Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin kilidi bu ikili

18.03.2021 - 08:15 | Son Güncellenme: 18.03.2021 - 19:38

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, Fenerbahçe derbisi öncesi Beşiktaş'ı analiz etti. Atiba ve Josef'in kritik bir ikili olduğunu anlatan Demirkol, siyah beyazlıların savunmada zaafı olduğunu ama Sergen Yalçın'ın bu çok umursamadığını söyledi. Larin'e dikkat çeken Demirkol'un çarpıcı yorumları şöyle...

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin kilidi bu ikili

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında Medipol Başakşehir deplasmanına çıktı. Siyah-beyazlılar, sahadan 3-2’lik galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla birlikte Kara Kartal, haftayı Galatasaray’ın iki puan üzerinde 63 puanla lider kapattı. Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi’nin Youtube kanalındaki 'Karşı Karşıya' programında Beşiktaş’ı değerlendirdi. Detaylar haberimizde...

“İki tarafı da tebrik etmek lazım”

Beşiktaş-Başakşehir maçında seyir zevkinin çok yüksek olduğunu belirten Mehmet Demirkol, “Çok güzel maç oldu. Tebrik etmek lazım iki tarafı da. Bu maçtan sonra yapılması gereken şudur; Maçın hakemlerine, maçın teknik direktörlerine, oyunculara, hepsine ayrı ayrı teşekkür edeceksin” dedi.

“Atiba çok büyük avantaj”

Pazar akşamı Süper Lig'de şampiyonluk yarışını doğrudan etkileyecek bir derbi var: Beşiktaş-Fenerbahçe. İlk devre Kadıköy'den 4-3 galip ayrılan Beşiktaş, evinde de kazanmak istiyor. Demirkol, siyah beyazlıların oyununda kritik isimleri de anlattı. Ünlü yorumcu, Atiba Hutchinson’ın performansının çok belirleyici olduğunu ve Josef de Souza’nın da Atiba’ya ayak uydurduğu durumlarda siyah-beyazlıların çok daha etkili olduğunu söyledi.

"Erol Bulut Beşiktaş'ın zaafından yararlanmayı düşünüyordur ama..."

Demirkol, Fenerbahçe derbisi öncesi ise şöyle konuştu:

"Erol Bulut, Beşiktaş’ın defansif problemlerinden yararlanabileceğini düşünüyordur. Ama Beşiktaş, vitesi yükselttiği zaman herkesi dağıtıyor. Özellikle Atiba’nın buradaki rolünün altını çizmek lazım, savunmada ya da hücumda ekstra adam olarak hemen rolünü seçip, onu yüzde yüz uygulayabiliyor. Çok büyük avantaj bu. Buna Josef’de katkı verdiği zaman durum iyice hoşlaşıyor.”

“Beşiktaş’ın savunmada ciddi problemleri var”

Ayrıca Demirkol, Beşiktaş'ın hücumda olduğu kadar, savunmada yeterince iyi olmadığını, fakat Sergen Yalçın’ın bu durumun üzerinde çok fazla durmayacağını vurguladı.

Mehmet Demirkol, “Savunmada çok ciddi sorunları var Beşiktaş’ın. Çok ilginç, aslında Welinton-Vida’nın gömülü savunmada daha iyi olacağını düşünürsün. Ancak; açık alan savunmasında daha iyiler. Savunmaya çekildiklerinde daha çok problem yaşıyorlar. Beşiktaş’ın savunma problemlerini çözmek için çok uğraşacağını sanmıyorum. Hücum coşkusunu bozmak istemeyecektir Sergen Yalçın” diye konuştu.

Larin'in performansı şaşırttı

Demirkol, sezon başında satılması gündeme gelen ancak takımda kalan Cyle Larin'e ayrı bir sayfa açtı. Mehmet Demirkol, bu sezon toplam 33 maçta 18 gol atıp 4 de asist yapan Kanadalı forvet Larin’in performansına da çok fazla şaşırdığını itiraf etti.

“Larin’in içinden yaratık çıktı”

Larin'in Beşiktaş'a katkılarını dile getiren Demirkol sözlerini şu şekilde tamamladı: 

“Beşiktaş’ta skor farklılıklarını artıran, Larin ve Aboubakar’ın takımı sırtlayışı. Larin’i Türkiye’de kim kiralasa dalga geçerdim. Nereye gitse olmaz gibi duruyordu. Sahada yürüyecek hali yoktu, şimdi milleti duvara vura vura gidiyor. İçinden yaratık çıktı adamın. Şu an Premier Lig takip ediyor adamı. Bence hemen satılması lazım. Bir sezon daha böyle oynar mı? Bilmiyorum.”

Senin için hazırladığımız haberler