Mehmet Demirkol: "Beşiktaş için 16. haftadan sonrası kritik"

Orhan Gülek
09.11.2021 - 21:15 | Son Güncellenme: 10.11.2021 - 10:57

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi Youtube kanalında Beşiktaş'ın Trabzonspor yenilgisini değerlendirdi.

Mehmet Demirkol: "Beşiktaş için 16. haftadan sonrası kritik"

AJANSSPOR - HABER

Yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates YouTube kanalında Beşiktaş'ın kendi sahasında 2-1yenildiği Trabzonspor karşılaşmasını değerlendirdi.

"Sergen Yalçın yerine Şenol Güneş'i isteyenler var"

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'ın yerine Şenol Güneş'in gelmesini isteyenler bulunduğunu belirten Demirkol, "Sergen Hoca bu yıl başarılı değil. Kafa karaşıklığı var" dedi.

"Pjanic Beşiktaş'a iyi mi geldi?"

Demirkol, Beşikaş'ın oyununda tıkanıklıklar bulunduğunu ve Vincent Aboubakar gibi bir oyuncuyu aradığını söyledi. Demirkol, konuşmasına şöyle devam etti:

"Pjanic'in varlığı büyük avantaj ama oyununu değiştirdi Beşiktaş'ın. Olağanüstü  bir oyuncu ama iyi mi geldi Beşiktaş'a bilmiyorum. Bu kadar kendisini vermesini beklemiyordum.  Şampiyonlar Ligi'nden sonra aynı şekilde kendini verecek mi? Burada Xavi'nin kararı önemli. Haziran'da Barcelona'ya dön derse başka gideceksin derse başka bir şey çıkar ortaya. Xavi deneceksin derse kendini korumaya alabilir. Müthiş bir profesyonellikle devam da edebilir. Bunların hiçbiri de olmayabilir. Bunların hepsi soru işareti."

"Beşiktaş 16. haftadan sonra arayı kapatabilir"

Yorumcu, Şampiyonlar Ligi'nin 16. haftaya kadar Beşiktaş'a etki edeceğini belirterek "Esas sorunun 16. haftadan sonra ne olacak? Oraya 9-10 puan farkla gidersen bu kadroyla yapabilirsin. Geriye 22 hafta kalıyor. 66 puan var orada. 80 puan şampiyon yapar. Maksimum 82'de biter bu iş. Zor ama olmayacak bir şey değil" dedi.

"İnanılmaz bir Uğurcan Çakır performansı var"

Demirkol, Beşiktaş'ın zirveyi yakalamasının Trabzonspor'a bağlı olduğunu,  Abdullah Avcı'nın görev aldığından beri Karadeniz ekibinin bir yenilgi sürecine girmediğini söyledi.  "İnanılmaz bir Uğurcan Çakır performansı var" diyen yorumcu konuşmasını şöyle bitirdi:  "Abdullah Avcı geldiğinden beri kurtarma yüzdesi 83. Akıl almaz bir rakam. Avcı ile aralarında bir güven oldu. Bu arada Trabzon'da Fenerbahçeli Altay'a Beşiktaş'ta Uğurcan'a yapılan ayıp. İnsaf. Bu kültürü toptan değiştirmek şart."

Senin için hazırladığımız haberler