Beşiktaş için kritik toplantı

15.03.2021 - 10:50 | Son Güncellenme: 15.03.2021 - 11:44

Beşiktaş Kulübü, erkek basketbol takımının Tofaş ile oynadığı maçta kural hatası yapıldığı gerekçesiyle başvuruda bulundu. Siyah beyazlıların itirazı için bugün kritik görüşme olacak. Detaylar haberimizde...

 Beşiktaş için kritik toplantı

Erdal CÖMERT-AJANSSPOR ÖZEL

ING Basketbol Süper Ligi'nde Tofaş ile oynadığı maçta son saniye 3 sayılık basketi talimatlara aykırı şekilde VAR'da iptal edilen Beşiktaş Icrypex'in itirazı için bugün ilk görüşme yapılacak.

Gözler hakemlerde

Galip ilan edilmeyi talep eden siyah beyazlılara dair kesin kararı Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) verecek. Ancak öncesinde bugün kritik bir toplantı gerçekleştirilecek.

TBF Tahkim Kurulu, bugün maçı yöneten hakemlerle Merkez Hakem Kurulu'ndan görüş alacak. Ve aldığı görüşlerden sonra değerlendirmesini TBF Yönetim Kurulu'na sunacak. Yönetim de nihai kararı verecek.

Ne olmuştu?

Beşiktaş Icrypex, Ercan Osmani'nin attığı son saniye üçlüğüyle maçı 89-88 kazandı. Ancak hakemler atışın üçlük mü yoksa iki sayılık mı olduğunu kontrol etmek için monitöre baktı. Hakemler buna karşın sayıyı tamamen iptal etti çünkü oyuncunun çizgiye bastığını tespit etti.

Fakat, TBF oyun talimatlarına göre hakemler, video görüntüye dayanarak çizgi kontrolü yapamıyor.
Ama hakemler aksi karar verdi ve sonuçta Beşiktaş, ardından Tofaş'ın attığı serbest atışlar sonucunda maçta 89-86 mağlup ilan edildi.

Çizgi kontrolü yapamaz

Beşiktaş yönetimi ise bu karar itiraz etti. Siyah beyazlılar itirazlarında "Oyuncunun çizgiye basma nedeni rakibin  attığı omuz. Öncesine dönemeyen hakem, şayet çizgiye bakarak önceye dönecekse, o zaman lehimize faulü vermeli. Hatta bir pozisyon daha öncesinde bir başka faul daha var. Hakemin VAR’a ne için çağrılıp çağrılamayacağı belli. Buradaki durum bundan vahim, zaman kontrolü için giden hakem önceki pozisyonu inceliyor ya da tesadüfen görüyor" görüşünü dile getirdi.

Sıralama değişecek

Bu sezon sadece 3 yabancı oynatan ve kadrosunu genç yerli oyuncularla takviye eden Beşiktaş, 13 galibiyetle ligde 7. sırada bulunuyor. Tofaş ise 14 galibiyetle 4. sıraya yükseldi. Karar değişirse takımların sıralamadaki değişecek.

Senin için hazırladığımız haberler