Beşiktaş, Amir Hadziahmetovic Transferi İçin Konyaspor İle Görüşmede

Ali Bozkurt
16.01.2023 - 14:20 | Son Güncellenme: 16.01.2023 - 14:41

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, ara transfer dönenimde kadrosunu güçlendirmek gündemine Konyaspor'dan orta saha Amir Hadziahmetovic'i aldı. İşte detaylar...

Beşiktaş, Amir Hadziahmetovic Transferi İçin Konyaspor İle Görüşmede

AJANSSPOR HABER

Teknik direktör Şenol Güneş'in isteği doğrultusunda transfer görüşmelerini sürdüren Beşiktaş, gündemine Konyaspor'da başarılı sezon geçiren  Amir Hadziahmetovic'i aldı. İşte Siyah-Beyazlıların teklifi ve detaylar...

İlk tekif kabul edilmedi

TRT Spor'da yer alan habere göre, Beşiktaş Hadziahmetovic için Konyaspor'a 2,5 milyon euro'luk teklif yaptı. Konyaspor teklifi kabul etmedi.  Konyaspor'un istediği rakam ise 5 milyon euro. İki ekip arasında görüşmelerin sürdüğü ifade edildi.

İngiltere'den teklif geldi

Beşiktaş'ın yanı sıra başarılı oyuncuya Championship ekiplerinden Burnley transfer teklifi sundu. Konyaspor'a 4 milyon euro teklif sunan İngiliz ekibinin teklifi yükselteceği de ifade ediliyor.  Amir Hadziahmetovic ise henüz iki takıma cevap vermedi.

Amir Hadziahmetovic'in performansı

 Amir Hadziahmetovic, bu sezon Konyaspor ile Süper Lig'de 18 karşılaşmada forma giydi. Önlibero oyuncusu 3 gol atarken 2 asist yapma başarısı elde etti. Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 1 karşılaşmada forma giydi. Bu maçta 2 gol atma başarısı gösterdi.

18 yaşında geldi

Konyaspor'a 18 yaşındayken transfer olan  Amir Hadziahmetovic, 2016 yılından bu yana Süper Lig ekibinde forma giyiyor. Zeljeznicar takımından 500 bin euro karşılığında transfer edilen Bosnalı oyuncu futbol kariyerine Zeljeznicar takımında başlamış daha sonra Konyaspor'a transfer olmuştu.

26 gole katkı sağladı

Süper Lig'de bu zamana kadar 169 karşılaşmada forma giyen Amir Hadziahmetovic, 12 gol atarken 14 asist yapma başarısı gösterdi. Başarılı orta saha oyuncusu Premijer Liga da ise 36 karşılaşmada forma giyme şansı elde etti. Bu maçlarda ise 3 gol 2 asist yaptı.

Bosna Hersek Milli Takımında oynadı

Konyaspor'a transfer olduktan sonra gösterdiği performans sonrası milli davet alan Amir Hadziahmetovic,  Bosna-Hersek Milli Futbol Takımı forması giydi. 25 yaşındaki oyuncu ilk milli formayı 4 Eylül 2020 yılında giyerken toplam 21 karşılaşmada görev aldı.

Senin için hazırladığımız haberler