Eliud Kipchoge Berlin Maratonu'nda Guye Adola'ya Meydan Okuyacak

Ajansspor
22.09.2022 - 13:56 | Son Güncellenme: 22.09.2022 - 14:01

Son iki Olimpiyat'ın maraton şampiyonu olan Eliud Kipchoge, rekor kırdığı Berlin Maratonu'nda, son şampiyon Etiyopyalı Guye Adola'ya karşı yarışacak..

Ajansspor-HABER

Kenyalı rekortmen atlet, en hızlı maratona geri dönüyor. Eliud Kipchoge, 2018 yılında rekor kırdığı Berlin Maratonu'nda yarışacak. Dünyanın en hızlı maraton parkuru olarak adlandırılan Berlin atletizmseverler için ayrı bir heyecana sahne olacak. Pazar günü  koşulacak olan Berlin Maratonu'nda Kipchoge, geçen şampiyon olan Etiyopyalı Guye Adola'ya karşı zafer peşinde koşacak. Bu meydan okumanın nasıl sonuçlanacağı büyük merak uyandırıyor.

Üst üste 2 Olimpiyat kazandı

Kariyerinde daha önceleri 5 bin metre yarışlarında boy gösteren; altın ve gümüş madalyalar elde eden Eliud Kipchoge, Brezilya'da düzenlenen 2016 Olimpiyatları'nda maratonda birinci oldu. Kenyalı atlet, pandemi nedeniyle 2021'de düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda da maraton şampiyonu olarak adını tarihe yazdırdı. 37 yaşındaki Eliud, dört yıl önce de Berlin Maratonu'nda 2:01:39'luk derecesiyle dünya rekoru kırarak şampiyonluk ipini göğüsledi. 

 

Senin için hazırladığımız haberler