Beşiktaş E Spor'da hükmen mağlup, Galatasaray galip sayıldı

Ali Bozkurt
20.02.2024 - 15:41 | Son Güncellenme: 20.02.2024 - 20:50

Türkiye Espor Futbol Ligi'nde oynanan Beşiktaş - Galatasaray derbisinde itirazlar kabul edildi ve Beşiktaş hükmen mağlup sayıldı, Galatasaray derbiyi kazandı.

Beşiktaş E Spor'da hükmen mağlup, Galatasaray galip sayıldı

AJANSSPOR HABER

“Türkiye Espor Futbol Ligi 18. haftasında, 14 Şubat 2024 Çarşamba günü oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisi, 3-2'lik skorla Beşiktaş'ın galibiyetiyle tamamlandığı maça Galatasaray'ın itirazı sonrası karar açıkladı. Sarı-Kırmızılılar 1-0 galip sayıldı. 

Galatasaray, Beşiktaş'ı hükmen yendi

Galatasaray espor resmi hesabından açıklama yaptı. Sarı-Kırmızılılar, ''19.02.2024 tarihli Türkiye Espor Futbol Ligi kararına göre takımımız Beşiktaş Espor’u hükmen 1-0 mağlup etmiştir.'' ifadelerine yer verdi.

Galatasaray açıklamasına şu şekilde devam etti:

''İlgili karar; “Türkiye Espor Futbol Ligi 18. haftasında, 14 Şubat 2024 Çarşamba günü oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisi, 3-2'lik skorla Beşiktaş'ın galibiyetiyle tamamlanmıştır. Ancak, maç sonrasında Galatasaray kulübü, oyun kuralları dahilinde, rakip oyuncuların boy videolarının kayıtlarını talep etmiştir.''

İlgini Çekebilir
Geleceğin Yıldızları etkinliği başladı! İşte Arda Güler'in reytingi
Habere Git

''Galibiyet tescil edildi''

Galatasaray Espor Beşiktaş'a karşı 1-0 galip olarak tescil edildiğini duyurdu:

''Beşiktaş kulübü zorunlu olan boy videosunu sunamamıştır. Ligimizin kuralları gereği, Beşiktaş kulübü hükmen mağlup ilan edilerek, maç 1-0 Galatasaray'ın lehine tescil edilmiştir.''

TEF Ligi şike değil dedi

Türkiye Espor Futbol Ligi tarafından Beşiktaş'ın şike yaptığı iddialarına cevap verildi. Yapılan açıklamada, "Türkiye Espor Futbol Ligi'nin 18. haftasında oynanan Beşiktaş Espor ve Galatasaray Espor arasındaki mücadelede, Galatasaray Espor takımının hükmen galibiyetiyle ilgili olarak önemli bir açıklama yapma ihtiyaci hissetmekteyiz. EASPORTS FC24 Pro Clubs modunda, adil rekabeti sağlamak ve olası hatalardan kaynaklanan avantajlari önlemek amacıyla farklı pozisyonlar icin belirlenen boy sınırları, ligimizin önemli bir kuralını oluşturmaktadır. Oyuncuların bu sınırlara uygunluğunu kontrol etmek adına maç esnasında çekilen görüntü kayıtları, kurallara uygunluğun denetlenmesi amacıyla her takımdan talep edilmektedir. Tarafimiza iletilen görüntüler üzerinden yapılan değerlendirme sonucunda, Beşiktaş Espor oyuncuları belirlenen boy sınırları içinde olduğu tespit edilmiştir. Ancak, maç esnasında ve belirtilen prosedür doğrultusunda kayıtlar alınmadığı için kural ihlali gerçekleşmiştir. Bu noktada önemli bir vurgu yapmak isteriz ki söz konusu durum şike ya da diskalifiye anlamına gelmemektedir. Bazı medya organlarındaki yanliş veya eksik bilgilendirmelere itibar edilmemesini önemle belirtiriz. Olay, sadece kayıtların alınma şekliyle ilgili bir prosedür ihlali olarak değerlendirilmelidir. Kamuoyunun anlayışına ve desteklerine teşekkür ederiz" denildi.

İhmali olan oyuncular ve koç ekibi ile yollar ayrıldı

Beşiktaş cephesinden yapılan duyuruda ise "Galatasaray Espor ile oynanan karşılaşmada yaşananlar hakkında Türkiye Espor Futbol Ligi gerekli resmi açıklamayı yapmıştır! İhmali olan oyuncular ve koç ekibi ile yollarımızı ayırmış bulunmaktayız" ifadeleri kullanıldı.

Senin için hazırladığımız haberler