Fenerbahçe'den Augsburg'a Kiralanan Mergim Berisha Milli Takıma Gidecek mi?

Akın Ungan
24.09.2022 - 16:40 | Son Güncellenme: 24.09.2022 - 16:49

Fenerbahçe’den Bundesliga ekibi Augsburg’a kiralanan Mergim Berisha Almanya Milli Takımı’nın seçenekleri arasına girdi. Augsburg Sportif Direktörü açıklama yaptı.

Fenerbahçe'den Augsburg'a Kiralanan Mergim Berisha Milli Takıma Gidecek mi?

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’de kötü bir sezon geçiren ve yaz transfer döneminde Bundesliga ekibi Augsburg’a kiralanan Mergim Berisha, Almanya'da adeta küllerinden doğdu. Performansıyla dikkat çeken Berisha'nın Almanya Milli Takımı seçenekleri arasına girdiği belirtildi.

Milli takıma düşünülüyor

Alman Kicker gazetesinde yer alan habere göre Mergim Berisha Almanya Milli Takımı için bir seçenek. Kicker’e konuşan Augsburg Sportif Direktörü Stefan Reuter’in söylediğine göre Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Hansi Flick, Berisha’yı santrafor bölgesinde kullanılabilir.

Stefan Reuter, "Almanya'nın Dünya Kupası kadrosunda bir sürpriz olursa, forvetimiz Mergim Berisha kadroda düşünülebilir." ifadelerini kullandı.

Sadece Almanya U21 forması giydi

Almanya Milli Takımı’nın forvet adaylarından biri olan Berisha, milli takımlar düzeyinde sadece Almanya U21 forması giydi. Berisha Almanya U21 takımıyla çıktığı 13 maçta 1 gol atarken 2 tane de asist yaptı.

Almanya’da gole doymuyor

Mergim Berisha bu sezon Augsburg ekibiyle çıktığı 3 maçta 254 dakika sahada kaldı ve bu süre zarfında 1 gol 1 asistle oynadı. Berisha, perşembe günü Augsburg’un Avusturya Bundesliga ekibi Austria Lustenau’yu 5-2 mağlup ettiği hazırlık karşılaşmasında 4 gol atarak mücadeleye damgasını vurdu.

Fenerbahçe’ye de golle veda etmişti

Berisha, Augsburg’a kiralanmadan önce Süper Lig’in 1. haftasında Ümraniyespor’la oynanan maçta maçın bitimine 16 dakika kala oyuna girmişti. Berisha oyuna girdiğinde 3-2 geride olan Fenerbahçe, Alman futbolcunun 90+2’de attığı golle beraberliği yakalayarak sahadan 1 puan ile ayrıldı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe derbisinin favorisi Beşiktaş
Habere Git

Geçen sezon 7 gol 2 asist

Geçtiğimiz sezon Avusturya ekibi RB Salzburg’tan  Fenerbahçe’ye 5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan Berisha performansıyla hayal kırıklığı yarattı. 24 yaşındaki oyuncu sarı lacivertlilerle çıktığı 31 maçta 7 gol, 2 asistle oynayarak beklentilerin altında kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler