Berke Akçam: Paris 2024 Olimpiyatları'nda final hedefliyor

Melis Öztek
20.06.2024 - 13:32 | Son Güncellenme: 26.07.2024 - 21:46

Avrupa Şampiyonası'nda 400m engellide 48.14 saniyeyle 5. olan Berke Akçam'ın hedefi Paris 2024 Olimpiyatları'nda final koşmak. Genç sporcu Ajansspor'a özel açıklamalarda bulundu.

Berke Akçam: Paris 2024 Olimpiyatları'nda final hedefliyor

Melis ÖZTEK - AJANSSPOR ÖZEL RÖPORTAJ

Türk atletizminin parlayan yıldızlarından Berke Akçam, son dönemdeki performansıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 48.14 saniyelik derecesiyle Avrupa U23 Atletizm tarihinde 400m engellide 5. sırayı alarak önemli bir başarıya imza atarak, Paris 2024 Olimpiyatları'na katılma hakkı kazandı. Olimpiyat yolunda yoğun bir hazırlık sürecinden geçen Akçam, şimdi gözünü Paris 2024'e dikmiş durumda.

Sporculuk kariyerinde örnek aldığı isimlerden, yarış öncesi rutinlerine; boş zamanlarını nasıl değerlendirdiğinden, genç atletlere tavsiyelerine kadar birçok konuyu içtenlikle paylaşan Berke Akçam, sadece bir sporcu değil, aynı zamanda gençler için ilham kaynağı olmayı sürdürüyor. 

Gelin, Berke Akçam’ın başarı dolu yolculuğunu ve Paris 2024 Olimpiyatları'na uzanan hikayesini kendisinden dinleyelim.

Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda 48.14 saniyelik derecen Avrupa U23 Atletizm tarihinde 400m engellide 5. sırayı aldı. Bu başarıyı bekliyor muydun, sıralama için mi yoksa olimpiyat kotası mı hedefliyordun?

Aslında yarışa gelmeden önce sadece olimpiyat barajını geçmeyi planlıyordum fakat yarı finalde güzel bir dereceyle barajı geçtikten sonra “Madalya neden gelmesin?” dedim. Finalde de bu hedefle çıktım yarışa fakat yarışın atmosferi ve heyecanıyla küçük küçük hatalarla beraber Avrupa büyükler beşincisi oldum.

Avrupa Şampiyonası’ndaki derecenle Paris 2024 Olimpiyatları'na katılma hakkı kazandın. Nasıl hissediyorsun?

Her sporcunun hedefi olduğu gibi, olimpiyatlar benim de uzun yıllardır hayalimdi. Bu hedefe ulaşmak için çok çalıştım ve nihayetinde kotayı aldım. Bu başarıyı tarif edemeyecek kadar mutluyum.

Olimpiyat yolunda hazırlık sürecin nasıl gidiyor? Kotayı geçmek için nasıl hazırlıklar yapmıştın, şimdi planında neler var?

Olimpiyat barajını geçmek için gerçekten çok uğraştım ve büyük çaba sarf ettim. Bu süreç sonunda barajı geçmeyi başardım. Şimdi, olimpiyatta daha iyi bir derece elde etmek ve final basamağına kadar çıkmak için çalışmaya devam ediyorum.

Bir atlet olarak, kamp ve yarış dönemleri dışında boş zamanını nasıl değerlendiriyorsun?

Boş zamanlarımı genellikle dinlenerek geçiriyorum. Bunun dışında, bilgisayar oyunları oynamaktan büyük keyif alıyorum.

“Gamer” olduğunu duymuştum. Hangi oyunları oynuyorsun?

Çoğu bilgisayar oyununu oynuyorum, ancak League of Legends gibi MOBA oyunlarını tercih ediyorum.

Sporculuk hayatında örnek aldığın birisi var mı?

Hayatımda örnek aldığım kişi babam. Sporculuk kariyerimde ise Yasmani Copello’yu örnek alıyorum. Kariyerinde başarılı bir sporcu olmasının yanı sıra, mütevazı ve örnek bir insan.

Yarışa çıkmadan önce uyguladığın bir totem var mı? Varsa, bunlar neler?

Öyle çok fazla totemim yok, ancak yarıştan önce dua etmeyi asla unutmam.

Klasik bir soruyla devam edelim: 5 yıl sonra kendini nerede görüyorsun?

Beş yıl sonra kendimi hala bu sporun içinde görüyorum. 2028 Olimpiyatları’nda güzel bir derece elde etmiş, çok daha farklı bir kişi olarak hayal ediyorum.

Türk atletizminde genç sporculara ne gibi tavsiyelerde bulunursun? Onlara ilham verecek bir mesajın var mı?

Genç sporculara vereceğim en iyi tavsiye, başarı için ne kadar çok çalışmaları gerektiğini bilmeleri. Başarının asıl kaynağı çok çalışmak, azimle ve disiplinle devam etmektir.

Senin için hazırladığımız haberler