Beşiktaş, yollarını ayırdığı 59 futbolcudan gelir elde edemedi

15.07.2022 - 12:34 | Son Güncellenme: 15.07.2022 - 12:52

Beşiktaş, 2019-20 sezonundan sonra yollarını ayırdığı 59 futbolcudan hiçbir kazanç sağlayamadı. Kartal'ın ezeli rakipleri G.Saray ve F.Bahçe ise toplamda 58.25 Milyon Euro elde etti.

Beşiktaş, yollarını ayırdığı 59 futbolcudan gelir elde edemedi

29 Ağustos 2019’da Garry Medel’i 1.5 milyon Euro bonservisle İtalyan ekibi Bologna’ya satan Beşiktaş sonrasında giden oyunculardan bonservis kazanamadı. Bu yıl Rıdvan Yılmaz transferi ile bu şanssızlığı kırmaya çok yaklaşan siyah beyazlılar, Kostic’i satamayan Eintracht Frankfurt’un son anda caymasıyla yine hedefine ulaşamadı.

Sadece Medel'den 1,5 milyon Euro

Hürriyet'te yer alan habere göre; Beşiktaş, 29 Ağustos 2019’da Garry Medel’i 1.5 milyon Euro bonservisle Bologna’ya satarken, bu aynı zamanda siyah beyazlıların bonservis geliri elde ettiği son transfer oldu. O tarihten bu yana hiçbir oyuncusundan gelir elde edemeyen Kartal, son olarak genç sol bek Rıdvan Yılmaz için Bundesliga ekibi Eintracht Frankfurt’la yapılan görüşmelerde bu şanssızlığını kırmaya çok yaklaşmasına rağmen Almanların son anda caymasıyla bu da suya düşmek üzere.

Kostic, Inter'e gitmeyince

Siyah beyazlılarda sportif direktör Ceyhun Kazancı, önceki gün yaptığı açıklamada, “Frankfurt takımı net bir şekilde söyledi. Bir oyuncu satışı gerçekleştirmek istiyorlardı. Bitmek üzereydi. O bitmedi” ifadelerini kullanırken, Alman ekibindeki söz konusu oyuncunun Kostic olduğu öğrenildi. Sırp futbolcunun İtalyan ekibi Inter’e gitmesi bekleniyordu. Ancak gelinen durumda takımda kalma ihtimali güçlendi. Bu durumun da Rıdvan transferini etkilediği aktarılıyor.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan flaş Serdar Saatçı kararı! O transfer için takasta kullanılacak
Habere Git

Fenerbahçe büyük fark attı

Kartal, 2019-20 sezonundan sonra tam 59 kez bir oyuncusu ile yollarını ayırırken yaparken bazı futbolcularla vedalaştı ya da kiralık gönderdi. Beşiktaş, buna rağmen söz konusu isimlerinden hiçbirinden kazanç sağlayamadı. Bu süreçte siyah beyazlıların ezeli rakiplerinden Fenerbahçe ile Galatasaray ise yaptıkları satışlardan önemli kazanç elde etmeyi başardı. 3 Büyükler içinde Fenerbahçe toplamda 38 milyon 860 bin Euro’luk transfer geliri ile zirveye çıktı. Galatasaray da transferde 19 milyon 390 milyon Euro’luk gelir elde etti.

Senin için hazırladığımız haberler