Beşiktaş'ın hedefinde Hagi'nin takımı Farul'da oynayan Enes Sali var

Feride Kara
10.02.2022 - 18:06 | Son Güncellenme: 10.02.2022 - 18:13

Beşiktaş, Romanya Milli Takımı'nda da forma giyen 15 yaşındaki genç futbolcu Enes Sali için Farul'a 500 bin Euro'luk bir transfer teklifinde bulundu.

Beşiktaş'ın hedefinde Hagi'nin takımı Farul'da oynayan Enes Sali var

Beşiktaş sezon sonu transferi için şimdiden harekete geçerek Romanya Milli Takımı'nda da forma giyen 15 yaşındaki Enes Sali için Farul'a 500 bin euro teklif etti. Hagi'nin takımı Farul, 1 milyon euro ve sonraki satıştan pay talep etti. 

Görüşmeler devam ediyor

Romanya futbolunun genç yıldızlarından görülen Sali için Beşiktaş'ın 500 bin euro teklifi karşısında siyah beyazlılardan 1 milyon Euro talep edilirken İki kulüp arasındaki görüşmelerin devam ediyor. Enes Sali'nin gelecek sezon Beşiktaş forması giymesi yüksek bir ihtimal olarak görünüyor.

Romanya Milli Takım formasını giyen en genç futbolcu oldu

Geçtiğimiz aylarda 2022 Dünya Kupası Elemeleri'nin son grup maçında Enes Sali, Romanya adına tarihe geçmişti. Türk asıllı Rumen futbolcu Romanya grubun son maçında Lichteinstein'i deplasmanda 2-0 mağlup ederken maçın 82. dakikasında Andrei Ivan'ın yerine oyuna girdi ve milli formayla tanıştı. 15 yıl, 8 ay ve 22 günlük Enes Sali, Romanya Milli Takım formasını giyen en genç futbolcu unvanının sahibi oldu.

İlgini Çekebilir
Kupanın son şampiyonu Beşiktaş çeyrek final peşinde! İşte Göztepe maçı 11'i...
Habere Git

Enes Sali kimdir?

Kanada doğumlu Romanyalı Enes Sali'nin ailesi Türk kökenlere sahip. Özellikle Dobruca bölgesinde yaşayan Romanya'daki Türklerin 2011 sayımına göre sayısı 28 bin 226.

Kanada'nın Toronto şehrinde doğan Enes Sali, 2017 yazında Barcelona altyapısına geçti. 2018 yazında ise buradan ayrılarak Hagi'nin Romanya'daki futbol akademisine başladı. 15 yaşındaki futbolcu bugünlerde Hagi'nin sahibi olduğu Farul Constanta'da top koşturuyor ve bu sezon şu ana kadar 8 maça çıkıp 1 gol attı.

Rumen basınında çıkan haberlere göre Barcelona geçmişte altyapısında oynayan Enes Sali ile yakından ilgileniyor.

Asıl pozisyonu 10 numara olan Enes Sali kanatlarda da görev yapabiliyor.

Senin için hazırladığımız haberler