"Beşiktaş çifte şampiyonluğu iyi pazarlamalı"

25.05.2021 - 15:18 | Son Güncellenme: 25.05.2021 - 15:23

Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden Hakan Aksoy, siyah-beyazlıların yaşadığı çifte şampiyonluğu iyi pazarlaması gerektiğini ifade etti. Aksoy, Sergen Yalçın'a da övgü dolu sözler söyledi. İşte o açıklamalar...

"Beşiktaş çifte şampiyonluğu iyi pazarlamalı"

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden Hakan Aksoy, siyah-beyazlıların şampiyonluğunu değerlendirdi. Çifte şampiyonluğun Beşiktaş'a yakıştığını ifade eden Aksoy, Sergen Yalçın'ın bu şampiyonluklarda oynadığı rolü anlattı. Ayrıca Aksoy, çifte şampiyonluğun iyi pazarlanması gerektiğini de vurguladı. 

Radyospor'da Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Hakan Aksoy'un açıklamaları şu şekilde:

"Sergen Yalçın bir takımın nasıl şampiyon yapılacağını gösterdi"

-Çok yorucu bir sezondu. Beşiktaş çifte şampiyonluk elde etti. Sergen Yalçın bu şampiyonlukları, "Unutulmayacak bir şampiyonluk" olarak tanımladı. Sizin fikriniz nedir?

Beşiktaş'ın kimliğini yansıtan şampiyonluklar oldu. Bazı kadrolar vardır teknik adamı şampiyonluğa taşır. Bazı teknik adamlar vardır takımı şampiyonluğa taşır. Sergen Yalçın, bir takımın nasıl şampiyon yapılacağını bir teknik direktör olarak gösterdi. Efsane bir şampiyonluk oldu. Tabii ki devamının gelmesi de önemli.

"Yola devam edileceğini düşünüyorum"

-Sergen Yalçın ile her şey yolunda ise neden imzalar halen atılmadı? Bir aksilik olur mu?

Efsane bir şampiyonluğu elde etmiş bir hocayı bırakmak doğru olmaz. Geçmişten alınan dersler var. Başkan ve yönetim Beşiktaş'ın bütçesine göre hareket etmek zorunda. Sergen Hoca ile umarım ortak bir nokta bulurlar ve çalışırlar. Sergen Yalçın ile yola devam edileceğini düşünüyorum.

"Şampiyon kadro umarım dağılmaz"

-Beşiktaş'ta iyi bir planlama yapmak gerek. Ayrılma ihtimali olan futbolcular var. Aboubakar, Ghezzal ve Rosier bunlara örnek. Kadronun dağılması konusunda endişeler de var?

Şampiyon olan takımın dağılmamasını temenni ediyorum. Aboubakar'ın yaptığı katkıyı görüyoruz. Son haftalarda takımda olsaydı Boupendza'yı geçer ve gol kralı olurdu. Ghezzal ve Rosier'in de katkıları belli. Ersin, Rıdvan, Atiba... Oyuncular kapasitelerin önüne çıktı. Beşiktaş Aboubakar'a kucak açtı. Her şey parayla olmuyor. Umarım bu kadro dağılmaz ve oyuncular kalır. 

"Protokol lafı beni rahatsız etti"

-Şampiyonluk kutlaması hakkında fikriniz nedir?

Beşiktaş taraftarıyla büyüktür. Haftalarca gerildi Beşiktaş taraftarları. Beşiktaş taraftarları şampiyonluğu tam anlamıyla yaşayamadı. Protokol lafı beni rahatsız etti. Beşiktaş, şampiyonluğu taraftarıyla kutlar. Eğer kutlama yapılmıyorsa ne zaman yapılır diye izin alınır. Yapılmıyorsa da (futbolcular yerinde durmayabilir) bir şampiyonluk gecesi düzenlenir ve o parayla da hareket edilirdi. "Devletten alınan izinle bugün taraftarımla kutluyorum" denilseydi daha mutlu olurdum. 

"Mağazacılık konusunda sıkıntılar var, bu çözülmeli"

-Ülkemizde Galatasaray'ın UEFA şampiyonluğunu dahi iyi pazarlayamadığı fikrindeyim. Bir pazarlama sorunumuz var. Beşiktaş, çifte şampiyonluğu 'gelir kalemi'ne nasıl çevirecek? 

Beşiktaş bu iki şampiyonluğu iyi pazarlamalı. Mağazacılık konusunda sıkıntılar var. Etiler'de yaşayan bir eski yönetici AVM'leri dolaştı Kartal Yuvası bulabilmek için... Burada yok, burası kapandı gibi şeylerle karşılaşmış. Eksikleri görüp ona göre hareket etmek gerekiyor. Artıları ve eksileri çok iyi görmelerini talep ediyorum. Mağazacılık konusunda sıkıntılar çözülmeli.

Senin için hazırladığımız haberler