'Beraberliğe şampanya patlattılar, böyle rezillik görmedim'

02.11.2020 - 14:45 | Son Güncellenme: 02.11.2020 - 14:54

Kadın Milli Futbol Takımı'nın eski teknik direktörü Talat Tuncel, millileri sert şekilde eleştirdi. Tuncel, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Kosova beraberliği için soyunma odasında şampanya patlatıldığını savundu. Durumu rezillik olarak yorumlayan Tuncel, TFF'nin yaptırım uygulaması gerektiğini öne sürdü. İşte Tuncel'in mesajları...

'Beraberliğe şampanya patlattılar, böyle rezillik görmedim'

Erdal CÖMERT-AJANSSPOR

Kadın A Milli Futbol Takımı'nın eski teknik direktörü Talat Tuncel, mevcut teknik heyete sert eleştirilerde bulundu. Tuncel, Twitter hesabından attığı mesajlarda milli takımda yaşananları 'rezillik' olarak niteledi! 23 Ekim'de oynanan Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçında Kosova ile 0-0 kalan milliler, 27 Ekim'deyse deplasmanda Rusya'ya 4-2 kaybetti.

'TFF'nin mutlak ayaptırımı olacaktır'

Kosova ile beraber kalındığı için soyunma odasında kutlama yapıldığını öne süren ve bunu 'rezillik' olarak yorumlayan Talat Tuncel, şunları yazdı: "Kosova maçından sonra soyunma odasında yaşanan, benim de doğruluğundan emin olduğum rezillikten sonra bir şeyler yazmak lazım.

Kosova maçından sonra, daha önceden planlı olarak oraya getirilen, büyük ihtimalle resmi maçta alınacak ilk galibiyeti) kutlamak için düşünülen ama işlerin ters gitmesinden dolayı; 10 kişi kalan bir rakibi yenememenin verdiği üzüntüden dolayı patlatılan şampanyanın, kadeh tokuşturmanın bir açıklaması olamaz. Patlatan kişiyi de tebrik ediyorum! Bu işin sadece tek sorumlusu var. Buna TFF'nin mutlaka bir yaptırımı olacaktır. Ben hayatımda böyle bir rezillik görmedim" dedi.

Yine aynı teknik heyet mi olacak?

Rusya maçına dair de yazan Tuncel, "Birincisi İpek Kaya hayatı boyunca sol ön oynamamıştır. Onu orada denemek zekâ işi! İkincisi de orada bazı oyuncuları oynatmak zorunda olduğu için Selen Altunkulak'ı milli takıma çağırmamak bir hocanın kendine ihanet etmesidir.

Bir şeyi merak ediyorum: Önümüzdeki ay Kadın A Milli Takımı'nın maçları var; Estonya ve Rusya... Bu maçlarda takımın başında Kosova maçı beraberliğinden sonra soyunma odasında şampanya patlatmaya izin veren hoca mı olacak?" dedi.

'Benimle çok uğraştılar'

Konuya ilişkin görüştüğümüz Talat Tuncel, Ajansspor'a ayrıca açıklamalarda bulundu. Tuncel, milli takımda yaşananlara dair ilk bilgileri sosyal medyadaki bazı hesaplardan gördüğünü belirterek, "Sonra kendim de araştırıp teyit ettim" dedi.

Kimseyle bir husumeti olmadığının altını çizen Tuncel, "Ekim 2012'den Temmuz 2020'ye kadar U17, U19 ve A Milli olmak üzere üç katergoride toplam 85 maçta teknik direktörlük yaptım. Görev sürem boyunca beni istemeyen çok kişi oldu. Görevden alınmam için de mücadele edenler oldu. Ama başaramadılar. Bir milli maç sonrası kendi isteğimle istifa kararı aldım. Nisan ayında bırakmayı düşünürken araya pandemi girdi. Ve 6 Temmuz'da emekli oldum" dedi.

'Moraller düzelsin diye patlatılmış'

Milli takımda kutlamaların şampanyayla yapılmasına karşı olduğu gibi bir algı oluşmasını istemediğini belirten Tuncel, "Ben beraberliğin kutlanmasına üzüldüm. Ayrıca bu şekilde bir kutlama olsa bile bunun ay yıldızlı formayla değil, sivil kıyafetlerle yapılması lazım. Biz hep böyle yaptık. Kosova maçında galip gelineceği hesaplanarak bir kutlama tertiplenmiş. Necla Hoca ile ilk resmi galibiyet alınacaktı. Daha önce özel maçta Malta'yı 2-1 yenmişlerdi. Takım 10 kişi kalsa da Kosova'yı yenemeyince büyük moral bozukluğu yaşıyor. Bu sefer de moraller yerine gelsi diye, 'Şampanyayı patlatalım' denilmiş" diye konuştu.

Beşiktaş altyapısında çalıştı

2008-2012 arasında Beşiktaş altyapısında da çalışan 56 yaşındaki Talat Tuncel, daha sonra TFF'ye geçerek Kadın Milli Takımı'nın başına geçti. Uzun yıllar bu görevi yürüten Tuncel, görev süresince karşılaştığı sıkıntılara daha fazla karşı koyamayarak, kendi isteğiyle emekli oldu ve Bodrum'a yerleşti. Halihazırda Kadın Milli Futbol Takımını ise Necla Güngör Kırağası çalıştırıyor.

Kırağası yönetiminde milliler, Avrupa Şampiyonası 2020 Grup Elemesi'nde üç maça çıktı. Slovenya'ya 3-1 yenilen milliler, Kosova ile berabere kaldı. Ve milliler son olarak Rusya'ya da 4-2 kaybetti.

Talat Tuncel'in sosyal medya paylaşımları şu şekilde

Senin için hazırladığımız haberler