Real Madrid'in Fransız yıldızı Karim Benzema milli takımı bıraktığını açıkladı

Burak Alaca
19.12.2022 - 17:41 | Son Güncellenme: 19.12.2022 - 18:37

Sakatlığı nedeniyle Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nı kaçıran Real Madrid'in Fransız yıldızı Karim Benzema milli takımı bıraktığını açıkladı.

Real Madrid'in Fransız yıldızı Karim Benzema milli takımı bıraktığını açıkladı

AJANSSPOR-HABER

Real Madrid'in 35 yaşındaki Fransız golcüsü Karim Benzema yaptığı açıklama ile milli takımı bıraktığını duyurdu. Yıldız oyuncu Katar 2022 Dünya Kupası öncesi düzenlenen kampta sakatlanarak turnuvayı kaçırmıştı.

Neredeyse 100 maça çıktı

Cezayir asıllı golcü ilk kez 2007'de giydiği Fransa forması ile tam 97 maça çıktı. Bu süreçte 37 gol atan oyuncu 2021'de Horozlar ile UEFA Uluslar Ligi'nde şampiyonluk yaşadı.

Valbuena ile şantaj davası

Karim Benzema eski Fenerbahçeli Valbuena ile 2015'te davalık oldu. İkilinin arasınıda yaşanan problem ise Benzema'nın Valbuena'ya yapılan şantaj girişimine yardım etmesiydi. Özel hayata ilişkin çekilmiş bir videonun Valbuena'ya gönderildiği ve 150 bin Euro talep edildiği ortaya çıkmıştı. Olaylar gün yüzüne çıktığında göz altına alınan Cezayir asıllı golcü sonrasında tutuksuz olarak yargılandı.

İlgini Çekebilir
Benzema'dan Devlet Başkanı'na ret!
Habere Git

6 yıl milli formadan uzak kaldı

Mathieu Valbuena ile yaşadığı hukuki sürecin ardından 2015'te milli takımdan kesilen Karim Benzema, Ekim 2015'ten sonra tam 6 yıl Fransa Milli Takımın formasını giyemedi. Yıldız oyuncu 2 Haziran 2021'de Galler karşısında oynanan maç ile takıma döndü.

Macron'un davetini kabul etmedi

Yıldız isim, geçtiğimiz günlerde Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron'un kendisine yaptığı Fransa ve Arjantin arasında oynanancak 2022 Dünya Kupası finalini birlikte izleme teklfini reddetti. Benzema'nın sonrasında Instagram hesabına attığı hikayedeki fotoğrafa "umurumda değil" yazması dikkat çekti.

En çok gol atan 5. oyuncu

Benzema, Fransa Milli Takımından 6 yıl boyunca uzak kalmış olsa da attığı 37 golle, Horozların tarihinde milli forma ile en çok gol atan oyuncular sıralamasında 5. sırada yer alıyor. Listenin ilk sırasında 53 golle Olivier Giroud bulunurken, 2. Thierry Henry'nin 51, 3. Antoine Griezmann'ın 42 ve 4. Michel Platini'nin 41 golü bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Sakatlık kurbanı Fransa'dan Benzema kararı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler