Beşiktaş ilk transferini Miguel Peiro Montanana ile yaptı

18.01.2022 - 17:05 | Son Güncellenme: 18.01.2022 - 18:02

Transfer! Beşiktaş, ara dönemde ilk takviyeyi teknik heyete yaptı. Şenol Güneş'in ekibinden Miguel Peiro Montanana Atletik Performans Antrenörü oldu.

Ara transfer döneminde futbolcu alımında sessizliğini koruyan Beşiktaş, teknik heyete takviye yapdı. Şenol Güneş'in Beşiktaş'ta çalıştığı dönemde atletik performans ekibinin başında yer alan Miguel Peiro Montanana, siyah beyazlı kulübe 3 yıl aradan sonra geri döndü.İspanyol performans antrenörü, Önder Karaveli'nin ekibinde yer alacak.

İlgini Çekebilir
Ve Sergen Yalçın sessizliğini bozdu! Ayrılığın nedeni...
Habere Git

Siyah beyazlı kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Miguel Peiro Montanana, Futbol A Takımımızın Atletik Performans Antrenörü Oldu
Futbol A Takımımızın Atletik Performans Antrenörlüğü görevine, 2015-19 yılları arasında takımımızda görev yapmış olan Miguel Peiro Montanana getirilmiştir. Miguel Peiro Montanana’ya çalışmalarında başarılar diler, kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız."

Cuper ve Simeone ile de çalıştı

Kariyerinde daha önce Valencia'da Hector Cuper ve Atletico Madrid'de Simeone ile görev yapan Montanana Güneş ile birlikte Bursaspor ve Beşiktaş'ta çalışmıştı.

İspanyol kondisyoner son olarak, Süper Lig'e bu sezon yıllar sonra yükselen Adana Demirspor'da teknik direktör Samet Aybaba'nın teknik heyetinde yer almıştı. 

Beşiktaş'ta 2 şampiyonluk gördü

60 yaşındaki Miguel Peiro Montanana, siyah beyazlı kulüpte göre aldığı yaklaşık 4 yıllık dönemde iki Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. Montana, bu başarıları Şenol Güneş yönetimindeki takımda yaşadı. Montana'nın bulunduğu dönemde siyah beyazlı takım Avrupa'da hem UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final gördü hem de Şampiyonlar Ligi'nde gruptan namağlup çıkmayı başardı.

Ceyhun Kazancı ilk işareti vermişti

Geçen hafta düzenlenen basın toplantısında kulübün yeni sportif direktörü olarak lanse edilen Ceyhun Kazan, atletik performan departmanı kurtularını açıklamıştı. Kazancı, "Bu önemli sorunlardan birisi. Futbolcu izleme konusunda bilim, teknoloji ve yazılım işin merkezine oturdu. Hazırlıklarımızı yaptık. Oyuncuyu seçerken tabii ki gözlere ihtiyacımız var ancak işin analiz kısmını da göz ardı etmek mümkün değil. Teknik direktörler değişse de kulübün bünyesinde kalacak olan bir analiz ekibi olacak. Bu sistemi her geçen gün güçlendirerek yürürlüğe sokacağız" demişti.  adayı olacaktır. Önder hoca, Bruno gelse de gelmese de bu projenin merkezinde olacak olan bir isimdi" diyerek sözlerini tamamladı.

İlgini Çekebilir
Son dakika! Beşiktaş'ın yeni sportif direktörü açıklandı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler