Beşiktaş, Ersin'e yedek ağabey arıyor

26.07.2020 - 01:47 | Son Güncellenme: 26.07.2020 - 08:27

Son dakika Beşiktaş transfer haberi.. Beşiktaş Ersin Destanoğlu'nun yanına hangi kaleciyi transfer edecek? Gündemde hangi isimler var? İşte detaylar...

Beşiktaş, Ersin'e yedek ağabey arıyor

Erdal CÖMERT - AJANSSPOR

Gelecek sezon kadroda yeniden yapılanmaya gidecek olan Beşiktaş'ta ağırlıklı görüş kalede genç Ersin Destanoğlu ile devam etme yönünde.

Teknik direktör Sergen Yalçın da Gençlerbirliği maçı sonrası Ersin'i tecrübeli bir yerliyle yedeklemek istediklerini söyledi. Bir nevi 19 yaşındaki genç eldivene bir yedek ağabey aranıyor!

Siyah beyazlı yönetim ve teknik heyette yapılan istişarelerde farklı görüşler de ileri sürüldü.

Birinci görüş:
Üç ayrı kulvarda mücadele edilecek. Ersin, sezona iyi başlayamazsa kaleyi devralacak iyi bir isme daha ihtiyaç olacak. Tecrübeli bir yabancı alalım.

İkinci görüş:
Ersin'in önünü kapatmayalım. 27-28 yaşlarında yerli bir kaleci alalım. Sıkıntı halinde kaleyi devralır ama Ersin'in de rekabet etmesine devam edecek bir kaleci olmalı.

Günay Güvenç ve Volkan Babacan seçeneği

27-28  yaşlarında iyi bir yerli kaleci seçeneği çok fazla değil. Bu yaş aralığı genişletilirse siyah beyazlıların eski eldiveni Günay Güvenç en iyi seçeneklerden bir olarak öne çıkıyor. Ancak Gaziantep'te iyi bir çıkış yapan Günay'ın Ersin'in arkasında beklemeye ikna edilmesi de zor.

Diğer yandan siyah beyazlı transfer komitesinin bir diğer seçeneği de Medipol Başakşehir'de eldivenleri Mert Günok'a kaptıran Volkan Babacan. Ki iddialara göre Beşiktaş, Babacan ile aylar öncesinden prensip anlaşması sağladı.

Yabancı kaleci için iki görüş var

TFF'nin yeni yabancı kuralını 'şahane kural' diyerek eleştiren Yalçın, 8 yabancı hakkını kale dışında kullanmak istediğini söyledi. Ancak fikir değişikliğine gidilir ve yabancı bir kaleci gündeme gelirse bu nokta da iki ayrı fikir bulunuyor:  Genç bir yabancı kaleci alınacaksa, satın alma opsiyonlu bir sözleşme yapılsın; yaşlı bir kaleci alınacaksa da kiralık olarak sözleşme yapıslsın...

Ersin'in performansı nasıl?

8 Süper Lig maçında forma giyen 19 yaşındaki Ersin Destanoğlu, kalesinde 8 gol gördü. Genç eldiven özellikle Fenerbahçe derbisinde yaptığı kritik kurtarışlarla göz doldurdu.

Süre aldıkça özgüveni artan Destanoğlu'nun 2023 sezonu sonuna kadar Beşiktaş ile mukavelesi bulunuyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler