Berna Gözbaşı rekora koşuyor!

16.08.2021 - 17:02 | Son Güncellenme: 17.08.2021 - 15:23

Son dakika haberleri... Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, 2 yıllık yönetiminde 10 farklı teknik direktörle çalıştı. Bugün görevden alınan Yalçın Koşukavak sonuncuydu. İşte detaylar...

Berna Gözbaşı rekora koşuyor!

AJANSSPOR - HABER

 

Süper Lig'in ilk kadın başkanı olarak tarihe geçen Berna Gözbaşı, hem takımın performansında hem de teknik direktörde istikrarı sağlayamadı. Gözbaşı, bu sezonun da daha ilk maçının ardından teknik direktörü Yalçın Koşukavak ile yollarını ayırdı. 

Koşukavak'ın ayrılığı şaşkınlık yarattı

Büyük hedefleri olan Koşukavak'ın gönderilmesi futbol kamuoyunda da büyük şaşkınlık yarattı. Kayserispor, ligin ilk haftasında deplasmanda Mustafa Denizli yönetiminde yıllar sonra lige geri dönen Altay'a 3-0 mağlup oldu. 

6 Ekim 2019'da Kayserispor'un başına geçen Berna Gözbaşı, 2 yıla yaklaşan görev sürecinde 10 farklı teknik direktörle çalıştı. İşte, Gözbaşı döneminde göreve getirilen teknik direktörlerin listesi:

1-Hikmet Karaman (2 gün)

Berna Gözbaşı yönetiminden önce yaklaşık 1 yıldır Kayserispor'u yöneten Hikmet Karaman, yeni yönetimle sadece 2 gün çalışabildi. 5 Ekim'de Göztepe deplasmanında 4-0 mağlup olan ekipte bir numaralı sorumlu olarak Hikmet Karaman öne atıldı ve 6 Ekim'de top başı yapan yeni yönetim, 8 Ekim'de Hikmet Karaman ve heyetini gönderdi.

2-Samet Aybaba (18 gün)

Hikmet Karaman'dan sonra göreve getirilen Samet Aybaba da Kayserispor koltuğunda uzun soluklu olmadı. Kulüple 2 maça çıkan Aybaba, 1 beraberlik; 1 mağlubiyet alınca gönderildi. 

3-Bülent Uygun (64 gün)

Başkan Berna Gözbaşı, görevinin henüz ilk 1 ayında takıma 3. yeni teknik direktörü getirdi. Bülent Uygun, önceki 2 yerli teknik adama kıyasla biraz daha uzun solukluydu. Takımla 9 maça çıkan Uygun, 1.11 maç başı puan ortalamasında kalınca görevden gönderilen 3. futbol insanı oldu. 

4-Robert Prosinecki (203 gün)

Berna Gözbaşı yönetiminde, Kayserispor Teknik Direktörlüğü makamında en uzun süreli görev alan teknik direktör Hırvat Robert Prosinecki oldu. Prosinecki, yaz kampı geçiren Yalçın Koşukavak'tan dahi daha fazla koltukta kaldı. Ancak, o da 3 Ağustos'ta koltuğunu bir başka yerli Bayram Bektaş'a bıraktı. 

5-Bayram Bektaş (61 gün)

Bayram Bektaş, Berna Gözbaşı'nın görev sürecinde yol ayrımına gittiği 5. teknik direktördü. Sadece 61 gün teknik direktörlük koltuğunda kalan Bektaş, takımla 6 maça çıkarken 1.00 maç başı puan ortalamasında kaldı. 

6-Samet Aybaba (49 gün)

Berna Gözbaşı yönetiminin ilk teknik direktör tercihi Samet Aybaba, 13 ay sonra tekrar Kayserispor koltuğuna oturdu. İlk görev sürecinde 18 gün çalışan tecrübeli teknik direktör, ikinci döneminde 49 gün takımı idare etti. Ancak, 9 maçtan 0.44 maç başı puan ortalamasında kalınca tekrar görevden alındı.

7-Dan Petrescu (43 gün)

Samet Aybaba ile yine rayına oturmayan Kayserispor, çareyi yine yabancı teknik direktörde aradı. Aybaba'dan sonra göreve Rumen asıllı Dan Petrescu getirildi. Takımla sadece 8 maça çıkan Petrescu'nun Kayseri serüveni sadece 43 gün gün sürdü.

8-Uğur Kulaksız (24 gün)

Berna Gözbaşı yönetiminin en az süreyle çalıştığı 3. teknik direktör Uğur Kulaksız. Dan Petrescu sonrası takımın başına getirilen Kulaksız, 24 gün süreyle takımı idare ederken; 1.50 maç başı puan ortalamasını tutturdu. Ancak, yönetim onun yerine Hamza Hamzaoğlu'nu getirdi. 

9-Hamza Hamzaoğlu (30 gün)

Süper Lig'de önceki sezon 3 farklı takımı çalıştıran Hamza Hamzaoğlu (Gençlerbirliği, Yeni Malatyaspor ve Kayserispor), Uğur Kulaksız'ın ardından takımın başına getirildi. 30 gün süreyle Kayserispor'u idare eden Hamzaoğlu, takımı küme potasından uzaklaştıramayınca görevden alındı. 

10-Yalçın Koşukavak (111 gün)

6 Ekim 2019'da göreve gelen Başkan Berna Gözbaşı'nın 2 yıllık görev sürecinde çalıştığı son teknik direktör Yalçın Koşukavak oldu. Takımı ligde tutup, uzun bir yaz kampı dönemi geçiren Koşukavak, ligin ilk haftasında 3-0'lık Altay mağlubiyetinden sonra görevden alındı. 

Senin için hazırladığımız haberler