Beşiktaş, Önder Karaveli ile bitirecek, yabancıyla başlayacak. İşte radardaki Alman!

Akın Ungan
06.01.2022 - 23:08 | Son Güncellenme: 07.01.2022 - 13:22

Sezonu Önder Karaveli ile bitirmeyi planlayan Beşiktaş, gelecek sezonsa bir yabancı hoca düşünüyor. Radardaki isimlerden biri, bir Alman. İşte o hoca.

Beşiktaş, Önder Karaveli ile bitirecek, yabancıyla başlayacak. İşte radardaki Alman!

Kartal YİĞİT-AJANSSPOR

Sergen Yalçın'ın ayrılmasından sonra teknik direktör arayışına giren Beşiktaş, Bruno Pinheiro'nun son anda çark etmesiyle, yola geçici olarak Önder Karaveli ile devam etme kararı aldı. Ancak, Karaveli'nin beklentinin üzerine çıkması ve Süper Kupa'yı da kazandırmasıyla birlikte siyah beyazlı yönetimde sezonu "Karaveli ile tamamlayalım" fikri ağırlık kazandı. Ancak gelecek sezon, yabancı bir hocayla başlanması güçlü bir seçenek olarak masada duruyor.

Tam yetkili Kazancı, yabancıda ısrarlı

Başkan Ahmet Nur Çebi'nin tam yetki verdiği Beşiktaş Futbol AŞ Genel Direktörü Ceyhun Kazancı, başından beri başarıya aç, altyapıya önem veren, genç futbolcu yetiştirme potansiyeli olan bir teknik direktör üzerinde duruyor. Kazancı, Esteroli'i çalıştıran Bruno Pinheiro'yu yönetime de kabul ettirmişti. Ancak Portekizli teknik adam son anda kulübünde kalmaya karar verdi.

Alman teknik direktörle görüşüyor, imza yakın!

Ajansspor'un elde ettiği bilgiye göre, Ceyhun Kazancı bir çok teknik adamla temas halinde. Bu isimlerden birinin adına ulaştık. Gelecek sezon için siyah beyazlıların listesinde yer alan isimlerden biri Jens Keller. Alman teknik adamla ön görüşmeler yapıldı. Beşiktaş yönetimi, birlikte yola çıkılırsa, Alman hocaya 600 ila 700 bin Euro bandında bir ücret verecek.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Önder Karaveli, Nuri Şahin'e ne söyledi?
Habere Git

Yüksek kontratlı oyuncular gidecek

Keller veya bir başka yabancı teknik adamın gelmesi halinde dahi, yönetimin daha önce duyurduğu gibi, ekipte Önder Karaveli de yer alacak. Yeni teknik heyet, altyapıdan da yapılacak genç oyuncuların da olduğu büyük ölçüde yenilenmiş bir kadroyla yola çıkacak. Siyah beyazlılarda kadro dışı olan Jeremain Lens, Adem Ljajic'in yanı sıra kontratı yüksek bir diğer oyuncu Domagoj Vida'nın da sözleşmesi sezon sonu bitecek.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Vida, Watford'a gidecek mi? Menajeri açıkladı...
Habere Git

En son Nürnberg'i çalıştırdı

Stuttgart, Wolsfburg, Köln ve Eintracht Frankfurt gibi takımlarda futbol oynayan Beşiktaş'ın radarındaki Jens Keller, 2012 yılında Schalke 04 ile A takım seviyesinde teknik direktörlük kariyerine başladı. 51 yaşındaki Alman hoca, 2016-2018 arasında Union Berlin'i çalıştırdıktan sonra, Aralık 2018'de FC Ingolstadt'a gitti. Keller son olarak Kasım 2019-Haziran 2020 arasında Nürnberg'i çalıştırdı. Keller, teknik adam olarak 189 maça çıktı.

Kaan Ayhan'ı A takıma almıştı

Genç oyunculara önem vermesiyle bilinen Jens Keller, milli futbolcu Kaan Ayhan'ı Schalke 04'te A takıma alan teknik direktör olarak da biliniyor. 2013-14 sezonunda aralarında Julian Draxler, bugün Fenerbahçe'de olan Max Meyer ve Sead Kolasinca ve Joel Matip gibi oyuncuların da olduğu çok genç bir kadroyla hem Bundesliga'da hem Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmesiyle dikkat çekmişti.

Senin için hazırladığımız haberler