Beşiktaş - Alanyaspor 3-0 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

Akın Ungan
27.01.2023 - 21:25 | Son Güncellenme: 27.01.2023 - 22:12

Süper Lig'de Beşiktaş, Alanyaspor'u 3-0 yendi. Cenk Tosun, Vodafone Park'ta en çok gol atan oyuncu oldu. İşte maç sonucu, goller ve yazılı özet...

Beşiktaş - Alanyaspor 3-0 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Beşiktaş ile Corendon Alanyaspor karşı karşıya geldi. Siyah-Beyazlılar, Şenol Güneş yönetiminde Alanyaspor'u 3-0 mağlup ederek galibiyet serisini 5 maça çıkardı. Cenk Tosun 2 golle yıldızlaşırken, Delle Ali de attığı golle moral buldu.

3. Aboubakar dönemi! 677 gün sonra Vodafone Park'ta

Wout Weghorst'un Manchester United'a transferinden sonra santrfor arayışına giren Beşiktaş, Al Nassr ile olan sözleşmesini fesheden Vincent Aboubakar'ı kadrosuna kattı. Kamerunlu golcü, 3. kez Siyah-Beyazlı takıma imza attı. Aboubakar, 677 gün aranın ardından ilk kez Vodafone Park'a çıktı.

Tosun Paşa tarihe geçti

Beşiktaş'ta Valerien Ismael'in ardından Şenol Güneş'in teknik direktörlüğe gelmesi ile uluşa geçen Cenk Tosun, Siyah-Beyazlılar'ın tarihine geçti. Alanyaspor karşısında rakip fileleri havalandıran Tosun Paşa, Cyle Larin'i geçerek Vodafone Park'ta en fazla gol sevinci yaşayan oyuncu oldu.

İlgini Çekebilir
Vodafone'un Tosun Paşası
Habere Git

Perdeyi Cenk açtı

Beşiktaş, Alanyaspor karşısında iyi başladığı maçın 20. dakikasında öne geçti. Cenk Tosun, ağları havalandıran isim oldu. Furkan'ın kısa düşen pasının ardından topu ceza sahası içi sol çaprazında kontrol etmek isteyen Cenk Tosun, kaleci Runarsson'un müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem beyaz noktayı gösterdi.

Penaltıyı kullanan Cenk Tosun, sağ ayağıyla vuruşunu yaptı. Tosun Paşa, topu kendisine göre sol köşeden ağlara gönderdi.

Beşiktaş taraftarı bu fotoğrafı çok özlemişti

Cenk Tosun, 50. dakikada tekrar sahne aldı. Beşiktaş, farkı 2'ye çıkardı. Bulduğu iki golde de Vincent Aboubakar'a koşan Cenk Tosun, şampiyonluğun geldiği önceki sezonlarda olduğu gibi meşhur gol sevincini yaptı. Golü kendilerine has şekilde kutlayan ikili Beşiktaş taraftarının özlediği fotoğrafı verdi.

İlgini Çekebilir
"Aboubakar her şeyini verecekmiş gibi oynuyor"
Habere Git

Gedson'un nefis pası, Cenk'in sert şutu

50. dakikada Gedson Fernandes'in ara pasıyla savunma arkasına sarkan Cenk Tosun, ceza sahası içi sol çaprazından sol ayağıyla gelişine çok sert vurdu. Üst direğe de çarpan top, ağlarla buluştu.

Kapanış Dele Alli'den

Karşılaşmanın son sözünü Dele Alli söyledi. Beşiktaş'ta zaman zaman eleştirilen yıldız isim Siyah-Beyazlılar'ın 3. golünü kaydetti. Yoğun ön alan baskısıyla karşılaşan Doumbia geriye pasını çıkardı. Ceza sahası içi sol çaprazında araya giren Dele Alli, sağ ayağıyla topa dokundu. Runarsson'un ayağından seken top yan direğe çarpıp ağlara gitti.

Kara Kartal 3. sıraya yerleşti

Beşiktaş, oynadığı 19 lig maçının ardından 11 galibiyete ulaştı. 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşayan Siyah-Beyazlılar, topladığı 38 puan ile 3. sıraya yerleşti. Alanyaspor ise 20 karşılaşmada 6 galibiyet, 7 beraberlik ve 7 mağlubiyet ile 25 puanda kalarak, 9. sırada yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler