Benzia'ya övgüler: "Gerçekten kalbiyle oynayan bir oyuncu"

04.09.2018 - 13:22 | Son Güncellenme: 04.09.2018 - 13:22

Fransa'da yayın yapan CNEWS'in muhabiri, Fenerbahçe'nin yeni transferi Yassine Benzia'yı değerlendirdi.

Said El Abadi, “Benzia gerçekten kalbiyle oynayan bir oyuncu. Taraftarlar sevgi verirse her şeyini ortaya koyar. Teknik olarak da forvete yardımcı olan, orta sahada ofansif anlamda duran ve kanatlarda görev alabilen çok yönlü bir oyuncu. Bir forvet değil ama hücumda çok yönlü bir isim” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’de son gün transferi olarak gündeme düşen Yassine Benzia, şimdiden herkesin merak konusu oldu. Sarı-lacivertlilerde orta sahaya Giuliano’nun ayrılığı sonrası getirilen Cezayirli futbolcuyu Fransa’da yayın yapan CNEWS’in muhabiri Said El Abadi, Milliyet için değerlendirdi.

Said El Abadi, Benzia’nın kariyerinde yeni bir sayfa açmaya hazır olduğunu ve yeniden o büyük potansiyelini göstermeye çaba harcayacağını söyledi.

Transferi sürprizdi

Genç yıldızın 23 yaşından itibaren kariyerine belki de yeniden başlayacağını ifade eden CNEWS muhabiri şu değerlendirmeyi yaptı:

“Kabul etmek gerekirse Benzia’nın Fenerbahçe’ye transferi her anlamda sürpriz oldu. Lyon döneminde Karim Benzema sonrasında esas yıldız olması bekleniyordu ancak o başarıyı gösteremedi. Benzia istenen basamağı çıkamadı. Ancak diğer taraftan baktığımızda topla çok iyi, teknik bir oyuncu. Ayaklarını çok iyi kullanıyor, takım oyuncusu.. Türkiye’de gerçek potansiyelini gösterecektir ama Avrupa’nın elit liglerinde yapar mı bilinmiyor.

Fenerbahçe, Benzia için büyük bir fırsat. Potansiyelini gösterebilmesi için önemli bir fırsat. Aslında kariyeri için yeni bir yol. Benzia çok iyi bir takım arkadaşı olduğunu ispatladı. Çok iyi bir arkadaş, karar verici ve sıkıntıları çözebilen biri. Fenerbahçe gibi atmosferi yoğun ve sıcak bir kulüpte Benzia 23 yaşından itibaren aslında gerçek kariyerine başlayacak.

Bir forvet değil

Çünkü Benzia gerçekten kalbiyle oynayan bir oyuncu. Taraftarlar sevgi verirse her şeyini ortaya koyar. Teknik olarak da forvete yardımcı olan, orta sahada ofansif anlamda duran ve kanatlarda görev alabilen çok yönlü bir oyuncu. Bir forvet değil ama hücumda çok yönlü bir isim.”

 

Senin için hazırladığımız haberler