Karim Benzema kendisini Dünya Kupası finalini izlemeye davet eden Emmanuel Macron'un teklifini reddetti

Burak Alaca
18.12.2022 - 00:03 | Son Güncellenme: 18.12.2022 - 02:45

Real Madrid'in Fransız yıldızı Karim Benzema, kendisini Dünya Kupası finalini izlemeye davet eden Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron'un teklifini kabul etmedi.

Karim Benzema kendisini Dünya Kupası finalini izlemeye davet eden Emmanuel Macron'un teklifini reddetti

AJANSSPOR-HABER

Karim Benzema, Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron'un Dünya Kupası finalini izlemek için kendisine ilettiği daveti reddetti. Real Madrid'li futbolcu Fransa Milli Takımı'nın Dünya Kupası kadrosunda yer alıyordu fakat turnuvadan birkaç gün önce yapılan antrenmanda sakatlanarak kamptan ayrıldı.

Tek isim Benzema değil

Emmanuel Macron'un teklifini kabul etmeyen tek isim Karim Benzema değil. ESPN'in haberine göre Devlet Başkanı'nın uçağı ile Doha'ya gidip maç izleme teklifini eski milli oyuncular Laurent Blanc, Zinedine Zidane, Michel Platini ve tıpkı Benzema gibi sakatlanarak turnuva kadrosundan ayrılan Lucas Hernandez de reddetti.

Önemli isimler Macron'a eşlik edecek

Fransa Devlet Başkanı Macron'un bu davetini kabul eden isimler ise sakatlıkları nedeniyle Dünya Kupası'nda forma giyemeyen Paul Pogba, N'Golo Kante, Christopher Nkunku, Presnel Kimpembe ve eski milli oyuncu Alain Giresse oldu.

İlgini Çekebilir
2022 Dünya Kupası Finali: Messi mi Mbappe mi?
Habere Git

Madalyayı alabilir

34 yaşındaki futbolcu sakatlandıktan sonra yerine biri çağrılmadığı için kadrodan çıkarılmadı. Bu sebepten eğer Fransa, Arjantin'i yenip Dünya Kupası'nı kazanırsa Karim Benzema diğer oyuncularla birlikte madalya alabilecek. Aynı durum grup aşamasında oynanan Avustralya maçında sakatlanıp turnuvayı kapatan Bayern Münih'in stoperi Lucas Hernandez için de geçerli. 

2018 Dünya Kupası kadrosuna alınmadı

Real Madrid'li golcü Fransa'nın kazandığı 2018 Dünya Kupası'nda form durumu ve Mathieu Valbuena ile devam eden davası nedeniyle kadroda kendine yer bulamadı. Karim Benzema dava süreci başladıktan sonra Ekim 2015'ten itibaren tam 6 yıl milli takım forması giyemedi.

Valbuena'ya şantaj iddiası

Benzema'nın eski Fenerbahçeli Valbuena ile davalık olma sebebi ise oyuncuya yapılan şantaj girişimine yardım etmesiydi. Özel hayata ilişkin çekilmiş bir videonun Valbuena'ya gönderildiği ve 150 bin Euro talep edildiği ortaya çıkmıştı. Olaylar gün yüzüne çıktığında göz altına alınan Cezayir asıllı golcü sonrasında tutuksuz yargılandı. 

İlgini Çekebilir
Sakatlık kurbanı Fransa'dan Benzema kararı!
Habere Git

"Ben Formula 1'im o ise Go-Kart"

Karim Benzema'nın geçtiğimiz günlerde Fransa Milli Takımı tarihinin en golcü oyuncusu unvanını eline alan Oliver Giroud hakkında daha önce söylediği sözler olay oldu. 2020 yılında bir Instagram canlı yayınında hayranlarının sorularını yanıtlayan 34 yaşındaki yıldız, kendisinin mi yoksa Giroud'un mu daha iyi olduğuna yönelik sorulan soruya "Formula 1 ile Go-kartingi karşılaştıramazsınız. Ben Formula 1'im. Onun kendi kariyeri var, istediği şeyleri yapıyor ve gollerini atıyor. Onun hakkında çok düşünmüyorum, o kendi yolunda ben kendi yolumdayım" şeklinde cevap verdi.

34'ünde Ballon d'Or'u aldı

Karim Benzema kariyerinin bireysel anlamda zirvesine 34 yaşında çıktı. Geçen sezon Real Madrid, Şampiyonlar Ligi ve La Liga'yı kazanırken yıldız futbolcu iki kulvarda toplam 44 maça çıktı. Bu maçlarda tam 42 gol atıp, 14 asist yapmayı başaran deneyimli futbolcu kariyerinin son düzlüğünde ilk kez dünyada yılın en iyi futbolusuna verilen Ballon d'Or ödülünün sahibi oldu. 

Senin için hazırladığımız haberler