Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ: "Sergen Yalçın'la uzun yıllar devam edeceğiz"

12.03.2021 - 21:47 | Son Güncellenme: 12.03.2021 - 22:08

Süper Lig’in 30. haftasında Başakşehir’e konuk olan Beşiktaş mücadeleden 3-2 galip ayrıldı. Karşılaşma sonrası Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, değerlendirmelerde bulundu.

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ: "Sergen Yalçın'la uzun yıllar devam edeceğiz"

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Emre Kocadağ, Medipol Başakşehir maçının ardından açıklamalarda bulundu.

TRT Spor'a konuşan Kocadağ, "Zor bir deplasman. Başakşehir geçen sezonun şampiyon takımı. Kaliteli oyuncuları olan iyi bir takım. Başakşehir deplasmanı bizim son yıllarda puan kayıpları yaşadığımız zor bir deplasman. İlk yarı çok iyi bir futbol oynadık. 2 kere geri düşüp Başakşehir'i burada yenmek çok önemli bir galibiyet. Oyuncularımızı kutluyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bizim hocamızla alakalı hiçbir problemimiz yok"

Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın'ın geçtiğimiz hafta Gaziantep maçında sarı kart görmesi nedeniyle takımın başında olamaması konusuna da değinen Kocadağ "Hocamız maalesef cezalıydı. Murat Şahin hocamız da saha kenarında iyi bir performans gösterdi. Sergen hocamız da mutlu. O da şampiyonluğa odaklanmış durumda. Kenetlenmiş durumdayız. Hocamız ile alakalı oluşan spekülasyonlara da sözleşme konuşuluyor gelecek sezonla alakalı hiç gereksiz konuşmalar oluyor. Bizim hocamızla alakalı hiçbir problemimiz yok. Gayet mutlu mesut. Biz ondan memnun o da bizden memnun. Beşiktaş taraftarımız ve camiamız endişe duymasın. Hocamızla biz bir şekilde beraber inşallah uzun yıllar devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

"2 penaltımız verilmedi"

Karşılaşmada hakem hatalarının da olduğunu dile getiren Kocadağ "Benim gördüğüm 2 pozisyon var, VAR'ın müdahale etmesini bekledik ama müdahale olmadı. Biz sahada mücadele verip sahada maçları kazanıp ilerlemek üzerine kurduğumuz bir yöntem var. Biz bugün kazandığımız için mutluyuz. Ama VAR'dan da gelmeyen 2 tane penaltı var diye düşünüyorum. Bunların değerlendirmesini kamuoyu yapacaktır. Biz sahada oynayıp sahada kazanmayı umuyoruz. Bağırıp, çağırıp seviyesiz benzetmelerle ne hakem camiasını ne de Türk futbolu yukarı taşıyacağımızı düşünmüyoruz. Bizim tarzımız bu şekilde değil. Maç maç bakıyoruz ve önümüzdeki maçı kazanıp sene sonunda şampiyonluğu hedefliyoruz." diye konuştu.

Önümüzdeki hafta oynanacak olan Fenerbahçe derbisi ve Ziraat Kupası maçları hakkında ise Kocadağ şu ifadeleri kullandı:

"Tabii, kupa da önemli bizim için. Lig başında 2 tane hedef vardı: Kupa ve lig. Bunların ikisinde de yarışın içindeyiz. Kupa da inşallah finale kalmak istiyoruz. Daha sonra Fenerbahçe maçı var. Maç ayrımı yapmıyoruz. Ama bugünkü 3 puan kadar oradaki 3 puanda değerli. Bu süreci böyle götüreceğiz."

"Kadromuzun kısıtlı olduğunu düşünmüyorum"

Son dönemde Beşiktaş'ın yeterli kadrosu bulunmaması yönünde çıkan haberlere de katılmayan Kocadağ "Ben bu açıklamaya katılmıyorum. Beşiktaş kadrosunda yedek kulübesinde de ciddi isimler var. Geçen sene iyi performans sergilemiş oyuncular var. O sene başından beri yaratılmış bir algı. Sene başında da cevap verdiğimiz zaman insanlar bizi eleştirdi. Takımımızın iyi olduğunu söylediğimiz zaman transferler yetersiz denildi. Ama bizim kadromuzun kısıtlı olduğunu düşünmüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Maç maç bakarak ilerliyoruz"

Sezonun geri kalanında Beşiktaş'ın şampiyonluk şansına da değinen Kocadağ "O matematik hesaplar yapılıyor ama çok erkeni çok maç var. Maç maç bakmak lazım. 3 büyük kulüp şu an şampiyonluk mücadelesi veriyor. Maç maç bakarak ilerliyoruz. ifadelerini kullandı.

Son olarak sezon başında Portekiz temsilcisi Sporting'den kiralanan ve adı Süper Lig takımlarıyla anılan Fransız savunma oyuncusu Valentin Rosier hakkında ise Kocadağ "Bu durum bana gülünç geldi" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler