Beşiktaş Eski Yöneticisi Metin Keçeli'den Mircea Lucescu eleştirisi: Kıtlık mı var?

21.03.2018 - 15:32 | Son Güncellenme: 21.03.2018 - 15:32

Beşiktaş Eski Yöneticisi Metin Keçeli'den Mircea Lucescu eleştirisi: Kıtlık mı var?

Beşiktaş Kulübü Eski İkinci Başkanı Metin Keçeli, siyah-beyazlıların gündemini değerlendirdi. Keçeli, Beşiktaş’ın şampiyonluk şansı, Talisca konusu ve Şenol Güneş hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Metin Keçeli’nin açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Başakşehir maçındaki oyun sürprizdi"

Başakşehir maçı çok büyük bir sürpriz. Sürpriz maçı kaybetmek değil, Beşiktaş’ın oyunuydu. O kadar kötü oynadı ki Beşiktaş… İlk yarıda sahada yoktu takım. Bu Şenol Güneş ve futbolcuların sorunu. Şampiyonluk yolunda yönetimin inancı var. Beşiktaş’ın bütün maçları kazanması lazım. Bu maçı Beşiktaş kazansaydı farklı bir noktaya gelirdi. Umarım toparlanırlar.

"Derbide iki takım da birbirinden çekindi"

Derbi maçta Galatasaray, Beşiktaş’ın puan olarak önündeydi. Fenerbahçe’nin potaya girmesinden, lige ağırlık koymasından çekiniyorduk. Ertesi gün Beşiktaş kazansaydı yoluna rahatça devam ederdi. Derbi ise istenilen bir seviyede olmadı. Sönük bir maçtı. İki takım da birbirinden çekindi. Başakşehir, 1-0 kazandı ve böbürlendikleri bir maç olmuştur. Beşiktaş’ın yıldızları Başakşehir maçında sahaya görünmedi. Babel, Talisca, Tolgay Arslan… Ortada yoktu.

Beşiktaş'ın şampiyonluk şansı üzerine...

Ligde henüz 8 maç var. Her maç kendine göre zor. Gençlerbirliği’ne en kötü haliyle yenildi Beşiktaş. Sivasspor maçı var. Ligde herkes birbirini yenebiliyor. Karabükspor dışında herkes can havliyle saldırıyor. Daha heyecanlı, çekişmeli maçlar izleyeceğimizi düşünüyorum. Beşiktaş’ın kendine göre bir iş yapması lazım. Bunu bekliyoruz.

"Talisca, boşluğu kolay doldurulacak bir isim değil"

Talisca, Beşiktaş adına çok önemli bir oyuncu. Beşiktaş şartlarını ne kadar zorlar bilemem. Çok büyük paralardan bahsediyoruz. Yönetim bunu iyi değerlendirmeli. Transferler risk işidir. Alırsın, satarsın… Aldığın rakama bakacaksın. Beşiktaş bu sene Şampiyonlar Ligi’nden ciddi bir gelir elde etti. Bu zaten oyuncunun karşılığını veriyor. Talisca konusu önemli. O becerideki futbolcuyu Beşiktaş kolay kolay bulamaz. Fikrim bu yönde.

Negredo eleştirisi: "2 asist yapmakla sezon geçmez"

Gelecek sezon için Şenol Güneş’in hangi futbolcularla devam edeceği kararı önemli. Kimlerin ayrılacağını en iyi teknik direktör Şenol Güneş biliyor. İlk 11’de sahaya az çıkan Necip satılabilir mi? Faydalı bir oyuncu, her fırsatta can simidi oluyor. Bazı kişilerin katkısını görüyoruz. Beşiktaş’a yaşlı takım yakıştırması yapıldı. Birkaç yıl içinde kadroda değişim yapılabilir. Mesela; Negredo… 2 asist yapmakla sezon geçmez. Beşiktaş’ın golcüsü 20 civarında gol atmalı. O bölgede oynadığında gol atmak zorundasın. Demba Ba, Mario Gomez… Bu oyuncular golle özdeşleşmiş isimlerdi. En büyük eleştiri konusu bence Negredo. Koşan adam çok var. Bulduğu pozisyonu gole çevirecek. O lazım. Beşiktaş, çok az gol attı. Kalitesini yansıtmayacak kadar az gol attığını görüyoruz.

"Beşiktaş köşeleri iyi dönemedi"

Şampiyonluk adına bazı köşeleri dönebilmek lazım. Başakşehir maçında Beşiktaş köşeyi dönemedi. Maç maç gitmeli. İçeride, dışarıda kazanmak zorunda. Başakşehir maçındaki bu kayıp çok önemli. Beşiktaş artık rakiplerin durumuna da bakmak zorunda. Şu anda Beşiktaş’ın şampiyonluk şansı yüzde 49 diyorum.

Lucescu için flaş sözler: Kıtlık mı var?

Şenol Güneş, 2002 yılında muazzam bir görüntü çizdi. Türk futbolu adına çok önemli bir teknik adamdan bahsediyoruz. Beşiktaş’ta da çok büyük işler yaptı. Bunları sağlayan teknik adama saygıyı eksik etmemeliyiz. Mircea Lucescu şu anda Milli Takım’da. Lucescu, Türkiye’yi Beşiktaş’a düşman etti. 75 yaşındaki adamın oraya getirilmesi ayıptır. Orada yer alacak yerli teknik adam mı yok? Kıtlık mı var? Lucescu gittikten sonra TFF yeniden bir şey yaratır. Yabancı hayranlığı bu kadar olmaz. Şenol Güneş’in Beşiktaş ile sözleşmesi olduğu için Beşiktaş ile yola devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Oraya saygın bir adam bulunur.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler