Kritik toplantı bitti! Beşiktaş'ta son durum...

Akın Ungan
13.12.2021 - 20:02 | Son Güncellenme: 14.12.2021 - 08:39

Sergen Yalçın'ın yerine teknik direktör arayan Beşiktaş'ta, 6 saatlik toplantıda karar veremedi. Fenerbahçe derbisinde de Önder Karaveli olacak.

Kritik toplantı bitti! Beşiktaş'ta son durum...

Kartal YİĞİT - AJANSSPOR

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın dan boşalan koltuğa kimin oturacağı henüz netleşmedi. Bunun için toplanan Beşiktaş yönetimi yaklaşık 5 saat süren oturumda kesin kararı vermezken yöneticiler tek tek görüşlerini paylaştı . Toplantıya yurt dışında olan Umut Şenol’un dışında bütün yönetim kurulu üyeleri katılırken  çoğunluk yabancı dedi.

Yöneticiler, Başkan Ahmet Nur Çebi'ye “en mantıklı tercih yıpranmamış altyapıya önem veren. ve düşük bütçe ile iyi işler yapabilecek yabancı bir teknik adam” diyerek görüş belirttiler. Başkan Ahmet Nur Çebi, Erdal Torunoğulları ve Emre Kocadağ ise hocanın yerli olması gerektiğini söylediler. Başkan Çebi, daha sonra Futbol AŞ'nin başındaki Ceyhun Kazancı ile uzun süre görüştü. Kazancı görüşünü yabancı olarak tekrarlarken, bu ismin de Portekizli Bruno Peine olduğunu dile getirdi.

Şenol Güneş ile görüşecek

Yönetimin çoğunluğunun ve Kazancı’nın yabancı isteğine rağmen Başkan Ahmet Nur ÇEBİ ‘nin Şenol Güneş ile yine de görüşüp fikirlerini alacağı öğrenildi . Bu hafta içinde teknik adamın durumunun netleşeceği Fenerbahçe maçıne de Önder Karaveli’nin çıkacağı belirtildi. Ancak kararın büyük oranda Portekizli teknik adam dan yana çıkması bekleniyor.

Beşiktaş Futbol A.Ş Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, basın mensuplarının karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

İlk etapta Önder Karaveli ile devam edeceklerini belirten Kazancı, "Daha detaylı çalışma kararı aldık. Çalışmalar bitene kadar Önder Karaveli ile yola devam etme kararı aldık. Yarın öbürgün isimlerle çalışmalar sonuçlanınca tekrardan değerlendirme yapacağız. Fenerbahçe karşılaşmasında Önder hoca maçın başında olacak mı net belli değil." idadelerini kullandı.

“Şenol hocanın ismi de gündeme geldi”


Birçok ismin gündemde olduğunu ve bu isimler arasında Şenol Güneş’in de olduğunu söyleyen Ceyhun Kazancı, “Bütün hocalar değerlendirildi. Bütün çalışmalar için birkaç güne ihtiyacımız var. Yerli yabancı yeni isimler gündeme geldi. Basına çıkmayan isimler de var. Şu anda yerli ya da yabancı hoca olsun konusundan ziyade isimle ilgili durumlar var. Toplantı esnasında da herhangi bir hocayla temasımız da olmadı” dedi.
Beşiktaş’ın içinden çıkan birçok hoca olduğunu ancak illa ki Beşiktaş’ın içinden çıkmış bir hocayla anlaşacakları gibi bir durumun olmadığını söyleyen Kazancı, “Beşiktaş’ta hiç oynamamış bir isim de olabilir. Bu hafta içinde artık bu durumun adını koymak istiyoruz. Ama şu gün olur demek sağlıklı olmaz. Çalışmaları yaparken hata yapmak istemiyoruz. Doğru bir karar vermek istiyoruz. Bununla ilgili en hızlı kararı vermek istiyoruz” açıklamasını yaptı.

“Pinheiro ve Bilic gündemde”


Son günlerde yazılan isimlerden Bruno Pinheiro’nun hala gündemde olduğunu söyleyen Ceyhun Kazancı, “Bu ismi de değerlendiriyoruz. Artıları ve eksileriyle her ismi değerlendiriyoruz. Dolaylı şekilde bütün isimleri değerlendirmek ve bütün yönetim kurulunun isimlerini almak çok önemliydi. Ben de profesyonel olarak görüşlerimi aktardım. Bugün beklenti vardı ama acele etmek istemiyoruz. Harika bir liderimiz var ve camia tarafından bağra basıldı. Önder hocaya tekrar teşekkür ediyoruz. Herhangi bir hata yapmamak için acele etmiyoruz. Listede 7-8 adayımız var” dedi.
Gündeme gelen isimlerden Farke ile anlaşılamadığını da söyleyen Kazancı, son olarak ise listedeki isimlerden birinin Beşiktaş’ın eski hocası Slaven Bilic olduğunu ifade ederek sözlerini tamamladı.

Farke defteri kapandı

Daniel Farke ile görüşmelerde bulunduğu bilinen Beşiktaş'da Ceyhun Kazancı, bu isimle anlaşamadıklarını duyurdu. Kazancı, "Daniel Farke defterini kapattık, anlaşamadık. 7-8 adayımız var. Slaven Bilic hala adaylardan bir tanesi" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler