Güntekin Onay: Beşiktaş çok fazla zaman kaybetti

10.04.2022 - 13:11 | Son Güncellenme: 10.04.2022 - 13:18

Beşiktaş, Valerien Ismael yönetiminde çıktığı ikinci maçta sahasında Alanyaspor'u 4-1 mağlup ederken, Güntekin Onay karşılaşmayı değerlendirdi. İşte detaylar...

Güntekin Onay: Beşiktaş çok fazla zaman kaybetti

Beşiktaş, Süper Lig'in 32. haftasında sahasında Aytemiz Alanyaspor'u 4-1 mağlup etti. Valerien Ismail yönetimindeki ikinci maçında ilk galibiyetini alan siyah beyazlılara 3 puanı getiren golleri Michy Batshuayi (2), Josef de Souza ve Güven Yalçın kaydetti.

Beşiktaş'ın Alanyaspor ile oynadığı karşılaşmayı değerlendiren Güntekin Onay, siyah beyazlıların Önder Karaveli'nin yerine Trabzonspor maçı önçesinde göreve getirdiği Valerien Ismael için 'keşke daha önce gelseydi' dedi.

Güntekin Onay'ın maç yazısı şöyle:

"Valerien Ismael'in planı tıkır tıkır işledi"

Valerien İsmael ve ekibi belli ki Alanyaspor’u iyi analiz etmiş. Rakibin zaafları üzerine kurulmuş bir oyun planı siyah beyazlılar için tıkır tıkır işledi. Beşiktaş, dün büyük ölçüde topu rakibe bıraktığı maçta Alanyaspor’u farklı geçti.

Siyah beyazlılar sezonun en az topla oynadığı 90 dakikasını geride bırakırken, Fransız teknik adamın yine 3-4-2-1 düzeniyle direkt oyun anlayışından vazgeçmediğini gördük. Orta alanda sahayı enlemesine fazla kullanmayan ve en hızlı şekilde rakip kaleye gitmeyi hedefleyen Beşiktaş, bu mantalite ile sonuca zorlanmadan gitti.

İlgini Çekebilir
Ismael'den Dolmabahçe'de dört dörtlük gala
Habere Git

"Geliştirmesi gereken tek nokta..."

Ancak siyah beyazlı ekip maçın ikinci yarısında topu rakibe bırakma işini fazla abarttı. Yüzde 72’ye 28 oranla topa sahip olan konuk ekip pozisyon üretmekte ciddi anlamda bocaladı. Beşiktaş’ın ikinci yarıda oynadığı futbol göze kesinlikle hoş gelen bir oyun değil. Geliştirmesi gereken tek nokta ikinci devredeki futbol gibi görünüyor. Ancak şu bir gerçek ki bu kadar kısa sürede bir teknik adamın kendi felsefesini ve sistemini bir takıma dikte etmesi çok da fazla rastlanan bir şey değil.

"Beşiktaş yönetimi Önder Karaveli ile çok fazla zaman kaybetti"

Beşiktaş ciddi bir değişim ve gelişim içinde ve zamanla olumlu anlamda daha da yol katedecek. Çok iyi çalıştıkları belirgin bir şekilde ortada. Beşiktaş yönetimi Önder karaveli ile çok fazla zaman kaybetti. Valerien İsmael hamlesi daha önce yapılmış olsa siyah beyazlılar şu an çok farklı bir noktada olabilirdi.

2022 yılında hiç 2 farklı maç dahi kazanmamış olan Beşiktaş, dün tribünleri dolduran taraftarına farklı galibiyetin ne olduğunu da hatırlatmış oldu.

Senin için hazırladığımız haberler