, 2016-2017 sezonunun ara transfer döneminde Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş ile Süper Lig'e döndü. Burada ilk yarım sezonunda iyi bir performans gösteren ve şampiyonluk yaşayan oyuncu ertesi sezonda da Şampiyonlar Ligi'nde gruptan lider çıkan takımın önemli bir parçasıydı. Hollandalı yıldız 2018-2019 sezonunun ortasında Premier League ekibi Fulham'a satıldı.

Fatih Terim'le de çalışma fırsatı buldu

1 Temmuz 2019'da Galatasaray'a transfer olan oyuncu burada en iyi sezonunu Fatih Terim yönetiminde 2020-2021 sezonunda yaşadı. Sarı-Kırmızılılar'ın Beşiktaş ile şampiyonluk yarışı verdiği o sezonda Ryan Babel 8 gol, 5 asist ile takımın skora en çok etki eden oyuncusu oldu. Daha sonra Domenec Torrent ile de çalıştı ve geçtiğimiz sezonun sonunda takımdan ayrıldı.

İlgini Çekebilir
Babel, Göztepe'yi yıktı!
Habere Git

İşte o teknik direktörler:

-Adrie Koster (Ajax) 

-Henk ten Cate (Ajax) 

-Danny Blind (Ajax)

-Ruud Krol (Ajax)

-Rafael Benitez (Liverpool)

-Roy Hodgson (Liverpool) 

-Holger Stanislawski (Hoffenheim)

-Markus Babbel (Hoffenheim)

-Shota Arveladze (Kasımpaşa) 

-Önder Özen (Kasımpaşa)

-Zlatko Dalic (Al-Ain)

-Gaizka Garitano (Deportivo)

-Şenol Güneş (Beşiktaş)

-Claudio Ranieri (Fulham)

-Scott Parker (Fulham)

-Fatih Terim (Galatasaray)

-Eric Ten Hag (Ajax) 

-Domenec Torrent (Galatasaray)

-İbrahim Üzülmez (Eyüpspor)

-Zafer Turan (Eyüpspor)

Senin için hazırladığımız haberler