Beşiktaş olağan seçimli genel kurulu ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

29.05.2022 - 08:22 | Son Güncellenme: 29.05.2022 - 17:39

Beşiktaş Kulübü bugün, Ahmet Nur Çebi ve Fuat Çimen'in aday olduğu seçimde yapılan olağan seçimli genel kurul toplantısında 35. başkanını ve yönetim kurulunu seçiyor. İşte detaylar...

Beşiktaş olağan seçimli genel kurulu ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

AJANSSPOR-HABER

 

BJK Akatlar Kültür ve Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilecek toplantı saat 10.30'da başlayacak. Seçimli genel kurulda mevcut başkan Ahmet Nur Çebi ile Fuat Çimen, başkanlık için yarışacak.

15 bin 512 üye oy kullanacak

Beşiktaş Akatlar Spor ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurulda 31 Aralık 2021 günü çalışma saati bitimine kadar aidatlarını yatıran 15 bin 512 üye oy kullanabilecek.

Beşiktaş başkanlık seçimi saat kaçta, hangi kanalda?

Beşiktaş Kulübü'nün yeni başkanı ve yönetim kurulunu seçeceği olağan seçimli genel kurul toplantısı BJK TV ve BJK TV Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta mali genel kurul gerçekleşti! Çebi yönetimi...
Habere Git

Ahmet Nur Çebi'nin yönetim kurulu listesi

 

Asıl üyeler: Engin Baltacı, Emre Kocadağ, Mehtap Mutluşan Ferah, Celal Aral, Serhan Çetinsaya, Murat Kılıç, Umut Tahir Güneş, Ali Bayrak.

Yedek üyeler: Bilgihan Cenk Sürmen, İbrahim Kemal Barış Dillioğlu, Seyit Ateş, Umut Şenol, Melih Arslan.

Fuat Çimen'in yönetim kurulu listesi

 

Asıl Üyeler: Haldun Boz, E. Ersen Yılmaz, Ercüment Meriç Öztürk, Prof. Dr. Mehmet Pişkin, Ahmet Çonğar, Hakan Atalay, Dr. Banu Noyan, Behzat Güven Cem

Yedek Üyeler: Aydın Kulaksız, Bengi Berker, Ömer Küçük, Alper Uzuner, Nejdet Demiryürek.

Ahmet Nur Çebi kimdir? Nereli, kaç yaşında?

 

Ahmet Nur Çebi 29 Ekim 1959'da Trabzon Araklı'da dünyaya geldi. Çebi, iş insanı, mevcut Beşiktaş Başkanı ve 11. Kulüpler Birliği Başkanı'dır.

Çebi, Kaptan Şirketler Grubunun başkan vekilliğini yapmaktadır. 1986 yılınca Berna Çebi ile evlenen Çebi, 3 çocuğu var.

Yöneticilik kariyeri

 

2012-2018 yıllarında Fikret Orman'ın başkanlığında Beşiktaş asbaşkanlığı görevini üstlenmiştir. 20 Ekim 2019'daki olağanüstü kongrede Beşiktaş başkanlığına aday olmuş ve 8644 oyun 5009'unu alarak başkan seçilmiştir.

2020-21 sezonunda Beşiktaş Başkanı olarak Süper Lig şampiyonluğu, 2021 Türkiye Kupası şampiyonluğu ve 2021 Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu yaşayarak 1 sezonda 3 kupa kazanmış ve tarihte bir ilki başarmıştır.

Fuat Çimen kimdir? Nereli, kaç yaşında?

 

Fuat Çimen, 1966’da İstanbul Bakırköy’de dünyaya geldi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Bölümü, Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümünden mezun oldu.

 

1987-2006 yılları arasında Bakım Onarım Müdürü olarak (1998-2002 arasında Liman Hizmetleri Müdürlüğü vekaleti dâhil) görev alan Fuat Çimen, 2011’den bu yana West İstanbul Marina’da Marina Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaktadır. 

 

Çimen; çok iyi seviyede Boşnakça, Sırpça, Hırvatça, Karadağca; iyi seviyede İngilizce, orta seviyede Almanca ve Rusça bilmektedir. 

Genel Kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı

 

Beşiktaş'ta olağan seçimli genel kurul, siyah beyazlı kulübün hayatını kaybeden eski, başkanları, yöneticileri ve şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Fuat Çimen: Kimsenin adamı olmadık

 

Başkan adaylarından Fuat Çimen genel kurula hitaben yaptığı konuşmada şöyle konuştu:  

“Başkanımız beni nezaketle sahneye davet etti ve ben de icabet ettim. Bu davranışım kimi çevrelerce eleştirildi. Ben bunu reddediyorum. Bu genel kurul iradesine ve Beşiktaş başkanına saygıdır. Bu sıralarımıza iş insanlarımız, kadın üyelerimiz ve politikacılarımız gelmiyor. Sonra lobimiz yok diye üzülüyoruz. Taraftar ve dernekler ayrılmış. Beşiktaş bir avuç elitistin değildir. Çok zorlu bir adaylık süreci geçirdik. Bizi destekleyen herkese şükranlarımı sunuyorum. 2 buçuk yıl önce çıktığımız bu yolda onursal başkanımız Süleyman Seba’nın Beşiktaş için bir şeyler yapmak istiyorsanız, ‘Kimsenin adamı olmayın’ sözünü şiar edindik. Kimsenin adamı olmadık." dedi.

"Köprüden önce son çıkış"

 

Yıllardır üzerinde çalıştıkları proje ve planlarını son 2 buçuk yılda olgunlaştırdıklarını belirten Çimen, "Köprüden önce son çıkış olarak bu önemli seçimde Beşiktaş’ın kurtuluş savaşını nasıl kazanacağımızı anlatacağım. Kulüp olarak son 20 yıldır paralı başkan, kasa kolaylığı konusuna değinmek istiyorum. Bu durum 10 milyondan 5 milyar borca getirdi bizleri. Dün yapılan açıklamada yıllık 1 milyar faiz öder duruma geldik. Bunu açıklarken başkan örnekler verdi. Uzlaşma hali arken Abdullah Avcı ile mahkemelik olduk. Yeni gelen hocayla 30 milyon dolar kar ettik dedi başkanımız. Kar hesabını böyle yapan başkan için herkese soruyorum bu kulüp tesadüflerle hareket edilebilir mi?” şeklinde konuştu.

"Bundesliga'nın önemli bir sportif direktörüyle anlaştık"

"Aynı şeyleri tekrar edip farklı sonuçlara inananlar ve bu sözlere güvenenler varsa, bugün tercihleri ona göre yapabilirler" diyen Çimen, "Biliyorum, Ahmet Bey de bu kabine girdiği zaman yeşil oy pusulasını sandığa bırakacak. Beşiktaşımızın sportif direktörü stajyer bir sportif direktör olamaz; Bundesliga ve Avrupa futbolunun en önemli sportif direktörlerinden biriyle anlaştık. Genel kurul bizi seçerse haziranın ilk haftası getireceğiz ve Valerien Ismael ile hızla kadro ve transferler konusunda aksiyon alacağız. " ifadeledrini kullandı.

"Umarım Rıza Çalımbay, TFF başkanı olur"

Fuat Çimen 16-17 Haziran tarihlerinde yapılacak TFF başkanlığını seçimleri için ise "Dileğim futbolun içinden gelen bir ismin TFF başkanı olması. Benim gönlümden geçen isim ise ellerine kupa kaldırmak çok yakışan Rıza Çalımbay, TFF başkanı olsun." dedi.

Çebi: "Takdir ve değerlendirme yüce genel kurulundur"

Diğer başkan adayı Ahmet Nur Çebi ise genel kurula gelip Beşiktaş için seçme hakkını kullananlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "Herkes yorgun ve uzaktan gelmiş. Dün aslında söyleyeceklerimizi söyledik. Bundan sonra ekleyecek olduğumu şu an için düşünmüyorum. Beni zaten biliyorsunuz, geldiğimiz zor günlerde icraatlarımızla yapabildiklerimizi önünüze koyduk. Takdir ve değerlendirme yüce genel kurulundur. Beşiktaş'ın sahibi genel kurulundur. Verecekleri karara her şekilde buradan saygı duyarak çıkacağımızı hiç kimsenin tereddütü olmasın. Yeni yönetim kurulunda sizlerin emrinizde olacağım. Eskilere canı gönülden teşekkür ediyorum. Aday çıkan Fuat Çimen kardeşime de başarılar diliyorum. Allah bize binlerce aday çıkarmayı nasip eylesin. Şimdiden hayırlı olsun, kolay gelsin." şeklinde konuştu.

Oy verme işlemi başladı

 

Beşiktaş olağan seçimli genel kurul toplantısında oy kullanma işlemi 11.07 itibarıyla başladı. Genel kurulda 15 bin 521 üye oy kulalanacak.

Sandıklar saat 17.00'de kapanacak

 

Oy verme işlemeninin saat 17.00'de sona ereceği Beşiktaş Olagan seçimli genel kurulunda bitime 4 saat kala oy kullanan üye sayısının sayısı 2 bin 706 olduğu açıklandı.

"Beşiktaşspor" protestosu

Oylama sırasında bazı üyeler, Ahmet Nur Çebi'yi protesto etti. Çebi'nin 2020 yılında Fotomaç Gazetesi'nin düzenlediği ödül töreninde söylediği "Beşiktaşspor" hatırlatılırken, bu ifadenin yazılı olduğu kağıtlar, başkanlık seçiminde kullanıldı.

Son zamanlarda Trabzonlu olması ile gündeme gelen Ahmet Nur Çebi, ödül töreninde Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'na hitaben "Başka türlü bu kulüpler düzelmeyecek sayın Ağaoğlu. Bir Trabzonlu olarak, ben bir Beşiktaşsporluyum, Beşiktaş Kulübü'nün Başkanı'yım ama Trabzon'da doğdum" demişti.

Yalçın Karadeniz'in talihsizliği

 

Genel Kurul için toplantı salonunda bulunan isimlerden eski divan kurulu başkanı Yalçın Karadeniz talihsiz bir kaza geçirdi. 84 yaşındaki Karadeniz ayağı takılıp düştü. Yalçın Karadeniz'in tedavisi salonda bulunan sağlık ekipleri tarafından yapıldı.

Adalı ve Aksu da oy kullandı

 

Beşiktaş Kulübünün olağanüstü seçimli genel kurulunda, Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı  ve eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu da oy kullanan isimler arasındaydı. Bazı üyeler çocuklarıyla birlikte oy kullandı.

Oy verme işlemi sona erdi

Saat 11.00’de başlayan oy verme işlemi saat 17.00’de sona erdi. Başkan adaylarından Ahmet Nur Çebi oyunu 4. sandıkta, Fuat Çimen de 5. sandıkta kullandı. Üyeler, kulüp başkanlığı dışında denetleme kurulu, disiplin kurulu, seçme ve sicil kurulu seçimleri de yapıldı. 15 bin 512 üyenin oy verme hakkı olduğu seçime 4 bin 529 üye katılım gösterdi.

Çebi: Sonuçlar inşallah Beşiktaşımız için en güzel şekilde tecelli eder

Seçim sonuçlarının Beşiktaş için hayırlı olması temennisinde bulunan Ahmet Nur Çebi, "Bir seçim yapıldı. Sonuçlar inşallah Beşiktaş'ımız için en güzel şekilde tecelli eder. Göreve gelene başarı diliyoruz. Her zaman için ben varsam buradayım, yoksa diğer adayın yanında olacağım. Bundan kimsenin tereddütü olmasın. Seçim hayırlı olsun. Beşiktaşımız için güzel olsun" ifadelerini kullandı.

"Buraya gelip oy kullanmayanlar en çok konuşanlar olacak"

Katılımın az olmasına dikkat çeken Çebi, "Az. Ben şu an onu söylemek istemiyorum ama 18 bin kişinin oy kullanacağı yerde 3'te 1'nin gelmesi az. Beşiktaş'a sahip çıkacaksak hepimiz burada olacağız. Aday sayısı az, katılımcı sayısı az. Beşiktaş artık bundan sonrakilerde tekrar bir gözden geçirip, hem aday olacak arkadaşlarımızın cesaretle buraya gelmesi lazım, hem de kongre üyesi dostlarımın, kardeşlerimin buraya gelip oylarını kullanması lazım. Bu böyle olmuyor. Korkarım ki buraya gelip oy kullanmayanlar en çok konuşanlar olacak. Hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler