Karim Benzema'nın sürekli taktığı bandajın nedeni ortaya çıktı

11.04.2022 - 16:46 | Son Güncellenme: 11.04.2022 - 17:00

Real Madrid'in Fransız golcüsü Karim Benzema'nın uzun süredir sağ eline taktığı bandaj merak konusu oldu. Yıldız futbolcunun eline neden sürekli bandajlı? İşte nedeni...

Karim Benzema'nın sürekli taktığı bandajın nedeni ortaya çıktı

Real Madrid formasıyla 13. sezonunu geçiren Fransız golcü Karim Benzema, Cristiano Ronaldo'nun takımdan ayrılmasının ardından büründüğü yeni rolde takımını sırtlamaya devam ediyor.

 

34 yaşındaki Fransız futbolcu, bu sezon Real Madrid formasıyla çıktığı 37 maçta 37 gol ve 13 asiste imza attı.

Sağ eline taktı bandaj merak konusu oldu

Ancak Benzema'yı golleri kadar gündeme getiren bir başka konu da senelerdir her maça sağ elindeki bandajla çıkıyor olması.

İşte o bandajın nedeni

CNN Türk'te yer alan habere göre; Real Madrid'in 2019 yılında Real Betis'le oynadığı maçta rakibi Marc Bartra ile mücadeleye giren Karim Benzema'nın parmağı kırıldı. Ancak doktorlar Fransız futbolcuya ameliyat sonrası iki ay sahalardan uzak kalacağı bilgisini verdi.

Kırık parmağı nedeniyle bandaj takmaya başladı

Takımını yalnız bırakmamak için ameliyatı sezon sonuna erteleyen Benzema, maçlara sağ elini bandajlayarak çıkmaya başladı. Fakat uzun yıllar Cristiano Ronaldo'nun gölgesinde kalan Fransız futbolcu, bandajla tamamladığı sezonda 30 gol kaydetti ve ameliyat için acele etmemeye karar verdi.

İlgini Çekebilir
Benzema atıyor, Real Madrid şampiyonluğa koşuyor
Habere Git

3 sezondur kırık parmak gol yağdırıyor 

Kırık parmağı ve bandajıyla başladığı yeni sezonda 27 gole imza atan Benzema, sonraki sezonlarda da 32 ve 37 gol kaydetti. Ameliyatı erteleyen tecrübeli futbolcu, Fransız bir osteopat ile kas-iskelet sistemi üzerine çalışmaya başladı.

Kariyer rekorları ameliyatı erteletti

Sakatlığından önce oynadığı sezonlarda en fazla 32 gole ulaşabilen Karim Benzema, bandajıyla geçirdiği kariyer sezonlarının ardından ameliyatını emekli olduktan sonraya bırama kararı aldı.

Senin için hazırladığımız haberler