Beşiktaş'ta Birlikte Çalışan Altuğ Atalay'dan Abdullah Avcı'ya Olay Yorum

Orhan Gülek
15.03.2023 - 16:30 | Son Güncellenme: 15.03.2023 - 16:41

Beşiktaş'ta takımın medya direktörü olarak Abdullah Avcı ile çalışan Altuğ Atalay'dan ses getirecek yazı. Atalay, Avcı'nın Trabzonspor'da kârlı ticaret yaptığını yazdı. İşe o yazı.

Beşiktaş'ta Birlikte Çalışan Altuğ Atalay'dan Abdullah Avcı'ya Olay Yorum

AJANSSPOR - HABER

Trabzonspor'u 38 yıl sonra şampiyon yapan Abdullah Avcı, geçen hafta istifa etti. Avcı, yaptığı açıklamada hiçbir maddi talebi olmadan kulüpten ayrıldığını vurguladı. Avcı'nın bu açıklaması haliyle Beşiktaş'tan ayrılırken aldığı 20 milyon liralık tazminatını da akıllara getirdi. Kamuoyu, "Avcı, Beşiktaş'tan 6 ay çalışıp 20 milyon lira tazminat alırken, Trabzonspor'la 3 yıllık yeni sözleşme yaptığı halde tazminat almadan ayrıldı." tartışması yaptı.

Avcı, Trabzonspor'dan dolaylı tazminat aldı

Ancak, Avcı'nın aslında Trabzonspor'dan dolaylı olarak para aldığı ortaya çıktı. Üstelik bu iddiayı Beşiktaş'ta birlikte çalıştığı gazeteci Altuğ Atalay ortaya attı. Avcı'nın Beşiktaş'ta çalıştığı 2019-2020 sezonunun ilk devresinde futbol takımının medya direktörlüğünü yapan Atalay, Trabzonx sitesinde çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Atalay, Avcı'nın aslında Trabzonspor'dan para almadan gittiği iddiasının doğru olmadığını savundu. 

Eski sözleşmeye göre 8.5 milyon alacaktı

Atalay, yazısında önce Avcı'nın eski sözleşmesinin detaylarını hatırlattı:

"Abdullah Avcı, Trabzonspor ile Kasım 2020’de 2.5 yıllık sözleşme imzaladı... Buna göre kendisine ilk yarım dönem için 5 milyon, ikinci sezon için 6.5 milyon, son dönemi için de 8.5 milyon TL. ödenecekti... Buraya kadar her şey normal, her şey kabul edilebilir..."

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'da başkan adaylarının listeleri belli oldu!
Habere Git

Yeni sözleşmeyle bu sezon alacağı 3 katına çıktı

Atalay, Avcı ile 16 Eylül 2022'de yeni sözleşme yaptığı sözleşmeyle Avcı'nın 2022-23 sezonu kazancının birden üç kat arttığına dikkat çekerek, şunları yazdı:

"Bilenler hatırlar; Başkan ile Asbaşkan arasında en büyük kırılmaya neden olan 'habersiz sözleşme uzatma' olayından sonra Avcı’nın yıllık getirisi bir anda 3 katına yükselmiş ve 25 milyon TL seviyesine ulaşmıştı... İşte bu zamansız, plansız, izansız yenileme ayrılışta ciddi bir ekonomik kârı da beraberinde getirdi..." 

Avcı, yeni sözleşmeyle ekstra 16.5 milyon kazandı

Abdullah Avcı, sözleşmesi tek taraflı feshedildiği için Beşiktaş'tan 20 milyon lira tazminat kazandı. Avcı, Trabzonspor'dan her ne kadar tazminat almasa da, sözleşmeyi yenilediği için 16.5 milyon lira ekstra kazandı. Çünkü, kulüp yaptığı açıklamada Avcı'ya sezon sonuna kadarki tüm alacakların ödeneceğini duyurdu. Yönetim Avcı ile yeni sözleşmeyi bu sezonun sonunda yapsaydı, Avcı, 2022-23 sezonu için ayrılsa dahi en fazla 8.5 milyon lira alacaktı.

Atalay: "Avcı'nın yaptığı kârlı ticaret"

Tam bu noktada Altuğ Atalay da yazısında Avcı'nın karlı bir ticaret yaptığını kaydediyor:

"İlk sözleşme devam etseydi bugün aynı şeyleri konuşuyor olur muyduk orası bilinmez... Ama bildiğimiz bir şey var ki Abdullah Avcı’nın yaptığı kârlı ticaret... Buraya kadar anlattığımız olayın ekonomik boyutu... Aynı meselenin kulüp yönetimi açısından da sonuçları var elbette... O da ne mi? Hani seçim dönemlerinin bir sloganı vardır ya; meşhur; 'Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır' diye... Bu da o hesap...Bilmem anlatabildik mi?"

Abdullah Avcı'nın Trabzonspor karnesi

Trabzonspor'da 116 maç görev alan Avcı, bu maçlarda 65 galibiyet, 29 beraberlik ve 22 mağlubiyet aldı.

Trabzonspor bu süreçte deneyimli teknik adamla birlikte, 1 Süper Lig ve 2 Türkiye Süper Kupa zaferi yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler