Beşiktaş, 4 maçta ya zirveye uçacak ya havlu atacak!

06.11.2020 - 23:52 | Son Güncellenme: 07.11.2020 - 00:06

Son dakika spor haberleri… Beşiktaş, Süper Lig’in 8. haftasında Gaziantep FK’ya 3-1 mağlup oldu. Peki siyah - beyazlı takım, ligin ilk 8 haftasında kaç maç kazandı, kaç maç kaybetti ve gol istatistikleri nasıl? Beşiktaş’ı milli ara sonrası zorlu bir fikstür bekliyor. Kartal, önce Başakşehir, sonra da Fenerbahçe ile karşılaşacak.

Beşiktaş, 4 maçta ya zirveye uçacak ya havlu atacak!

Erdal CÖMERT-AJANSSPOR

Süper Lig'de 7 haftada 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak çok erkenden büyük puan kayıpları yaşayan Beşiktaş'ı çok kritik 4 haftalık bir lig periyodu bekliyor. Siyah beyazlılar milli aradan sonra çok güçlü rakiplerle karşı karşıya gelecek. Bu maçlarda alınacak sonuçlar siyah beyazlıların bu sezonki kaderini belirleyebilir.

Çebi heyecanlandı ancak

Başkan Ahmet Nur Çebi, 3-1'lik Gaziantep yenilgisi öncesi takımın aldığı iki galibiyetin de verdiği güvenle bu sezon şampiyonluğa oynayacaklarını açıkladı. Ancak, bu sözlerinin mürekkibi kurumadan takım 3 puan daha kaybetti. Ve siyah beyazlı ekibi önümüzde çok zorlu bir maç trafiği bekliyor.

Önce Başakşehir, sonra Fenerbahçe

Beşiktaş, milli ara dönüşünde; 22 Kasım'da ilk olarak şampiyonluk adaylarından Medipol Başakşehir'i ağırlayacak.
Kartal, bir sonraki haftaysa Kadıköy'e gidecek ve 29 Kasım'da Fenerbahçe'ye konuk olacak.

Paşa'dan sonra usta-çırak kapışması

Derbiden sonra 6 Aralık'ta evinde Kasımpaşa'ı ağırlayacak. Ve Beşiktaş, zorlu periyodun 4. ayağında; 13 Aralık'ta lige çok iyi giriş yapan Alanyaspor'a konuk gidecek. Bu maç aynı zamanda teknik direktör Sergen Yalçın ile eski yardımcısı Çağdaş Atan'ın da kapışmasına sahne olacak. Evet, Beşiktaş bu 4 haftada iyi sonuçlarla ayrılırsa zirve ortağı olacak, aksi haldeyse bu sezon çok erkenden havlu atabilir.

9 maçta 5 kayıp var

Siyah beyazlılar ilk 7 haftada 3 galibiyet ve 1 beraberlikle 10 puan  toplarken, 10 gol atıp kalesinde de 12 gol gördü.

Topa hükmedip, oyunun inisiyatifini eline alan bir oyun ortaya koysa da savunmasında yaptığı fahiş hatlar Beşiktaş'ın puan kayıplarının en temel nedeni oldu.

Siyah beyazlılar ligde 7 haftada 3 yenilgi alırken Şampiyonlar Ligi ön elemesinde PAOK'a da 3-1 kaybederek elendi.
Kartal, akabinde Avrupa Lig ön elemesinde Rio Ave ile normal süresi 1-1 biten maçı penaltılarda kaybederek elendi.
Sonuç itibarıyla Sergen Yalçın'ın 9 maçlık karnesinde 5 kayıp görünüyor.

Senin için hazırladığımız haberler