Berke Özer kimdir, kaç yaşında?

11.07.2018 - 01:44 | Son Güncellenme: 23.03.2021 - 22:37

Berke Özer kimdir? Berke Özer'in Transfermarkt değeri nedir? Altınordu, Berke Özer ve Barış Alıcı'nın Fenerbahçe'ye transferini resmen açıkladı. Manchester City ve Chelsea gibi devlerin peşinden koştuğu 18 yaşındaki Berke Özer artık resmen Fenerbahçe'de. Peki, Berke Özer kimdir, kaç yaşında, boyu ne kadar? Berke Özer Trasfermarkt değeri nedir? İşte detaylar...

Berke Özer kimdir, kaç yaşında?

Berke Özer kimdir, kaç yaşında? Altınordu, Berke Özer ve Barış Alıcı'nın Fenerbahçe'ye transferini resmen açıkladı. Fenerbahçe transferde bombayı patlattı. Sarı-Lacivertli taraftarlar ise Berke Özer hakkında detayları merak ediyor. Altınordu'dan yapılan açıklamada, "Evlatlarımız Berke Özer ve Barış Alıcı'nın Fenerbahçe'ye transferleri hayırlı olsun." ifadeleri kullanıldı. Peki, Berke Özer kimdir, kaç yaşında, boyu ne kadar? Berke Özer Trasfermarkt değeri nedir? İşte detaylar...

Berke Özer kimdir, kaç yaşında, boyu ne kadar?

Berke Özer, 25 Mayıs 2000 İzmir’in Konak ilçesinde dünyaya geldi. Spor hayatına jimnastik, yüzme ve basketbol oynayarak başladı, daha sonra stoper mevkiinde futbola geçti. Futbol kariyeri 2011 yılında Bucaspor altyapısında başladı. Burada bir maçta penaltı atışlarını kurtarma yeteneği sayesinde kaleciliğe geçti. 2013'te Bucaspor'un altyapısının Altınordu'ya taşınması ile bu takımın altyapısına geçiş yaptı. 2013-14 sezonunda U-14 takımı ile Ege grubu şampiyonluğu yaşadı. 2015-16'da ise U-17 ile Türkiye ikincisi oldular. 2016-17 sezonunda ise Türkiye ikincisi olan U-19 takımında iki maç forma giydi.

16 Ağustos 2016'da Özer, TFF 1. Lig'deki Altınordu ile profesyonel sözleşme imzaladı ve o sezon U21 takımına yükseltildi. 14 Nisan 2017'de Boluspor ile oynanan maçta teknik direktör Hüseyin Eroğlu tarafından sahaya ilk 11'de sürüldü ve kariyerinin ilk maçına çıkmış oldu. Berke Özer, ilk maçında kalesini gole kapamayı başardı. O sezon bir maçta daha forma şansı buldu. 2017-18 sezonunda tamamen A takıma yükseldi. Takımın başkanı Seyit Mehmet Özkan, Özer'i yurtdışına satmak istediklerini ve futbolcu için 3 milyon euro bonservis belirlediklerini açıkladı. Berke Özer'in adı bu dönem Manchester City FC ile anıldı.İngiliz gazetesi The Guardian da Özer'i 60 "18 yaş altı yetenek" listesine dahil etti.

Milli takım kariyeri

2015'te U-15 milli takımı forması giyerek milli kariyerine başladı. 2017 UEFA Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'na katılan U-17 kadrosuna birinci kaleci olarak dahil edildi. Özer'in bütün maçlarda forma giydiği turnuvada Türkiye, yarı finale çıkma başarısı gösterdi ve 2017 FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandı. Özer, bu turnuvanın da birinci kalecisi oldu. Ancak Türkiye grup aşamasında turnuvadan elendi. Özer ise üç maçta da forma şansı bulmuştu.

 

Genç kaleci Haziran 2017'de Fatih Terim tarafından üçüncü kaleci olarak Türkiye Milli Futbol Takımı kadrosunun Makedonya ve Kosova ile yapacağı maçların kadrosuna dahil edildi ancak forma şansı bulamadı.

Berke Özer Transfermarkt değeri: 3 milyon Euro

 

Fenerbahçe hakkında bilgi

Fenerbahçe Futbol Takımı, ya da yaygın kullanılan adıyla Fenerbahçe, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Süper Lig'de mücadele eden profesyonel futbol takımıdır. Kulüpteki futbol hariç diğer şubeler basketbol, voleybol, atletizm, boks, kürek, yelken, yüzme, e-Spor ve masa tenisi'dir. Takım, iç saha maçlarını İstanbul Kadıköy'de bulunan 50.509 kişilik Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda yapmaktadır. 1907 yılında bir futbol kulübü olarak kurulan Fenerbahçe, Türkiye futbol tarihinin en başarılı ve en çok taraftarı olan spor kulüplerinden birisidir. Takımın şu anki başkanı Ali Koç, teknik direktörü ise Aykut Kocaman'dır.

Fenerbahçe'nin toplam 28 Türkiye şampiyonluğu bulunmaktadır. Süper Lig'de 19 kez, Millî Küme'de 6, Türkiye Futbol Şampiyonası'nda ise 3 kez birinci olarak Türk futbol tarihinde en çok millî şampiyonluk yaşamış takımdır. Ayrıca 6 Türkiye Kupası ve 9 Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu da bulunmaktadır. 2012-13 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale çıkarak tarihinde bir Avrupa kupasındaki en iyi derecesini elde etti. 1968 yılında şampiyonluk yaşadığı Balkan Kupası Türkiye'nin ve kulüp tarihinin ilk Avrupa kupası oldu.

Takma adı Sarı Kanaryalar olan Fenerbahçe kulübünün Trabzonspor ve Beşiktaş gibi takımlarla rekabeti bulunsa da en büyük rakibi aynı şehirde bulunduğu Galatasaray'dır. Bu iki takım arasındaki gerçekleşen maçlar Kıtalararası Derbi olarak adlandırılır. Kulübün geleneksel forması düz, sarı lacivert çubuklu forma, beyaz şort ve yanları hafif renkli beyaz çoraplardan oluşur.

Senin için hazırladığımız haberler