Beşiktaş elden mi kaçırdı? Emre Demir gerçeği...

02.07.2020 - 11:31 | Son Güncellenme: 02.07.2020 - 11:49

Beşiktaş, gelecek sezon kadrosuna Kayserispor'dan Emre Demir'i transfer etmek istiyor. Genç oyuncu yıllar önce Beşiktaş'ın kapısından döndü. Pekiyi, Beşiktaş Emre'yi yıllar önce değil de neden şimdi transfer ediyor? Emre Demir ve Beşiktaş gerçeği...

Beşiktaş elden mi kaçırdı? Emre Demir gerçeği...

EMRAH KARALİNÇ - AJANSSPOR

Gelecek sezon için transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş’ın, Kayserispor forması giyen genç yetenek Emre Demir’i kadrosuna katmak istediği gündemde. Emre Demir, Beşiktaş’ın yıllar önce kapısından nasıl döndü? Transfer neden gerçekleşmedi? Emre Demir'i keşfeden antrenör ve Beşiktaş'ın o dönemki yetkilileri neler söylüyor? Detaylar haberimizde…

Emre Demir, yeniden Beşiktaş’ın gündeminde

Avrupa’nın önemli kulüpleri Sevilla ve Atletico Madrid’in transfer listesine girdiği iddia edilen Emre Demir, şu sıralarda kariyerine Kayserispor’da devam ediyor. Henüz 16 yaşında olmasına karşın, yeteneği ve azmiyle öne çıkmayı başardı. Emre Demir, yıllar önce ise Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin kapısından döndü.

Emre Demir’i İzzet Kızgın keşfetmiş…

Emre Demir, henüz 5 yaşındayken ağabeyi ile birlikte yan yanadır. Her ikisi de futbolcu olmak ister. O dönem teknik direktör İzzet Kızgın, Emre Demir’e topu sektirip sektiremeyeceğini sorar. Emre, çok klas hareketler yapar ve İzzet Kızgın oyuncunun babasına, ‘Hayrettin bu çok müthiş bir yetenek’ der. Futbolcuyu henüz 8 yaşında Kayserispor kadrosuna katar. Ancak; Kayserispor'dan önce Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye oyuncu önerilir.

Transferde 'para' faktörü...

İzzet Kızgın, oyuncuya inandığı için Beşiktaş, Fenerbahçe ve Gençlerbirliği’ne önerir. Yaşı çok küçük olduğu ve ailesinin beklentileri büyük olduğu için büyük kulüpler konuya biraz temkinli yaklaşır. Daha sonra Kayserispor, oyuncuya ve ailesine ev tutar, maaş bağlar ve transfer bu şekilde gerçekleşir.

İzzet Kızgın, Radyospor’da Emre Demir’i yorumlamıştı

Radyospor’a konuşan İzzet Kızgın, o dönemi şu sözlerle anlatıyor:

“Yanlış hatırlamıyorsam Fenerbahçe’de Semih Bey ya da Şenol Bey ile temas kurmuştuk. Bize, ‘yaşı çok ufak’ dediler. Hatta 1 yıl sonra tekrar önerdik ama olmadı. Kayserispor, ailesine maaş bağladı. Kayserispor’un ilgisi sebebiyle de oyuncunun geleceği şekillenmeye başladı.”

Beşiktaş’a neden transfer olamadı?

Beşiktaş’ın kapısından döndüğü ifade edilen Emre Demir ile ilgili olarak siyah-beyazlıların eski altyapı koordinatörü Emrah Bayraktar, Ajansspor’un sorularını yanıtladı. 'Emre Demir, neden Beşiktaş’a transfer olamadı?' sorumuza yanıt verdi.

Emrah Bayraktar’dan Emre Demir açıklaması

Bayraktar, ”O zaman Beşiktaş’ta oynayan oyuncuların bütçesi 2000 lira civarıydı. Ailesinin mali açıdan beklentileri yüksekti. Öyle bir bütçemiz yoktu. Kayserispor’dan önce keşfettik mi? Evet. Çocuk çok küçüktü. Kulüp, ailesinin beklentilerini çok uygun görmedi. Babaya iş bul, evi daya, döşe ve oyuncuya maaş ver. Böyle bir durum yok. Rıdvan, Ersin gibi oyuncular 2-3 bin liraya transfer edildi. Konuya buradan da bakmak gerek. Aylık 20 bin lira masrafı olan bir oyuncuyu altyapıya nasıl alalım? Altyapıda öyle bir bütçe yoktu. Kayserispor da zaten kendi imkanlarıyla değil, belediye desteğiyle transfer etmişti” dedi.

“O yaştaki bir çocuk ve ailesi para pazarlığı yapmamalı”

Öte yandan Bayraktar,” Bu arada kulübüne de para verilecekti. Kulübüyle görüşülmedi. O noktaya gelinmedi. Altyapı dediğin yer eğitim ocağıdır. 10-11 yaşındaki bir oyuncu para pazarlığı yapmamalı. Önce eğitimi düşünmeli. Öncelikle bir aidiyet hissetmesi, iyi bir eğitim alması gerek. Beşiktaş altyapısında eğer eğitim alsaydı çok farklı bir noktada olabilirdi” ifadelerini kullandı.

Emre Demir bu sezon Kayserispor'da kaç maçta oynadı?

Emre Demir’in istatistikleri

2018-19 - Kayserispor - 2 maç
2010-20 - Kayserispor - 13 maç - 1 gol

Senin için hazırladığımız haberler