Beşiktaş-Antalyaspor Süper Kupa Maçındaki Seyirci Sayısı Belli Oldu!

İsa Kethüda
05.01.2022 - 21:26 | Son Güncellenme: 06.01.2022 - 00:26

Beşiktaş ile Antalyaspor arasında oynanan TFF Turkcell Süper Kupa maçındaki seyirci sayısı da belli oldu. İşte karşılaşmayı takip eden seyirci sayısı.

Beşiktaş-Antalyaspor Süper Kupa Maçındaki Seyirci Sayısı Belli Oldu!

2020-2021 Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş ile kupa finalisti Fraport TAV Antalyaspor, TFF Turkcell Süper Kupa maçında Katar’ın başkenti Doha’daki Ahmed Bin Ali Stadı'nda karşılaştı. 

Ahmed Bin Ali Stadyumu'nda Dünya Kupası provası yapıldı


Katar'ın 2022 Dünya Kupası için yeniden yaptığı Ahmed Bin Ali Stadyumu'nda bu organizasyonun resmi provası da yapıldı.

Olağanüstü güvenlik tedbirleri alındı

Tamamen FIFA'nın istediği Dünya Kupası kurallarının geçerli olduğu iki gün boyunca olağanüstü güvenlik tedbirlerinin alındığı görüldü. Arasında oldukça fazla mesafe olan iki ayrı güvenlik bölgesi oluşturulan statta, Katar'ın "HES kodu" olan "Ehteraz" programının onay vermediği kişiler stadın en dış güvenliğinden dahi içeri alınmadı.

Zaman zaman sıkıntılar yaşandı

Stat içinde de süren güvenlik ve konum hassasiyetlerinin çok fazla üst düzeyde olması Türkiye'den gelen protokol, basın mensubu ve taraftarların zaman zaman sıkıntı yaşamasına sebep oldu.

Tüm stat sınırları içinde tam kapsamlı sigara yasağı olması sebebiyle, güvenlik bölgesinden geçişte yiyecek ve içeceklerin yanı sıra, sigara, çakmak ve kibritlerin de toplandığı dikkat çeken önlemlerden biriydi.

İlgini Çekebilir
Katar fiyaskosu! Süper Kupa biletleri bedava
Habere Git

Beşiktaş-Antalyaspor maçına 3 bin 500 seyirci

2016 yılında yeniden yapılan ve 40 bin 740 kapasitesi olan statta maça ilgi beklenenin altında kaldı. Maç için satıldığı açıklanan 3 bin 500 bilete ek olarak, gün boyunca Katar'da yaşayan Türk vatandaşlarına da çağrılar yapılarak maç davetiyesi sağlandı.

Yurt dışında 4. kez oynandı

Turkcell Süper Kupa mücadelesi yurt dışında 4. kez oynandı.

Kupanın ilk 3 maçı Almanya'da gerçekleştirildi. Beşiktaş ile Galatasaray'ın karşılaştığı ilk kupa maçı Frankfurt kentinde oynanırken, daha sonra sırasıyla Köln ve Duisburg şehirlerinde karşılaşmalar yapıldı.

Katar ilk kez Turkcell Süper Kupa organizasyonuna ev sahipliği yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler