Beşiktaş gidene 'dur' demeyecek! Boateng...

21.03.2020 - 08:48 | Son Güncellenme: 21.03.2020 - 08:51

Beşiktaş, gelecek sezon kadro maliyetini düşürmek isterken, kadrosunda bulunan ve takımdan ayrılmak isteyen yabancı futbolcularla yollarını ayıracak. Peki siyah-beyazlıların kadrosunda kaç yabancı futbolcu bulunuyor, sözleşmeleri ne zaman sona erecek?

Beşiktaş gidene 'dur' demeyecek! Boateng...

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ta 14 yabancı futbolcu bulunurken, bunların 5 tanesi kiralık ve sözleşmeleri 31 Mayıs 2020'de son buluyor. Son dönemde koronavirüsünün etkisiyle Süper Lig'in de ertelenmesi sonucunda siyah-beyazlılarda erkenden takımdan ayrılmak isteyen oyuncular belirdi.

Beşiktaş ise kador maliyetini düşürerek, erkenden ayrılmak isteyen yabancı futbolculara kolaylık sağlayacağını belirtti. Skorer'in haberine göre Kevin-Prince Boateng ise bu oyuncuların başında yer alıyor. Trabzonspor'da Obi Mikel'in yaptığı gibi sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedilmesini isteyen yıldız oyuncuya kalması için baskı yapılmayacak.

Siyah-beyazlı yönetimde ise hedef kadro maliyetini 30 milyon €'nun altına indirebilmek. Dünyada yayılan koronavirüs salgınının getirdiği maddi zararı da Beşiktaş, yabancı futbolculardan bazılarının takımdan ayrılmasına izin vererek gidermek istiyor. 

Bu doğrultuda yüksek maaş alan yerli oyuncularla da ayrıyeten masaya oturularak maaşlarında indirime gidilmesi talep edilecek.

Beşiktaş'taki yabancı futbolcular

Senin için hazırladığımız haberler