Benjamin Stambouli'den Adana Demirspor ve Transfer Açıklaması

Salim Manav
01.04.2022 - 10:02 | Son Güncellenme: 01.04.2022 - 11:50

Adana Demirsporlu Benjamin Stambouli; transfer süreci, başkan Murat Sancak, Montella, Hasan Kabze, Belhanda,Yunus Akgün, Balotelli ve Fenerbahçe hakkında konuştu. Detaylar haberimizde...

Benjamin Stambouli'den Adana Demirspor ve Transfer Açıklaması

AJANSSPOR HABER

Adana Demirspor'un Cezayir asıllı Fransız futbolcusu Benjamin Stambouli; Adana Demirspor'a transfer süreci, başkan Murat Sancak, Vincenzo Montella, Younes Belhanda, Hasan Kabze ve Mario Balotelli hakkında açıklamalarda bulundu.

2020-2021 sezonu öncesi Schalke'de oynadığı dönemde ismi Fenerbahçe ile de anılan Stambouli iddiaları cevapladı.

Transferinde Hasan Kabze ve Belhanda detayı

Radyospor'da Oleycom'un sunduğu Anadolu Ateşi programında Salim Manav'ın konuğu olan Benjamin Stambouli, "Stambouli isminin anlamı İstanbullu demek. Ailemin kökeni İstanbul'a dayanıyor, Cezayir'e gittiğimiz de 'istanbullu' diyerek böyle bir isim veriyorlar. Adana Demirspor'a transfer olmadan önce Montpellier'den takım arkadaşım olan Younes Belhanda ve Hasan Kabze ile görüştüm. Her ikisi de Türkiye ve Adana Demirspor hakkında olumlu referans verdi. Hasan için çok iyi bir elçi diyebilirim" dedi.

'Hedefimiz ligi ilk 4'te bitirmek'

Geleceğe dair kariyer planlamasından bahseden Stambouli, "Geldiğim günden itibaren takıma vermem gereken en iyi potansiyeli veriyorum. Burada başkanımızın vizyonu ve projesi çok önemli, başkanımız Murat Sancak, başkanvekilimiz Metin Korkmaz ve sportif direktörümüz Gökhan Göktürk ile görüştüğümde onlara inandım. Hedefimiz şu anda ligi başkanımızın da söylediği gibi ilk 4'te bitirmek. Geleceğimle ilgili şu anda bir şey diyemem" ifadelerini kullandı.

'Adana Demirspor'da şampiyonluk potansiyeli var'

Montpellier'de yaşadığı şampiyonluktan bahseden yıldız oyuncu, Adana Demirspor'da bu potansiyelin olduğundan bahsetti ve ekledi:

Şu anda şampiyonluktan söz etmem bir rüya gibi olur. Montpellier'de şampiyon olduğumuzda maç maç düşündük. Adana Demirspor'da ileriye dönük şampiyonluk için potansiyelimiz var mı? Evet var, muhteşem bir taraftarımız var.

'Montella beni Fiorentia ve Milan'a da istemişti'

Younes Belhanda ve Vincenzo Montella'ya ayrı bir parantez açan Benjamin Stambouli, "Younes Belhanda birlikte oynadığım en yetenekli futbolculardan birisi fakat bu sezon yaşadığı talihsiz sakatlıklar onu olumsuz etkiledi. Belhanda ben de yakından biliyorum; ağrılarla oynadı, kendine geldiğinde gol ve asistlerine devam edecektir. Montella ben Montpellier'deyken Fiorentina'ya istemişti, Tottenham'da oynarken Milan'a istemişti. Montella ile Adana Demirspor'da buluştuk" diye konuştu.

Fenerbahçe'den teklif aldı mı?

'Schalke'de oynadığın dönemde Fenerbahçe'den teklif aldın mı?' sorusuna Stambouli, "Evet 2020 yılında menajerime Türkiye'den bazı teklifler gelmişti. Fakat ben bu konularda çok fazla konuşmayı sevmiyorum. Bana karşı direkt gelen bir teklif olmadı. Adana Demirspor'a transfer sürecimde sportif direktörümüz Gökhan Göktürk direkt benimle iletişime geçti, benim de sevdiğim iletişim türü bu, sonrasında Adana Demirspor'a transfer oldum" cevabını verdi.

Balotelli işine aşık bir çılgın, Yunus Akgün...

'Mario Balotelli ve Yunus Akgün'den övgü dolu sözlerle bahseden Cezayir asıllı Fransız yıldız, "Mario Balotelli'yi daha önce bire bir tanımıyordum. Gazetelerden ve basından takip ettiğim kadar biliyordum fakat burada karşımıza çok farklı bir Balotelli çıktı. Balotelli işine aşık bir çılgın diyebilirim. Saha içerisinde de takım arkadaşlarına önerilerde ve uyarılarda bulunan önemli bir oyuncu. Yunus Akgün'ü de daha önce tanımıyordum. Yunus kendisini çok geliştirdi, onu durdurmak çok zor, bazı takımlar ona karşı 2 kişi ile markaj yapıyor, Yunus'un çok önemli bir futbolcu olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

En beğendiği isim Marek Hamsik

Türkçe öğrenmeye başladığını ve Adana Kebabı çok sevdiğini ifade eden Benjamin Stambouli, ligde en beğendiği futbolcunun Trabzonspor'da forma giyen Marek Hamsik olduğunu söyledi.

Senin için hazırladığımız haberler