Beşiktaş için tartışılan yorum: Massuaku'yu pamuklara sarmak gerek!

Cüneyt Muharremoğlu
30.12.2022 - 11:58 | Son Güncellenme: 30.12.2022 - 12:31

Beşiktaş - Adana Demirspor karşılaşmasını spor yazarları Uğur Meleke, Cem Dizdar, Güntekin Onay, Ali Ece, Bilal Meşe, Fatih Doğan, Ali Gültiken değerlendirdi.

Beşiktaş için tartışılan yorum: Massuaku'yu pamuklara sarmak gerek!

AJANSSPOR HABER

Gaziantep FK deplasmanında 1-1 berabere kalarak zirve yarışında yara alan Beşiktaş, kendi sahasında güçlü Adana  Demirspor'u 1-0 yenerek Süper Lig'deki iddiasını sürdürdü. Siyah beyazlılar Adana ekibinin 1 puan arkasına 26 puanla yerleşirken lider Galatasaray ile aralarında 6 puan fark bulunuyor. Spor yazarlarının maçla ilgili değerlendirmeleri şöyle...

Uğur Meleke: Şenol Güneş esame listesiyle kazandı

Uğur Meleke (Hürriyet):  Beşiktaş sette, özellikle kanattan getirip yerden ortaya çevrilen toplarla; Adana Demirspor da geçişlerde bolca pozisyon ürettiler. Skoru nüanslar belirledi, ancak Beşiktaş’ın Gaziantep maçına göre daha uzun süreler büyük takım davranışı içinde olduğunu söyleyebiliriz. Bugün Süper Lig’deki 19 teknik adamın belki 12-13’ü, Umut-Necip-Atiba’yı bir arada 11’de kullanmayı reddedecektir, fazla tutucu bulacaktır bu seçimi. Şenol Güneş dün Gaziantep 11’ine yaptığı doğru rötuşlarla, yani bir bakıma esame listesiyle kazandı maçı saat 8’de.

Cem Dizdar: Oyunu güçlü görünmeyen Beşiktaş galip

Cem Dizdar (Fanatik): Maç başında etkili görünen Beşiktaş ilk devre boyunca topu kontrol etmiş olsa da ön alan etkisi açısından o denli yaratıcı/güçlü görünmedi. Devre tamamlandığında 20 orta 10 şut atmıştı! Buna rağmen golü de serbest vuruştan buldu. Ligin düzeni ve oyun gücü olan takımlarından Demirspor ise ilk devre tek kornerindeki tehlikenin dışında sadece "Fırsat oyunu" sınırlı kaldı. Oyunu güçlü görünmeyen Beşiktaş yine de dün akşam mağlup ettiği ve bir basmak üzerinde olan rakibiyle puan farkını bire indirdi.  

İlgini Çekebilir
Keyifsiz ama kalitesi ortada!
Habere Git

Turgay Demir: Masuaku'yu pamuklara sarmak gerek

Turgay Demir (Fotomaç): Adana Demirspor ligin en iyi takımlarından, sağlam bir kadroları var ve her takım için zorlu bir rakip konumundalar. Böyle bir rakip karşısında Şenol hocanın Salih-Josef ikilisiyle orta sahayı parselleyip 10 numara pozisyonunda Gedson'u kullanması akıllıcaydı. Bana göre ideal Beşiktaş orta sahası budur zaten. Oyuna 4-2-3-1 dizilişinde başlayıp zaman zaman 4-3-3'e dönen Kartal tempo yaptığı anlarda iyi pozisyonlar buldu.  Gecenin en iyisi bana göre Masuaku idi. Kalitesini kanıtladı. Diğer alternatiflere bakınca şunu net olarak söyleyebilirim; Masuaku'yu pamuklara sarmak gerek.

Ali Ece: Masuaku, Umut Meraş'tan iyi savunma yapar

Ali Ece (Fanatik): Eldeki kadrodan şimdilik en doğru ve kolektif açıdan güçlü merkez orta saha üçlüsü Adana Demirspor karşısında Şenol Güneş’in görev verdiği isimlerden oluşuyor: Josef günündeyse Beşiktaş savunmadan hücuma ve hücumdan savunmaya geçişlerde daha dengeli birtakım bünyesine sahip oluyor. Salih prese iyi katkı verdi. Gedson önünde formu düzelmiş bir Dele Alli ile çok daha verimli olabilir.  Maçın kahramanı Masuaku konusunda görüşüm sezon başından beri aynı: Umut Meraş’ın topla zar zor yaptıklarını Masuaku plaj topuyla bile yapar, ayrıca savunması da süper olmasa da Meraş’ın savunmasından en ufak eksiği yok!

Fatih Doğan: Beşiktaş'a güneşli günler gelecek

Fatih Doğan (Sabah): Bazen bir puanın, bir galibiyetin kendi çapından büyük yansımaları olur. Bunu sadece puan cetveli değil işin psikolojisi ve sosyolojisi de belirler. Beşiktaş'ın, Adana Demirspor maçında aldığı üç puan işte tam bu tanımlamaya uygun. Beşiktaş yukarıyla arasındaki fay hattını açılmasına izin vermediği gibi, Şenol Güneş'le yarışın içinde olacağını gösterdi. Beşiktaş çok iyi denilebilecek bir performans ortaya koymasa da oyunun kontrolünü bırakmadı. Bunun en büyük nedeni, Josef'in 11'de başlamasıydı.  Antalya kampını izledim. Şenol Güneş'in yapmak istediklerini biliyor ve dokunuşlarının izlerini net olarak görebiliyorum. Parçalı bulutlu günlerden güneşli günlerin geleceğine ve bununda uzak olmadığına inanıyorum.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş Demir'i Güneş ile eritti!
Habere Git

Bilal Meşe: Beşiktaş her maça diken üstünde çıkıyor

Bilal Meşe (Milliyet):   Dünya Kupası’ndan sonra lige kötü bir başlangıç yapan Beşiktaş, zirveye tutunabilmek için adeta çırpınıyor! Kartal bırakın kadro tercihlerini bir kenara, özgüven duygusunu kaybetmiş, her maça adeta diken üstünde çıkıyor! Böylesi güçlü bir rakip karşısında Kartal, geçmiş maçlarına oranla biraz daha derli - toplu gözüktü. (Son 25 dakika hariç.) Ya Mert olmasaydı? 

Ali Gültiken: Oyunculara özgüven oldu

Ali Gültiken (Sabah): Beşiktaş bu periyotta karşılaşabileceği en zor rakiple oynadı.  Beşiktaş'ın böyle bir rakibe karşı ortaya koyması gereken en önemli şey oynama isteği ve kazanma coşkusuydu. Bunun içerisine yüksek dozda mücadeleyi de koyunca maçı istediği yöne çevirdi. Kaleci Mert'ten orta alandaki Salih'e ondan N'Koudou'ya kadar herkes bu mücadelenin içerisine yüreğini de koydu. Siyah-beyazlıların alternatifli bir kadrosu var ama herkesin bu mücadeleye inanması lazım. Beşiktaş erken bulduğu golden sonra oyun dengesini çok iyi bir şekilde elinde tuttu ve zor süreçte önemli bir galibiyet aldı. Oyunculara da önemli bir güven kaynağı oldu.

Senin için hazırladığımız haberler