Karim Benzema yeniden yargılanacak! Mathieu Valbuena...

İsa Kethüda
18.10.2021 - 19:16 | Son Güncellenme: 18.10.2021 - 19:21

Mathieu Valbuena'ya şantaj yaptığı gerekçesiyle uzun süre milli takıma çağrılmayan ve EURO 2020 öncesi aday kadroya davet edilen Karim Benzema yeniden yargılanacak.

Karim Benzema yeniden yargılanacak! Mathieu Valbuena...

İspanya La Liga Santander ekiplerinden Real Madrid'in golcü oyuncusu Karim Benzema, 2015 yılında Fransa Milli Takımı'ndan arkadaşı Mathieu Valbuena'ya seks videosuyla şantaj girişiminden yargılanacak.

Skorer'de yer alan habere göre; daha önce Versailles Savcılığı, Benzema dahil 5 kişinin (Axel Angot, Mustapha Zouaoui, Younes Houass, ve Karim Zenati) söz konusu davayla ilgili Versailles Ceza Mahkemesi'ne sevk edildiğini açıklamıştı.

4 kişi Versailles Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak

Fransa'nın saygın gazetelerinden L'Equipe'de yer alan habere göre 20 Ekim Çarşamba günü Karim Benzema ve beraberindeki 4 kişi Versailles Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Habere göre Karim Benzema'nın yargılamada yer almayacağı iddia edilirken Mathieu Valbuena'nın Olympiakos yönetiminden izin aldığı ve mahkeme bizzat yer alacağı ifade edildi.

Skandalın patlak verdiği 2015'ten beri milli takıma çağrılmayan Benzema (33), videoyu yayımlamakla tehdit ederek Valbuena'dan para sızdırmaları için bir gruba para ödemekle ve Valbueana'yı da sus parasını ödemeye teşvik etmekle suçlanıyor.

Benzema ifade verecek

Hakkında 5 yıl hapis ve 75 bin Euro para cezası istenen Karim Benzema, üç gün sürmesi beklenen yargılamada ifade verecek. Karim Benzema'nın avukatları, AFP'nin 'Benzema mahkemeye katılacak mı?' sorusunu yanıtsız bıraktı. Real Madrid'den yapılan kamp kadrosu açıklamasında Karim Benzema'nın Shakhtar Donetsk ile oynanacak maçın kadrosuna dahil edildiği açıklandı.

Benzema'nın avukatından saçmalık ifadesi

Versailles Savcılığı, Benzema dahil 5 kişinin söz konusu davayla ilgili Versailles Ceza Mahkemesi'ne sevk edildiğini açıklamasının ardından Karim Benzsema'nın avukatı Sylvain Cormier, 'Saçma' tepkisini verdiği bu karar nedeniyle şaşırmadıklarını söyledi. 


Benzema'nın mahkemeye çıkması için soruşturmada toplanan unsurların çarpıtıldığını iddia eden Cormier, bu görevi kötüye kullanmayı yargıçlar önünde kanıtlayacaklarından söz etmişti.

2015'te neler olmuştu?

2015 yılında Mathieu Valbuena, bir şantajcının arayıp kendisiyle ilgili gizli çekilen videoyu yayınlamakla tehdit ettiğini ve şantajcının 150 bin euro istediğini polise bildirmişti.


Karim Benzema ise 2015 yılının Ekim ayında milli takımdan arkadaşı Mathieu Valbuena'ya yapılan şantaj girişimine yardım ettiği gerekçesiyle göz altına alınmış, tutuksuz yargılanma kararı sonrası serbest bırakılmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler