Beşiktaş - Gençlerbirliği maçı hakkında canlı yayında olay sözler!

10.03.2018 - 19:02 | Son Güncellenme: 10.03.2018 - 19:02

Beşiktaş - Gençlerbirliği maçı hakkında canlı yayında olay sözler!

Spor Toto Süper Lig’in 25.haftasında Beşiktaş sahasında Gençlerbirliği’ni 1-0 mağlup etti. Bu karşılaşmayı, yayıncı kuruluş beIN Sports yorumcuları Metin Tekin ve Tümer Metin değerlendirdi. Yapılan değerlendirmelerden Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Bazı maçlar skor maçlarıdır"

Çok daha iyi maçları vardı Beşiktaş’ın… Vodafone Park’ta daha skorlu, keyifli maçları vardı. Fakat; 3’te 3 yapmak önemli. Bu yarışta 9 puan almanız önemli. Başakşehir maçı da var. Bazı maçlar skor, bazı maçlar oyun maçlarıdır. Artık skor odaklı oyuna dönebiliyor oyun. Son haftalarda skor odaklı maçlar olacaktır.

Metin Tekin'den final pasları vurgusu...

Beşiktaş'ı becerili oyunculardan kurulu bir takım diye adlandırılıyoruz. Gol becerisi her zaman tekrar edilemeyebilir. Edilirse onlar özel oyuncularıdır. Tempo tamam, baskı tamam… Ama final paslarında çok iyi görünmedi Beşiktaş…

Oyun planı ve sahadaki görünüm

Yaslanmak Gençlerbirliği forması giyen futbolcuların kendi tercihleri miydi, yoksa rakip Beşiktaş mı sizi geriye yasladı? Maç sonunda Ümit Hoca, “Ofansif oyuncuları sahaya koydum. Bari çıkarken daha rahat çıkalım dedi. Ama maç önünde anlattığı gibi bir plan sahada olmamış. Öyle görünüyor.

Oğuzhan geriye mi gitti?

Beşiktaş’ta ben Oğuzhan Özyakup’u geriye doğru gittiğini falan düşünmüyorum. Sadece Tolgay ile rekabet içinde. Şenol Güneş, Tolgay’ı tercih edebiliyor. Çünkü tempolu oynuyor.

"Oyun değil, skor"

Çok etkili bir performans ortaya koymadı Talisca… Fakat; tabelaya bakıyorsun Talisca 1 gol atmış. Maçın adamı listesinde olması bu açıdan doğal. Ligde, oyundan ziyade skorların etkili olduğu haftalardayız. Bugün de onlardan biri oynadı Beşiktaş.

"Cenk Tosun olsa o oynardı"

Devamlı gol yapan oyuncular vardır. Negredo onlardan biri değil. Geçen hafta yaptığı servisler üzerinden değerlendirdik. Golcünün birinci sorusu kaç gol attın olur. Gomis’in savunma yönünü hiç konuştuk mu, veya servislerini? Karşılığında 24 yazıyor. Negredo geçen hafta doğru yapmış olabilir. İçeride ben Caner ile Love ile başlarım. 

"Bence penaltıydı"

Atiba’nın yerde kaldığı pozisyon bence penaltı. Bence bu pozisyon atlanıldı. Daha önce Bünyamin Gezer hoca da böyle bir pozisyonu anlatmıştı. Penaltı pozisyonu atlandı.

Anadolu takımlarının oyunu stili hakkında...

Anadolu takımıyla İstanbul’a geliyorsan oyunun biri bölümünde yaslanıyorsun. Anadolu takımı gerçekten yaslanmak istemiyorsa, santraforu çok önemli. Orta saha oyuncusu kendi başına sahip olamaz. Senin santraforun topu ileride tutabilirse, biraz öne çıkabilirsin. O çok önemli.

"Medel kantarın topuzunu kaçırıyor"

Medel, bazen kantarın topuzunu kaçırıyor. Güçlü oyuncu olmak ile sert oyuncu olmak arasında farklar. Çünkü takımını yakabilirsin. Copa America’da falan biraz daha sertliğe tahammül ediyordu hakemler. Medel, bazen dediğim gibi kantarın topuzunu kaçırabiliyor.

"Oğuzhan'ı sahanın ilerisinde yaptıkları yıldızlaştırır"

Atiba – Oğuzhan ikilisi şampiyonlukta pay sahibiydi. Kıymetli diye anlatmıştık Oğuzhan’ı… Tolgay da bu ekibe katıldı. Aynı kıvamda bir oyuncu görünümü ortaya koyuyor. Bu sene, al Medel’den ver Tosic’e. Al Atiba’dan ver Adriano’ya… Böyle bir görünüme büründü. Böyle olursa sıradanlaşır.

"Beşiktaş bu maçı alır diyorsun..."

Maça bakıyorsun Beşiktaş bu maçı alır diyorsun ama çok büyük pozisyonlar olmadı. İkinci yarı bir iki tane oldu. Gençlerbirliği direniyor ama gol atmadan çok zor. İstanbul'dan puan alan takımların ileri uçlarında çabuk adamlar olur. Açık alanda yakaladığı zaman etkili olur.

Eski hakem, günümüzün spor yazarı ve yorumcusu Erman Toroğlu, Beşiktaş - Gençlerbirliği maçı sonrasında A Spor'da değerlendirmelerde bulundu.

Tolgay'a övgü

Şenol Güneş ideal kadroyu çıkarmıyor sahaya sonra oyuncu alıp sonuca gidiyor. Beşiktaş'ın en kötü yeri orta sahaydı. Futbolcu formayı alır. Tolgay girdi aldı. Tolgay çok iyi işler yapıyor. Oynamaya başladıktan sonra Beşiktaş orta sahası şekle girdi.

Güneş - Özat gerginliği

Şunu söyleyeyim bu Şenol Güneş ile Ümit Özat'ın durumu nedir yani karagöz-hacivat gibi oldular. Maç oynanıyor sahada insanlar dönüp bu ikisine bakıyor. Ben hakem olsam bunları atarım.Beşiktaş takımında biraz Talisca hariç herkes mücadele ediyor. Lens yapmaya çalışıyor yapamıyor ama Beşiktaş takımında herkes uğraşıyor.

"Net penaltı"

Ben şöyle sağından solundan bakıyorum. Son iki maça gelince şampiyon belli olur. Beşiktaş kalan haftalarda en az 22 puan toplar. Atiba'nın pozisyonunda ikinci hamlede ikinci kez tokatı penaltı. Çok net gözüküyor ikinci hamlesi net penaltı.

Everton forması giyen Cenk'e övgüler

Cenk yine gol attı. Cenk Tosun ile 2016’da birlikte vakit geçirdik. Çok çalışkan ve işini çok seven bir oyuncu. Bazı vuruşları, antrenmanlarda sürekli deniyor. Kuvvet isteyen bir vuruşu var. Cenk Tosun’un iyi yaptığı işlerden bir tanesi. Bugün kadroda olsaydı o sahada olurdu.

"İç sahada Caner ve Love ile başlarım"

İç sahada bu kadar sıkışık bir oyun var. Caner’in hücuma getirdiği toplar üzerinden değerlendiriyorum. Bu yüzden iç saha tercihim Caner olur, Vagner Love olur diyorum. Vagner Love, daha çabuk vurur. Bana hitap şekli böyle. İkinci yarıda Gençlerbirliği tehditleri çok fazla arttıramadı. 1-0 aldatıcı olmamalı. İkinci gol rahatlatıcı olabilir demiştik ilk yarı için.

Adriano'nun Caner'e tercih edilmesi üzerine...

Şampiyonluğa oynayan takımlarda iç sahada oynayacağın maçlardaki stoper tercihin çok önemli. Ayrıca bekte Adriano çok tecrübeli bir oyuncu. Bazı pozisyonlarda neden Caner’in yerine tercih edildiğini gösterebiliyor.

Ryan Babel'in sağ çaprazdan bulduğu pozisyonun analizi

Babel, sağ ayağını daha iyi kullanıyor. Çaprazda bulduğu pozisyonda kötü kontrol etti. Sağ ayağını kullanmasına rağmen topu zayıf olan ayağına alıyor. Onu anlamadım.

Metin Tekin, maçın adamını seçti

Gol belki Anderson Talisca’nın ama; ben maçın adamı oyunu Tolgay’a verirdim. Tolgay bugün çok iyi oynadı.

Spor yazarı ve yorumcusu Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın Gençlerbirliği'ni 1-0 yendiği maç sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

"En büyük adaylarından biri Beşiktaş"

Şenol Güneş ve takımı fikstürü eline aldığında İstanbul'un dışına çıkmayacağını görüyor. Dün Başakşehir kaybettikten sonra da şampiyonluğun en büyük adaylarından oldu Beşiktaş.

Zirve yarışı üzerine...

Galatasaray'ın evet Beşiktaş, Başakşehir ve Trabzonspor maçları var ama iç sahada oynaycak 50 bin kişinin önünde. Haftaya Pazar günü her şey çok daha netleşecek. Ancak tabii Fenerbahçe için yarın saat 6 gibi falan da konuşabiliriz.

Beşiktaş'ın iç saha performansı

Beşiktaş iç sahada coşkulu oynuyor. Ancak bugün coşkuyu biraz panikle karıştırdılar. Son vuruşlarda başarısızdı Beşiktaşlı futbolcular.

"Maç seçme olayı bitti"

Beşiktaş'ta maç seçme olayı bitti. Şampiyonlar Ligi varken Talisca'nın bir anadolu takımına gösterdiği performansla Bayern Münih'e karşı gösterdiği performans aynı değildi. Şimdi artık sadece lige odaklanacaklar.

"Vida'ya güvenmiyor"

Şenol hoca Vida'ya güvenmiyor bana göre. Rotasyonda Pepe ve Tosic'ten sonra geliyor. Vagner Love futbol kariyerinin sonuna gelirken bir anda Beşiktaş'ta buldu kendini. Evet Alanya'da çok iyi oynadı ama herkes bu formayı giymek için bütün kariyeri boyunca çalışıyor.

TRT Spor yorumcusu Mustafa Denizli, 1-0 biten Beşiktaş - Gençlerbirliği  maçını değerlendirdi.

"Beklenenden daha zor oldu"

Beşiktaş için beklenilenden zor bir maç oldu. Beşiktaş'ın üstün oynadığı, oyuna hakim olduğu bir maç oldu. Artık "Ben de bu yarışta varım" dedi. Beşiktaş çok mu iyi oynadı? Hayır! Kendi çizgisinden uzak bir oyun sergiledi. Talisca her zamanki gibi sahneye çıkıp , maçı kazandıran golü attı.

"Hopf muazzam kurtarışlar yaptı"

Gençlerbirliği buradan 1 puan alsaydı; alttaki rakipler arasında önemli olacaktı ama olmadı. Gençlerbirliği takımının bugün Beşiktaş karşısında etkinliği yoktu. Kaleci Hopf bugün çok iyi oynadı ve muazzam kurtarışlar yaptı.

Beşiktaş'ın oyunu

Beşiktaş'ta baskı, istek her şey var ama bir şeyi unutmamak lazım. Negredo olsun, Babel olsun, Vagner olsun, Quaresma'nın olmaması çok önemli. Lens bir şeyler yapmak istedi ama kötü değildi. Bir şeyler yapmaya çalıştı. Bugün 1-0'lık skor oynanan oyunun karşılığı olmadı.

"En iyi uygulayan Beşiktaş"

Bu haftaya kadar en iyi sağ parselizasyonu yapan takım Başakşehir idi. Şimdi bunu en iyi uygulayan Beşiktaş  oldu. Dakikalar ilerken Beşiktaş takımı daha çok baskı kurabiliyor. Takımda oyun zekası yüksek birçok oyuncu var. Pepe'nin olmaması,  Medel'in orta sahadan savunmaya doğru geçmesine neden olabiliyor.

Kırılma haftaları

Beşiktaş'ın, Bayern maçından sonraki grafiği çok önemliydi. Eğer Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarından 2 puan alsaydı; yukarıdaki gruptan 4 puan geride olacaktı. Sezon başında da söylediğim gibi 29 veya 30. hafta iki takımın mücadelesi şeklinde geçebilir. 

En avantajlı takım hangisi?

Yukarıdaki gruba bakarsak en avantajlı takımı Beşiktaş olarak görüyorum. Quaresma çok etkili bir oyuncu ama Babel çok önemli bir oyuncu. Beşiktaşlı oyuncuların bugün attığı şutlar adeta tribüne gönderme yarışı şeklinde geçti. Talisca'nın attığı golde, bir Talisca vuruşu şeklinde bir gol olmadı. Beşiktaş'ta şampiyonluk baskısı oluşmaya başladı.

Fenerbahçe kayıp yaşar mı?

Yarınki Malatyaspor- Fenerbahçe maçı önemli olacak. Eğer Fenerbahçe kazanırsa yukarıdaki grupta her türlü eli olacaktır. Dolasıyla iyi bir grafiği olan Galatasaray var ama rakiplerine göre daha zor bir fikstüre sahip olan Galatasaray var.

Ali Ece ve Nihat Kahveci, Tivibu Spor'da Beşiktaş, Gençlerbirliği maçının ardından açıklamalarda bulundu. 

Nihat Kahveci'den maç analizi

Gençlerbirliği ilk yarıda 2 tane net pozisyon buldu. Bu pozisyonlar gol olabilirdi. İlk yarıda sahanın yıldızı kaleci Fabri'ydi. Bugün maçın adamı ise son zamanlarda takımı yöneten, pazubandı olmamasına rağmen kaptanlık yapan Tolgay Arslan'dı. Tolgay, muhteşem paslar verdi. Talisca'ya da harika bir asist yaptı.

Kahveci'den Özat yorumu

Ümit Özat, maç öncesi 'Kapansam da Beşiktaş gol atar' dedi. Diğer hocalarda böyle cesaretli olmalı. Ümit Özat, ikinci döneminde Gençlerbirliği'ni çok iyi toparladı.  Bugün Ümit çıktı ve 'Yenmeye oynayacağım' dedi. İlk yarıda 2 pozisyon buldu. Sonradan gittiği takımda da başarılı olan hocalardan birisi Sergen Yalçın.

Ali Ece: Öyle oturur kalırsın

Bu sezon Napoli'yi görünce, Beşiktaş'ın Napoli'yi Napoli'de yenmesi çok büyük bir iş. İtalya'da gazeteci, 'Bunlar Tolgay'ı gösterip, Sosa'yı satmışlar' diyor. Sen Tolgay'ı bilmiyorsan, oturup çalışmadıysan, öyle oturur kalırsın.

Negredo kötü oynadı dersek....

Beşiktaş, Talisca'nın golüyle maçı kazandı. Beşiktaş'ın geçen iki sezona göre santrfor sorunu var. 'Negredo bugün kötü oynadı' dersek yanlış olur. Yüzde yetmişlerde oynadı. Gomez çok özel ve iyi bir karakterdi. Sonrasında Aboubakar ilk geldiğinde 10 üzerinden 3'tü fakat sonrasında muazzam bir performans sergiledi. Şenol Güneş, Aboubakar'dan çok iyi verim aldı ve Avrupa'nın şu anda gözdesi konumunda. Negredo'nun bazı pozisyonlarda şut atması lazım. Sergen Yalçın'ın ekibi de çok iyiydi. Tamer Tuna ve Murat Şahin vardı. Bu iş ekip işi.

Bayern üzerine...

Bayern Münih'i yenmek tabii prestij açısından güzel. 6-0 yenmek ama çok zor bir şey. İmkansıza yakın turu geçmek için. Belli dakikadan sonra ne taraftarlar ne oyuncular "bu maçı kazanmalıyız" çok aşırı efor sarf etmemeli. Hafta sonu ligin fiziksel açısından en iyi takımlarından Başakşehir ile oynayacaksın. Halen puan durumunda yenilmesine rağmen üstünde. Yenersen kesin olarak onları geçiyorsun. O zaman şampi denilebilir şimdi değil. Başakşehir, Galatasaray maçları belirler. Yani hedefi Beşiktaş seçecek. Sen ligde şampiyon ol biraz daha güçlü bür takım kur seneye bekle Bayern'i en azından gruplarda falan oynarsın.

Psikolojik üstünlük...

Bakalım o zaman İstanbul'daki maçı kazandığın zaman orada 4-0'da yense 3-0'da yense önemi yok. İstanbul'da kazanırsın 3 puanı hanene yazarsın. İkinci çıkmaka ya da birinci çıkmak için avantaj. Art güç gösterisi, futbolun yüzde 51'i son dönemeçte şampiyonluk yarılında, şampiyonlar ligi yarışını güç güçterisidir. O son dönemece girdin mi arkana bakmayacaksın. Ben en güçlüyüm en iyi benim mesajını bütün rakiplere verip psikolojik üstünlüğü eline alabilirsin.

Bir dönem Beşiktaş'ta Genel Menajerlik yapan Sinan Engin, Beşiktaş'ın Gençlerbirliği ile oynadığı maçı Beyaz Tv'de değerlendirdi. 

"İlk maça göre büyük fark var"

Bundan sonra çok iyi futbol beklemek çok zor. Makas daraldıkça stres atıyori gerginlik artıyor. Puan kaybederim korkusu var. Gençlerbieliği'nin eksik oyuncuları olmasına rağmen müthiş mücadele etti. Ümit Özat geldikten sonra Gençlerbiliği takım gibi takım olmuş. İlk maça göre çok büyük fark var. Taş gibi takım. 

"Başakşehir derim"

Beşitaş takımı bugün 72'ye 28 top yüzdesi ile oynamış. Böyle bir baskı yapmış. 6-7 tane pozisyon var, Gençlerbirliği'nin ise kritik pozisyonları var. Siklet farkı var. Standartın dışına çıkıyorsun doğal olarak. Başakşehir mi daha iyi savunma yapıyor dersen Gençlerbirliği derim. Ama kim daha iyi hücum yapıyor dersen Başakşehir derim.

"Babel bugün düşüşteydi"

Gençlerbirliği takımı mecbur bu şekilde oynamaya. Kapatacağım kontra oynayacağım. Ön tarafa gidemiyorsun müsade etmiyor sana rakip takım. Bireysel olarak işi çözecek, sonuca gidecek farka gidecek oyuncular bugün devrede değildi. Kim? Babel, bugün düşüşteydi.

"Talisca etkili oynayamıyor"

İkincisi; Talisca etkili oynamıyor. Bu tip özelikle bireysel yetenekleri üst düzey, teknik kapasitesi yüksek olan oyuncular kapanan takımlara karşı zorlanırlar. Negredo da kapalı savunma arasında kaldı ve istediği topları alamadı. Özat her tarafı kapamıştı.

"Quaresma'yı aradı"

Beşiktaş Quaresma'yı aradı özellikle iç sahada. Quaresma Vodafone Park'ta çok farklı bir oyuncu. Santim santim her yeri biliyor. Nerede duracağını, nerede orta yapacağını. Kısaca Lens'ten bir Quaresma yaratamazsın. Çok zor. Asla Quaresma kadar iyi futblcu değil olmasını da beklemeyelim. Quaresma olmadığı zaman iyi bir alternatif olabilir. Ama bana kalsa hep Quaresma ile başlarım, öncelik onun olur. Sakat değilse, cezalı değilse hep ilk onunla başlarım.

Lens hakkında...

Quaresma yokken Lens'i oynatmazsan bu adamı da bitirirsin. Şans vermek zorundasın. Haftaya Başakşehir maçında çok iyi oynayabilir. Standartları nedir? Quaresma standartlarına gelebilir mi? Beşiktaş'ta gol sorunu var. Negredo çok seri bir oyuncu değil. Alıp dönebilen bir oyuncu değil.

"Vagner Love'den istediği randumanı alamadı"

İkinci yarı oyuna Vagner giriyor. Vagner' den mutlu musun desek taraftara? değiliz derler. Vagner'den istediği randumanı Beşiktaş alamadı. Bir de kaprisleri var. Seneye kalır mı? Çok zor gibi görünüyor. Hem oynamak istiyor, hep oyunda kalmak istiyor. Bir de istediklerini yapamıyonsa surat asıyor. Çok üst düzey oyuncu değil. Anadolu takımda gol atmakla büyük takımda gol atmak ile fark var. Vagner Love ile Negredo kalsın der misin seneye? Keser mi kesmez mi? Kesmez...

Tosun açıklaması

Buradaki en önemli etki bu. Cenk Tosun iyi para verildi gitti tamam. Cenk'in yerini doldurabiliyorlar mı? Zor. Cenk daha hareketli bir oyuncuydu. Negredo'nun tarzı başka. Asist yapıyım, araya bırakıyım. Bugün Gençlerbirliği takımı her taraftan kapattı alan bulamadı.

Bireysel performanslar

Atiba'yı çok beğendim. Medel'i anlatmaya gerek yok. Fabri kritik bir top kurtardı. İkinci yarıda 1-2 tane var pozisyonları. Farklı bitmesi gereken bir maçı Ümit Ozat'ın kapatmasıyla Beşitaş zar zor 1-0 kazandı. Ben daha kolay geçer düşünüyordum ama zor geçti. Bireysel yıldız oyuncular ağırlığını koyamadı. Babel yok, Talisca yok. Oğuzhan'ı daha erken oyuna atabilirdi.

"Şampiyonluğa oynayan takım böyle oynar"

Ama yine de kötü oynarken bu kadar istekli, arzulu pozisyon vermiyorsun. Şampiyonluğa oynayan takım bu kadar pozisyon vermez Başakşehir takımı. Dün verdiğin pozisyonlara bakıyorsun. Ne oldu diyorsun bu takıma. Cengiz Ünder varken demek diyorsun. Savunmasında bir sıkıntı var Başakşehir'in. Beşiktaş'a bakıyorsun şampiyonluğa oynayan takım böyle oynar.

"Özat risk alabilirdi"

Pozisyon vermedi ve müthiş baskı kurdu. Bireysel oyuncular ön plana çıkamadı. Beşiktaş takımına karşı top oynarsan yanarsın. Ağır savunma yaparsan orta sahayı sıkıştırırsın Beşiktaş takımını zorlarsın. Erken gol gelseydi Özat oyunu açabilirdi ve risk alabilirdi. Beşiktaş'ın yıldızları etkili değildi.

"Nasıl şampiyon olacaksın?"

Haftaya Cumartesi Fenerbahçe - Galatasaray, Başakşehir - Beşiktaş 30 ve 34. haftasından daha önemli Tamam mı devam mı. Kimin için? Fenerbahçe için, Başakşehir için. Ben Beşiktaş olamazsa Başakşehir olsun diyorum. Sen Fenerbahçe'ye yenildin nasıl şampiyon olacaksın? Önümüzdeki hafta her şeye gebe. Derbi maçı Başakşehir - Beşiktaş maçınıda etkileyecektir.

Tartışmalı pozisyonlar

Buradaki sıkıntı Şenol Güneş'in yer ihlali olması, Ahmet Oğuz'un da taçı kullanması gereken yerden kullanmaması. Şenol Güneş Ahmet Oğuz'a gitmiyor, Ahmet Oğuz, Güneş'e geliyor. Tacı normal çıktığı yerden kullansa hiç bir sıkıntı olmayacak. Pozisyonu bir yukardan seyredin. Ahmet Oğuz da biliyor pozisyonu.

Taç konusu

Aykut Kocaman bir örnekleme yaptı. Tacı bile çabuk aldı kullandı. Hakem sessten duyamadı. Ümit Özat'ta görmemiştir pozsiyonu. Bakın pozisyona, taç nizami kullanılsa hiç sorun olmayacak. Şenol Güneş çizgiye çok geldiği için bir ihlal uyarısı yapılabilirdi. 

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler