Beşiktaş Emlakjet Igor Milicic ile anlaştı

Feride Kara
21.12.2022 - 14:38 | Son Güncellenme: 21.12.2022 - 16:49

Beşiktaş Emlakjet Ahmet Kandemir’in yerine başantrenörlük görevi için Polonya Milli Takımı'nın Başantrenörü Igor Milicic getirildi. Milicic ile 1,5 yıllık anlaşıldı

Beşiktaş Emlakjet Igor Milicic ile anlaştı

Beşiktaş Emlakjet Polonya Milli Takımı'nın Başantrenörü Igor Milicic ile anlaşma sağladı. 46 yaşındaki Hırvat teknik adam Igor Milicic ile 1,5 yıllık sözleşme imzalanacak.

Türkiye'de basketbol oynadı

Son olarak Polonya ile EuroBasket 2022'de dördüncülük elde eden Milicic, oyunculuğu döneminde ülkemizde Türk Telekom ve Tuborg Pilsener formaları da giymişti.

İki galibiyeti var

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig'inde üst üste beş maçtır kazanamayan Beşiktaş Emlakjet'in ligde sadece 2 galibiyeti bulunuyor. Son olarak siyah beyazlı takım ligde Aliağa Petkimspor'a 97-83 mağlup oldu. 

 

Oktay Mahmuti ile anlaşılamadı

Beşiktaş Emlakjet Yönetimi ilk olarak Oktay Mahmuti ile görüştü. Mahmuti ile anlaşma sağlanamaması nedeniyle listedeki diğer isimlere yönelen Beşiktaş Emlakjet Igor Milicic'i takımın başına getirdi. 

Ahmet Kandemir'in koordinatörlüğe devam etmesi bekleniyor

Lig'de oynadığı 11 maçın 9'unu kaybeden Beşiktaş Emlakjet'te geçtiğimiz günlerde baş antrenör Ahmet Kandemir istifa etmiş fakat istifası Beşiktaş yönetimi tarafından kabul edilmemişti. Aynı zamanda basketbol şube koordinatörü olan Kandemir'in koordinatörlüğe devam etmesi bekleniyor

Basketbol ne amatör olabiliyor, ne de profesyonel olabiliyor

Geçtiğmiz günlerde açıklamalar yapan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde kötü bir dönemden geçen Beşiktaş Basketbol Takımı hakkında konuştu. Çebi "Amatör sporlarda özellikle basketbol karışık durumda. Ne amatör olabiliyor, ne de profesyonel olabiliyor. Gelirler neredeyse sıfır. Bakıyorsunuz salona 20 kişi yok. Bilet parası 10-20 lira..." dedi.

Rakiplerimizde müthiş sponsorlar var

Ahmet Nur Çebi "Skorlar açısından kötü giden bir süreç var. Mutluluk bekliyorsanız başlangıçta biraz acı çekmeyi bilmemiz lazım. Rakiplerimize baktığımızda ya müthiş sponsorluklar var arkalarında ya da kurumsal anlamda şirketlere ait basket takımları var. Beşiktaş bir şirkete ait olmadığına göre kendi camiasının desteğiyle yükselebilir." diye konuştu.
 

Bandırma'dan aldığımız 14 tane genç çocuk var

Basketbol Takımı hakkında konuşmayı sürdüren Çebi, "Önce Akatlar dolacak. Sponsorlar da orada gördükleri ilgiye göre yardımlarını arttırmaya devam edecek. Bu sonuçlar çok çabuk düzelir. Bir evvelki sene Bandırma'dan aldığımız gençlerle Beşiktaş Basketbol Takımı'nın nasıl bir ivme kazandığını gördünüz. Şu anda o giden 3-4 arkadaşımızın dışında Bandırma'dan aldığımız 14 tane genç çocuk var. Biraz sabır gösterin. Ektiklerimizin nasıl faydalı olacağını göreceksiniz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler