Beşiktaş, Karius'a nankörlük yaptı!

04.05.2020 - 16:30 | Son Güncellenme: 04.05.2020 - 16:34

Beşiktaş, Karius'a nankörlük yaptı!

Beşiktaş ile yollarını ayıran Loris Karius'un, sözleşme feshine ilişkin detayları Alman Bild gazetesi yazdı. Buna göre Karius, bugün saat 11.00'de Beşiktaş Kulübü'ne giderek sportif direktör Ali Naibi ile görüştü. Alman kaleci, sözleşmesindeki bir maddeye dayanarak, sözleşmeyi feshetti. Bu madde de parasının ödenmemesiydi.

HÜSEYİN ÖZKÖK / AJANSSPOR ÖZEL

Haberde Karius'un menajeri Florian Goll'ün alacaklar için geçen aylarda kulübü defalarca uyardığı ve hatta FIFA'ya başvurduğu belirtilerek, "Aynı durum bundan 1 yıl önce de söz konusu olmuştu. Ödenmeyen maaşlar Türkiye'de uzun yıllardan beri önemli bir problem. Karius, Ocak'tan bu yana 4 aydır maaş alamıyordu ve 4 aylık alacağı birikmişti" denildi.

Bild performansnı övdü ama

Bild'in haberinde Karius'un Beşiktaş'ta sürekli ilk 11'de oynadığı ve sadece 7 maç kaçırdığı belirtilerek, çok iyi performans ortaya koyduğu savunuldu. Oysa, Türkiye medyasında, çok kötü maçlar ortaya koyduğu halde Karius'un neden ilk 11'den kesilmediği tartışması çok yapıldı. Alman kalecinin, sıradışı kurtarış yaparak, maç kurtarmadığı belirtiliyordu.

Reklamlarda kullandılar

Diğer yandan Bild, Karius'un Kartal Yuvaları'nın tanıtımında sıkça kullanıldığı belirtilerek, "Türk taraftarlar tarafından çok beğenilen kalecinin fotoğrafları ile kulüp, şehirde ve kulüp mağazalarında bol bol reklam yaptı. Ancak tüm bunlara rağmen kulübü yönetimi tarafından nankörce davranışlara maruz kaldı. Son olarak yöneticilerden Erdal Torunoğulları Instagram hesabından kendi kalecisine yüklendi ve 'Oynamadığı ayların parasını istiyor, biz hak edilmeyen parayı ödemek istemiyoruz' dedi. Karius'a göre bu davranış koronavirüs salgını arasında kulübün para ödememek için kendisini paragöz olarak suçlama denemesi" denildi.

Bundesliga'ya geri dönebilir

Koronavirüs salgınına rağmen yabancı oyuncular içinde İstanbul'da kalan tek ismin Karius olduğu belirtilen haberde, "Karius, kulübe maaş indirimi yapmayı kabul edeceğini bildirmesine rağmen kulüp buna itibar etmedi. Şu anda Almanya'ya dönme hazırlıklarına başlayan kaleci, mümkün olan ilk fırsatta ülkesine dönecek. Sezon sonunda ise hâlâ 2022 yılına kadar sözleşmesinin olduğu Liverpool'a gidecek. Yeni sezonda Bundesliga'ya geri dönüşü de söz konusu" denildi.

Bu arada Bild gazetesi bir tek Karius'un koronavirüste İstanbul'da kaldığını yazsa da bu doğru değil. Boateng, Lens, Nkoudu, Ljajic ve Ruiz dışındaki tüm yabancı oyuncular İstanbul'da kaldı. Bu 5 oyuncu da koronavirüs sürecinin uzayacağı belli olduktan 2 hafta sonra kendi olanaklarıyla Türkiye'den ayrılmıştı

 

Senin için hazırladığımız haberler